Siirry pääsisältöön
DAX-indeksi

DAX (Deutscher Aktienindex) on tunnetuin Saksan markkinaa kuvaava osakemarkkinaindeksi, joka koostuu 40 suurimmasta saksalaisesta suuryrityksestä Frankfurtin pörssissä. Se on kokonaistuottoindeksi, eli maksetut osingot näkyvät graafilla.

DAXiin kuuluvat yhtiöt muodostavat noin 75 prosenttia koko Frankfurtin pörssin markkina-arvosta. Indeksi sisältää tunnettuja eurooppalaisia yhtiöitä, kuten SAPSiemensBayerBMW ja Mercedes-Benz.

DAX vastaa Britannian FTSE 100 -indeksiä ja Yhdysvaltain Dow Jones Industrial Averagea (DJIA) siinä mielessä, että yritysvalikoiman suppeuden vuoksi indeksi ei edusta koko maan talouden elinvoimaa.


Katso DAX-indeksin kehitys
Frankfurt FB

Sijoittaminen DAX-indeksiin.

DAX-indeksin korkea volatiliteetti mahdollistaa treidaajalle runsaasti hyviä pelipaikkoja. Suuret indeksiliikkeet mahdollistavat sen, että asiansa osaava treidaaja pystyy takomaan hyviä tuottoja. Toisaalta samalla volatiliteetti lisää myös riskiä, joten treidien epäonnistuessa myös potentiaalinen tappio on suurempi.

DAX on yksi maailman treidatuimmista indekseistä, joten keskustelua ja näkökulmia DAXin tekniseen analyysiin liittyen löytyy lähes jokaiseen lähtöön. Siten sijoittaja voi hyödyntää myös muiden treidaajien osaamista omia peliliikkeitä miettiessään.

DAX-indeksi ja Nordnet Markets

Nordnet Markets -tuotteet mahdollistavat kaupankäynnin DAX-viputuotteilla ilman välityspalkkioita (yli 100 euron kaupat). Tarjolla on Bull & Bear -sertifikaatteja, minifutuureja ja unlimited turboja jopa 20-kertaisella vivulla. Nordnet Markets -tuotteita löytyy niin nouseville kuin laskevillekin markkinoille, joten treidaajan on mahdollista hyödyntää markkinan liikkeitä molempiin suuntiin.

Suosituimmat DAX-indeksiä seuraavat ETF:t.

DAX-indeksiin on mahdollista sijoittaa pörssinoteerattujen rahastojen eli ETF:ien kautta. Alla Nordnetin asiakaskunnan suosituimmat DAX-ETF:t.


Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista

Tällä sivulla kuvatut Nordnet Markets -tuotteet eivät sovi kaikille sijoittajille. Kyseiset tuotteet ovat monimutkaisia ja vaativat sijoittajalta selkeän ymmärryksen kohde-etuuksina olevista markkinoista sekä tuotekohtaisista ehdoista ja ominaisuuksista. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille.

Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Vipuvaikutuksella sijoittamiseen liittyy suuri riski koko sijoitetun pääoman menettämisestä.

Lue lisää riskeistä.

Lisää DAX Tickeriin.

Tiesitkö, että voit lisätä haluamasi valuuttakurssin, indeksin tai raaka-aineen, kuten kullan tai öljyn, Nordnetin verkkopalvelun yläreunassa näkyvään tickeriin? Kirjaudu sisään, klikkaa yläreunassa näkyvää mutterikuvaketta ja muokkaa yläpalkki mieleiseksesi! Palkki näkyy toistaiseksi vain Nordnetin selainversiossa työpöytämoodissa, ei puhelimella.

ticker-fin.PNG
Löydä osakeideoita eri maista ja sektoreilta.Katso osakeideat