Siirry pääsisältöön

Kultaan sijoittaminen

Kulta voi olla erittäin arvokkaassa osassa sijoitussalkuissa, koska se on historiallisesti tarjonnut suojaavaa tasapainoa talouden laskusuhdanteen aikana. Kultavarannot ovat rajalliset ja tarjonta niukkaa, minkä vuoksi tällä jalometallilla on erityinen asema sijoittajien mielissä. Rahoitusvarana kullan merkitys on jatkuvasti kasvanut, ja sitä on sisällytetty jatkuvasti enemmän sijoitussalkkuihin viimeisten 20 vuoden aikana, erityisesti fyysisesti tuettujen pörssilistattujen tuotteiden (ETP) suosion kasvun myötä.


Katso kullan hintakehitys

gold-iso.jpg

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Tällä sivulla esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa.

Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä lopullisiin ehtoihin ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat ETC-tuotteisiin. Lopulliset ehdot saat tuotteiden liikkeeseenlaskijalta ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta tuotteen yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta. Käydäksesi kauppaa ETC-tuotteilla sinun tulee ensin suorittaa trackereihin liittyvä tietämystesti. Lue lisää tästä.

Kultaan sijoittaminen ETC-tuotteilla.

Salkkuun voidaan lisätä kultaa muutamilla eri tavoilla. Suorin tapa on ostaa fyysistä kultaa kultaharkkoina tai kultakolikkoina. Tämä edellyttää kuitenkin turvallisia varastointimahdollisuuksia ja aiheuttaa vakuutuskustannuksia. Vaihtoehtoisesti sijoittajat voivat hankkia kultaa epäsuoralla tavalla sijoittamalla kullankaivajien osakkeisiin, mutta niihin vaikuttavat myös muut tekijät kuin kullan hinta. Sijoittajat voivat hankkia salkkuunsa kultaa myös epäsuoralla tavalla futuurimarkkinoiden kautta. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole monien käytettävissä ja edellyttää futuurisopimusten vaihtamista fyysisen toimituksen välttämiseksi.

Yksi vaihtoehto on kultaan sijoittaminen käyttämällä fyysisesti tuettuja kulta-ETC:itä (pörssilistattu hyödyke). Ne on listattu pörssiin ja niitä voidaan ostaa ja myydä tavallisten osakkeiden tavoin. Se, että tuotteet ovat fyysisesti tuettuja, tarkoittaa, että tuotteiden taseessa olevat kultaerät eivät ole vain rivejä Excelissä, vaan niitä vastaavia fyysisiä kultavarantoja säilytetään turvallisessa holvissa sijoittajan puolesta. Voit oppia aiheesta lisää oheisesta videosta.


wdtree.jpg
Näin pörssilistatut hyödykesertifikaatit toimivat.

Katso kulta-ETC-tuotteet

Kultaan sijoittaminen osakkeiden, ETF:ien ja rahastojen kautta.

ETC-tuotteiden lisäksi kultasektoriin on mahdollista sijoittaa epäsuoremmin esimerkiksi pörssilistattujen kultakaivosyhtiöiden osakkeiden tai rahastojen kautta.
Kulta tikkeriin.

Tiesitkö, että voit lisätä haluamasi valuuttakurssin, indeksin tai raaka-aineen, kuten kullan tai öljyn, Nordnetin verkkopalvelun yläreunassa näkyvään tikkeriin? Kirjaudu sisään, klikkaa yläreunassa näkyvää mutterikuvaketta ja muokkaa yläpalkki mieleiseksesi! Palkki näkyy toistaiseksi vain Nordnetin selainversiossa työpöytämoodissa, ei puhelimella.

ticker-fin.PNG
Käy kauppaa osakkeilla, hyödykkeillä ja indekseillä. Vivulla tai ilman. Alkaen 0 € välityspalkkioin (koskee yli 100 € kauppoja).Tutustu Nordnet Markets -valikoimaan
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki