Siirry pääsisältöön

Uusia ennätyksiä Wall Streetillä. Öljyn hinta yli 80 dollaria barrelilta.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista. Roger Berntsenillä on omistusosuuksia seuraavissa yhtiöissä, jotka on mainittu tässä raportissa: Enphase Energy Inc ja Advanced Micro Devices Inc.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,2 % tai välillä [-0,3; 0,7] %.

Wall Street

Päivä oli Wall Streetillä suhteellisen rauhallinen, mutta silti positiivinen. Sekä laaja S&P 500 (+0,3 %) että Nasdaq-indeksi (+0,3 %) nousivat uusiin kaikkien aikojen korkeimpiin lukemiin. Sijoittajat odottavat nyt keskiviikon korkopäätöstä Federal Reserveltä. Ohjauskoron, Fed Funds Rate, odotetaan pysyvän ennallaan, mutta merkit mahdollisista tulevista alennuksista voivat aiheuttaa liikkeitä markkinoilla.

Federal Reserve, joka perustettiin vuonna 1913, on ollut ratkaisevassa asemassa taloudellisen vakauden turvaamisessa Yhdysvalloissa. Perustamisen jälkeen finanssikriisien vuoksi, Fedillä oli tärkeä rooli suuren laman aikana ja se uudisti rakenteensa paremman talouden hallinnan vuoksi. Toisen maailmansodan jälkeisenä aikana Fed tasapainotti kotimaista politiikkaa ja globaaleja valuuttaliikkeitä, kun taas 1970-luvulla se torjui korkeaa inflaatiota tiukalla rahapolitiikalla. Vuoden 2008 finanssikriisin aikana Fed vakautti rahoitusmarkkinoita radikaaleilla toimilla, kuten määrällisellä kevennyksellä.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat laskeneet keskimäärin -0,6 prosenttia tiistaiaamuna.

Kiinan ja Hongkongin pörssi-indeksit, jotka olivat suljettuna maanantaina, laskivat tiistaina. Etelä-Korean KOSPI ja Japanin Nikkei 225 nousevat kuitenkin hieman. Toisin sanoen, Aasiassa ei ole selkeää suuntaa tänään. On luonnollista olettaa, että monet sijoittajat Aasiassa odottavat Federal Reserven korkokokouksen tulosta, kun otetaan huomioon Yhdysvaltain keskuspankin vaikutus globaaleihin pääomavirtoihin.

Muutokset Yhdysvaltain koroissa vaikuttavat lainakustannuksiin, valuuttakursseihin ja sijoitusvirtoihin maiden välillä. Korkeampi korko voi vahvistaa dollaria ja houkutella pääomaa Yhdysvaltoihin, kun taas matalampi korko voi johtaa pääoman ulosvirtaukseen muihin markkinoihin. Fedin politiikka vaikuttaa myös globaalien riskipreemioiden ja inflaatio-odotusten lisäksi likviditeettiin ja luoton saantiin rahoitusmarkkinoilla. Keskeisenä toimijana globaalissa rahoitusjärjestelmässä, Fedin toimet vaikuttavat laajalti talouksiin ympäri maailmaa.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 81,52 dollaria per barreli.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,65 NOK; 10,47 SEK; 6,93 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,5 NOK; 11,28 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,87, on korkeampi kuin kymmenvuotinen korko, joka on 4,45).
  • Pitkän aikavälin inflaatio-odotukset Yhdysvalloissa, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,31 prosenttia, kun Federal Reserve -tavoite on 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta on jälleen noussut yli 80 dollaria barrelilta, pääasiassa odotusten vuoksi, että kysyntä kasvaa Yhdysvaltain tulevalla ajokaudella. Se, ylittääkö tämä ajokausi aiemmat kaudet, on avaintekijä, joka voi vaikuttaa öljyn hinnan kehitykseen lyhyellä aikavälillä.

Ajokausi Yhdysvalloissa, joka yleensä kestää toukokuun lopun Memorial Daystä syyskuun alun Labor Dayhin, on aika, jolloin liikenne lisääntyy ja siten polttoaineen kysyntä kasvaa. Tämä kausi on tunnetusti tärkeä tekijä öljy- ja bensiinimarkkinoilla.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki