Siirry pääsisältöön

Nordnet Maailma
Indeksi 125.

Rahastosäästä vivulla.

Nordnet Maailma Indeksi 125 eroaa monista muista indeksirahastoista. Perinteisen 100-prosenttisen markkina-altistuksen sijaan saat rahastolla 125-prosenttisen markkina-altistuksen kansainvälisille markkinoille. Tuunaa rahastosalkkuasi matalin kuluin.

  • 1,25-kertainen vipuvaikutus.

  • Hajautus kansainvälisille markkinoille.

  • Juokseva kulu 0,49 %/v.

Globalindex-SectionImage-770x420.avif

Mitä luku 125 tarkoittaa?

Yksinkertaistetusti sanottuna saat Nordnet Maailma Indeksi 125 -rahastoa omistamalla suuremman markkina-altistuksen kuin perinteisillä kansainvälisillä indeksirahastoilla. Jos esimerkiksi sijoitat 10 euroa rahastoon, rahasto ostaa sillä kohdeindeksiään 12,50 eurolla. Tätä kutsutaan vivulla sijoittamiseksi. Vipusijoittamisessa tuottopotentiaali kasvaa, mutta samalla kasvaa myös riski aikoina, jolloin markkinakehitys on negatiivista.

Vipuvaikutus on kuukausittainen, mikä tarkoittaa, että se voi olla hieman yli tai alle 125 % riippuen siitä, miten markkinat kehittyvät kuukauden aikana. Vipuvaikus vaihtelee kuitenkin hyvin harvoin enempää kuin välillä 120 ja 130 %. Rahoitus- ja hallinnointikustannuksilla on negatiivinen vaikutus tuottoon, mikä vuoksi indeksin ja rahaston välillä voi olla tuottoeroa.

Kestävän kehityksen huomioiva sijoitus.

Nordnet Maailma Indeksi 125 seuraa indeksiä, joka ottaa huomioon kestävän kehityksen siten, että se ei sijoita yhtiöihin, joilla katsotaan olevan paljon negatiivisia vaikutuksia ympäristöön, yhteiskuntavastuuseen ja hyvään hallintotapaan. Tämä tarkoittaa, että rahasto luokitellaan EU-säädösten mukaisesti artikla 8 -rahastoksi.

Maksimoi vastine rahoillesi.

Kuten kaikkien rahastojemme, myös Nordnet Maailma Indeksi 125:n kulut ovat alhaiset. Vain 0,49 %:n vuotuisella juoksevalla kululla saat mahdollisuuden vivutettuun maailmaindeksituottoon ilman suuria pääomaa syöviä kustannuksia. Tällä on iso merkitys pitkällä aikavälillä.

Indeksirahastojamme.

Haluatko avartaa katsettasi ja tuunata sijoitustyyliäsi? Tutustu suosittuihin indeksirahastoihimme, joiden avulla voit sijoittaa kiinnostaviin indekseihin, niin pieniin kuin suuriinkin. Luonnollisesti matalin kuluin, aina. Lisäksi näet tältä sivulta kaikki omat indeksirahastomme.

Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG
Juoksevat kulut
0,00%
12 kk
−6,52%
Riski
Rahasto on Suomen markkinoille sijoittava osakeindeksirahasto, ja rahaston tavoitteena on jäljitellä OMX Helsinki 25 ESG Responsible Gross -indeksiä, joka sisältää vain tietyt kestävän kehityksen kriteerit täyttävät yritykset.
Nordnet Indeksirahasto Teknologia
Juoksevat kulut
0,49%
12 kk
+36,55%
Riski
Rahasto pyrkii seuraamaan MSCI World -indeksin Yhdysvaltain dollarin määräistä kokonaistuottoa, palkkiot ja kulut pois lukien. MSCI World Information Technology Index (Bloomberg-tunnus: NDWUIT) on osakeindeksi, joka koostuu MSCI World Index –indeksiin kuuluvista yrityksistä, jotka toimivat Global Industry Classification Standard (GICS) -luokittelun mukaan tietotekniikan alalla. MSCI World edustaa suurten ja keskisuurten yhtiöiden markkinoita 23 kehittyneessä maassa. Valuuttakurssimuutosten riski indeksin valuutan ja kunkin lajin valuutan välillä ei ole suojattu. Rahastoa hallinnoivat rinnakkain Nordnet Bank AB ja J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG
Juoksevat kulut
0,30%
12 kk
+13,93%
Riski
Rahasto pyrkii seuraamaan MSCI World ESG Leaders Index-indeksin (”indeksi”) Yhdysvaltain dollarin määräistä kokonaistuottoa, palkkiot ja kulut pois lukien. Indeksi on MSCI World ESG Leaders Index (Bloomberg-tunnus: NGSINU). Se on osakeindeksi, joka edustaa suurten ja keskisuurten yhtiöiden markkinoita 23 kehittyneessä maassa. Se koostuu MSCI World Indexiin sisältyvistä yrityksistä, joilla on korkeat ympäristö-, sosiaali- ja hallintoluokitukset (“ESG”) suhteessa toimialakollegoihinsa. Valuuttakurssimuutosten riski indeksin valuutan ja kunkin lajin valuutan välillä ei ole suojattu. Rahastoa hallinnoivat rinnakkain Nordnet Bank AB ja J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksirahasto USA ESG
Juoksevat kulut
0,25%
12 kk
+16,28%
Riski
Rahasto pyrkii seuraamaan S&P 500 ESG Index-indeksin (”indeksi”) Yhdysvaltain dollarin määräistä kokonaistuottoa, palkkiot ja kulut pois lukien. Indeksi on S&P 500 ESG Index (Bloomberg-tunnus: SPXESUN). Se on osakeindeksi, joka edustaa johtavia Yhdysvalloissa vaihdettuja arvopapereita. Se koostuu S&P 500iin sisältyvistä yrityksistä, joilla on korkeat ympäristö-, sosiaali- ja hallintoluokitukset (“ESG”) suhteessa toimialakollegoihinsa. Valuuttakurssimuutosten riski indeksin valuutan ja kunkin lajin valuutan välillä ei ole suojattu. Rahastoa hallinnoivat rinnakkain Nordnet Bank AB ja J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksirahasto Eurooppa ESG
Juoksevat kulut
0,25%
12 kk
+10,39%
Riski
Rahasto pyrkii seuraamaan MSCI Europe ESG Leaders Index-indeksin (”indeksi”) euromääräistä kokonaistuottoa, palkkiot ja kulut pois lukien. Indeksi on MSCI Europe ESG Leaders Index (Bloomberg-tunnus: NEUSIU). Se on osakeindeksi, joka edustaa 15 kehittyneen Euroopan maan suurten ja keskisuurten yhtiöiden markkinoita. Se koostuu MSCI Europe Indexiin sisältyvistä yrityksistä, joilla on korkeat ympäristö-, sosiaali- ja hallintoluokitukset (“ESG”) suhteessa toimialakollegoihinsa. Valuuttakurssimuutosten riski indeksin valuutan ja kunkin lajin valuutan välillä ei ole suojattu. Rahastoa hallinnoivat rinnakkain Nordnet Bank AB ja J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksi Kehittyvät Markkinat ESG
Juoksevat kulut
0,39%
12 kk
−2,73%
Riski
Rahasto pyrkii seuraamaan MSCI Emerging Markets ESG Leaders Index -indeksin (”indeksi”) Yhdysvaltain dollarin määräistä kokonaistuottoa, palkkiot ja kulut pois lukien. Indeksi on MSCI Emerging Markets ESG Leaders Index (Bloomberg-tunnus: M1EFESR). Se on osakeindeksi, joka edustaa suurten ja keskisuurten yhtiöiden markkinoita kehittyvissä maissa. Se koostuu MSCI Emerging Markets Indexiin sisältyvistä yrityksistä, joilla on korkeat ympäristö-, sosiaali- ja hallintoluokitukset (“ESG”) suhteessa toimialakollegoihinsa. Valuuttakurssimuutosten riski indeksin valuutan ja kunkin lajin valuutan välillä ei ole suojattu. Rahastoa hallinnoivat rinnakkain Nordnet Bank AB ja J.P. Morgan Mansart Management Limited.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Vipua sisältäviin tuotteisiin säästäminen tarkoittaa parempaa tuottopotentiaalia, mutta myös suurempaa riskiä ajanjaksoina, jolloin markkinakehitys on negatiivista. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoasiakirjaan ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä.