Siirry pääsisältöön

“The magnificent seven” -osakkeet nostivat Wall Streetia.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

  • Uskon, että Helsingin pörssi avautuu 0,1 % korkeammalle, tai vaihteluvälin [-0,3, 0,5] % sisällä.

Ennusteemme, joka on laadittu Nordnetin analyytikko Roger Berntsenin toimesta tänä aamuna kello 07.14, on tarkoitettu opetusmielessä ja perustuu maailmanlaajuisten finanssimarkkinoiden kehitykseen edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen (historialliset luvut), mukaan lukien S&P 500 -futuurit, jotka ovat muuttumattomia Helsingin pörssin sulkemisen jälkeen maanantaina, DAX-futuurit, jotka ovat laskeneet -0,3 %, öljyn hinta, joka on noussut 0,6 %, ja USD/EUR, joka on laskenut -0,1 %. Ennusteessa ei ole otettu huomioon pörssiyhtiöiden tulosjulkistuksia tai muita kurssiajureita Helsingin pörssiin kuuluvista yrityksistä. Roger Berntsen omistaa seuraavissa raporteissa mainituissa yhtiöissä osakkeita: Tesla Inc.

Wall Street

  • Yhdysvaltain johtavat indeksit (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 0,1 prosenttia eilen.
  • Tesla Inc (6,1 %), Merck & Co Inc (3,3 %), Apple Inc (2,9 %), nousivat kärkilistalle S&P 500 -indeksin yhtiöiden joukossa.
  • Norwegian Cruise Line Holdings Ltd (-5,9 %), Carnival Corp (-5,4 %), Caesars Entertainment Inc (-5 %), päätyivät pohjalle.

“The magnificent seven” -osakkeet (Microsoft, Apple, Nvidia, Amazon, Alphabet, Meta ja Tesla) estivät amerikkalaisia indeksejä päätymästä miinukselle eilen. Tesla oli kärjessä 6 prosentin nousullaan, jota tukivat positiiviset myyntiluvut useilta kiinalaisilta kilpailijoilta.

“The magnificent seven” -osakkeet viittaavat seitsemään maailman vaikutusvaltaisimpaan teknologiayritykseen. Nämä yritykset tunnetaan merkittävästä markkina-arvostaan ja innovaatiostaan eri teknologiasektoreilla. Microsoft ja Apple johtavat ohjelmistojen ja kulutuselektroniikan saralla. Nvidia on merkittävä grafiikkaprosessoreiden ja tekoälyn alalla, kun taas Amazon hallitsee verkkokauppaa ja pilvipalveluita. Alphabet tunnetaan Googlesta ja sen investoinneista nouseviin teknologioihin. Meta keskittyy sosiaaliseen mediaan ja metaversumiin, ja Tesla mullistaa autoteollisuutta sähköajoneuvoillaan.

Yhdessä nämä yritykset vaikuttavat merkittävästi finanssimarkkinoihin ja teknologiseen kehitykseen maailmanlaajuisesti.

Aasia

  • Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat laskeneet keskimäärin -0,1 prosenttia tiistaiaamuna.

Suurin osa Aasian pörssi-indekseistä päättyi laskuun tiistaina, mikä tarkoittaa, että sieltä ei ole paljon vetoapua tänään. Wall Streetin nousu eilen ei ollut laaja-alaista, mikä viittaa siihen, että vain harvat osakkeet tai sektorit vaikuttivat nousuun. Tämä voi olla erillisenä negatiivista, koska se saattaa viitata siihen, että markkinoiden nousu ei ole yhtä vankka tai kestävä.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 86,78 dollaria tynnyriltä.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä: 10,67 NOK; 10,63 SEK; 6,95 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,5 NOK; 11,41 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,76 %, on korkeampi kuin kymmenvuotinen korko, joka on 4,44 %).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden inflaatio-odotusten mukaan (T10YIE), ovat 2,32 prosenttia, kun Federal Reserve -pankin tavoite on 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Fed-johtaja Jerome Powell ja EKP Christine Lagarde ovat keskipisteessä tänään ECB Forumin paneelikeskustelun yhteydessä. Kun maailman kahden suurimman keskuspankin johtajat antavat lausuntoja, se voi vaikuttaa maailmanlaajuisiin finanssimarkkinoihin. Paneeli järjestetään Sintrassa, Portugalissa, ja siihen osallistuu myös muita merkittäviä taloustieteilijöitä ja poliitikkoja. Keskustelussa käsitellään tärkeitä aiheita, kuten inflaatiota, korkosäätöjä ja talouskasvua.   Markkinat seuraavat tarkasti Powellin ja Lagarden viestejä, koska heidän lausuntonsa voivat antaa viitteitä tulevista rahapoliittisista toimenpiteistä. Muutos joko Federal Reserven tai Euroopan keskuspankin korkopolitiikassa voi vaikuttaa merkittävästi sekä sijoittajiin että kuluttajiin maailmanlaajuisesti.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki