Siirry pääsisältöön

Jenkkilästä osinkoja jopa kuukausittain

Monelle sijoittajalle osingot ovat ainoaa säännöllistä sijoituksista saatavaa rahavirtaa, ja Jenkkilästä osinkoja voi saada jopa kuukausittain.

Itse olen huomannut osinkojen olevan minulle yksi suurimpia motivaattoreita sijoittamisessa. Aiemmin kokeilin osakkeiden hinnalla spekulointia ostamalla halvalla ja myymällä kalliilla. Sitten siirryin kuitenkin osinkosijoittajaksi kun huomasin, että myin yleensä osakkeet pois ihan väärään aikaan. Osinkojen vastaanottaminen oli minulle helpompaa. Osakkeiden ostamisen jälkeen tarvitsi vain odottaa osinkojen valuvan tilille.

Alussa osinkoja tuli harvoin, vain kerran vuodessa. Se oli silloin, kun sijoitin vain suomalaisiin yhtiöihin. Laajennettuani sijoituksia aikanaan Amerikkaan, huomasin kvartaali- ja kuukausiosinkojen ihanuuden. Osinkoja alkoikin pikkuhiljaa tippua kuukaudesta toiseen, säännölliseen tahtiin, kun jatkoin sinnikkäästi osakeostoja. Näin myös rahan säästämisen ja sen sijoittamisen motivaatio kasvoi, kun pääsin seuraamaan kasvavia osinkovirtoja. Siinä oli jotakin motivoivaa, kun rahavirta kasvoi kuukaudesta toiseen.

Laajennettuani sijoituksia aikanaan Amerikkaan, huomasin kvartaali- ja kuukausiosinkojen ihanuuden.

Suomalaisten yhtiöiden osingoissa on heikkoutena se, että suurin osa yhtiöistä maksaa osinkoja vain kerran vuodessa. Näin keväällä tulee monesti osinkokiima ja sijoittajat ryntäävät ostamaan korkean osinkotuoton osakkeita. Monesti myös suomalaisen osinkoyhtiön osakkeen arvo laskee osingon irtoamisen jälkeen radikaalisti.

Jenkkilästä osinkoja kuukausittain – muutama esimerkkiosake

Alla on listattuna viisi kuukausittaista osinkoa maksavaa jenkkiyhtiötä. Joukossa on neljä kiinteistöyritystä (REIT, Real Estate Investment Trust) ja yksi yrityskehitys yhtiö (BDC). Sijoittajan kannattaa tehdä vielä itse lisätutkimusta siitä, sopivatko kyseiset yhtiöt juuri hänen salkkuunsa.

Main Street Capital (MAIN)

Main Street Capital toimii yritysten kehittäjänä mm. lainaamalla toisille yrityksille pääomaa. Osinkoprosentti noin 6 % ja yritys maksanut myös lisäosinkoa viime vuodet, josta tulee vielä 1,4% lisää osinkoa ostohinnalle.

Physicians Realty Trust (DOC)

Terveydenhuoltoalan REIT-yritys, joka vuokraa ja huoltaa terveydenhuoltokiinteistöjä. Osinkoprosentti 5,5%.

Realty Income Corporation (O)

“O” on lähinnä vähittäiskauppaan keskittynyt REIT-yritys, osinkoprosentti 4,1%.

EPR Properties (EPR)

EPR on viihteeseen ja koulutukseen keskittyvä REIT-yritys, osinkoprosentti 6,1%.

STAG Industrial, Inc. (STAG)

Teollisuusalan REIT-yritys, osinkoprosentti 5,4%.

Keskiarvo näiden viiden yhtiön osingoille on 5,4%, joten sijoittamalla esimerkiksi 5000 euron tasasummat kaikkiin 5 yritykseen saisi tämän päivän kurssilla ja osingonmaksulla liki 113 euron kuukausittaiset brutto-osinkotulot. Ihan hyvää lisätuloa palkan päälle!

Lisää sijoitusideoita voit löytää kirjoittajan Nordnet Blogi -profiilista ja Osinkokuningas-blogista.

Mikään yllä esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
9 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
30.11.2018 19:04

Huom. On syytä muistaa että osinkotulot täytyy kirjata kalenterivuosittain veroilmoitukseen. Jos verottaja herää tähän myöhemmin, siitä voi tulla kallis jutu…

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
26.01.2019 11:17

Juu, ehdottomasti kannattaa tarkistaa, että osingot on ilmoitettu verottajalle oikein.

Nimetön
Nimetön
29.11.2018 10:37

Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta!

Paljonko USA:n viranomainen pidättää näistä osingoista veroja? Entä lätkäiseekö Suomen verottaja vielä uuden veron jo kerran verottuun osinkoon?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
26.01.2019 11:17

Hei, esim Nordnet ottaa noista ennakonpidätystä 15% ja loput verot maksetaan lopullisessa verotuksessa.

Nimetön
Nimetön
24.11.2018 21:05

“Keskiarvo näiden viiden yhtiön osingoille on 5,4%, joten sijoittamalla esimerkiksi 5000 euron tasasummat kaikkiin 5 yritykseen saisi tämän päivän kurssilla ja osingonmaksulla liki 113 euron kuukausittaiset brutto-osinkotulot. Ihan hyvää lisätuloa palkan päälle!”

Nyt ei menny ihan oikein. Kuukausi osingot olisi noin 22$.

update: eiku menihän..

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
27.11.2018 09:01

Hei, kiitos palautteestasi! Aloin itsekin tarkastamaan laskuja ja kyllä se ihan oikein meni 🙂

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
25.01.2019 22:52

Hei, en kyllä ymmärrä millä laskutoimituksilla saat tuon 113€. Minun nopean päässä laskun kanssa 113€/kk= 1 356€/v. Joka olisi 5000€ noin 27%. Ja tuosta 5000€ 5% vuodessa olisi noin 250€. Voitko vähän avata?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
26.01.2019 11:15

Hei, lainaus tekstistä: “sijoittamalla esimerkiksi 5000 euron tasasummat kaikkiin 5 yritykseen”. Sijoittamalla siis yhteensä 25 000 euroa, sijoittaja saa noilla osinkoprosenteilla noin 113 euroa brutto-osinkoja.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
22.02.2023 15:26

Eihän tolla edes elä tai tee nopeeta voittoa. 25000 eurolla luulis jo 650 per kk NETTONA saavansa. huhhu miten vähän:

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki