Siirry pääsisältöön

Sodan vaikutus markkinasentimenttiin | Traders’ Club 127

Venäjä on hyökännyt Ukrainaan ja markkinat hermoilevat. Jukka ja Tuomas tarkastelevat, miten sota tällä hetkellä vaikuttaa pörsseissä ympäri maailman ja miltä jatko näyttää, riippuen siitä mihin suuntaan tilanne kehittyy. Jaksossa tarkastellaan mm. maailman seuratuimman indeksin, S&P 500:n, altistusta Venäjän ja Ukrainan markkinoille, finanssisomen reaktioita ennätyksellisiin sanktioihin ja yleisen markkinasentimentin kehitystä keskellä kriisiä.

Tärkeää tietoa riskeistä.
Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Nordnet Markets -tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Traders’ Club -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Tässä esitetty ei ole sijoitussuositus.

Nordnet Traders’ Club -video on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jukka Lepikön kanssa.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
02.03.2022 17:16

Kiitos erittäin asiallisesta ja tilanteeseen sopeutetusta jaksosta. Hyvät herrat, esiintymisenne oli esimerkillistä. Positiivinen skenaario ja sen vaikutukset talouteen oli erinomaista plussaa, mutta voisiko sen lisäksi olla jatkossa esillä myös neutraali ja negatiivinen skenaario. Neutraalilla tarkoitan, että tilanne jatkuu useita kuukausia joko nykyisen kaltaisena tai jäätyneenä konfliktina ja negatiivisella tarkoitan, että Venäjä saavuttaa Putin asettamat tavoitteet eli varmistaa, että Ukraina kulkee jatkossa joko Venäjän talutusnuorassa tai on osa uutta Suur-Venäjää. Negatiiviseen skenaarioon sisältyy tietenkin jatkuva uhka läntiselle Euroopalle ja epävarmuus Venäjän seuraavista siirroista.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki