Siirry pääsisältöön

Markkinat laskussa Aasiassa; Alibaba fokuksessa

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,3 % tai välillä [-0,1, 0,7] %.

Wall Street

Monet sijoittajat kotiuttivat voittoja Russell 2000 -indeksin yrityksistä. Kyseinen indeksi nousi merkittävästi aiemmin viikolla. Tunnetummat indeksit, kuten S&P 500, Nasdaq Composite ja Dow Jones Industrial Average, jotka koostuvat monikansallisista suuryrityksistä, pyyivät eilen suunnilleen muuttumattomina.

Koko vuoden osalta kuva on erittäin positiivinen, Nasdaq-indeksin ollessa 35 prosentin nousussa ja S&P 500 seuraa perässä 17,4 prosentin nousulla. On kuitenkin tärkeää korostaa, että tämän vuoden nousu Wall Streetilla johtuu pääasiassa kourallisesta yrityksistä, johtajana piirivalmistaja Nvidia.

Nvidian merkittävä panos tämän vuoden nousuun Wall Streetilla herättää kysymyksiä kasvun kestävyydestä. Sen hallitsevan aseman vuoksi teknologia- ja AI-sektorilla yrityksen tulevaisuuden tulonpotentiaali ja innovaatiokyky ovat keskeisiä arvioitaessa, voiko nykyistä kasvuvauhtia ylläpitää.

Markkinoiden yleinen luottamus Nvidiaan heijastaa optimismia teknologisen edistyksen ja omaksumisen ympärillä, mutta sijoittajien on myös punnittava makrotaloudellisia riskejä ja potentiaalisia sääntelymuutoksia. Näin ollen osakemarkkinoiden tuleva suunta voi riippua sekä Nvidian yksittäisestä suorituksesta että yleisestä taloudellisesta kontekstista, mikä tekee hajauttamisesta tärkeän harkinnan riskin lieventämiseksi.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin laskeneet -0,6 prosenttia perjantaiaamuna.

Hang Seng -indeksi on laskenut yli kaksi prosenttia aamutunneilla. Laskun pääsyy on Alibaba, Kiinan “Amazon”, jonka arvo putosi yli kymmenen prosenttia viime yönä. Lasku johtui uutisista, jotka koskivat strategianmuutosta pilvipalveluiden divisioonassa Yhdysvaltain rajoitusten vuoksi, jotka estävät edistyneiden “sirujen” oston, muun muassa Nvidialta.

Alibaba, jota usein kutsutaan Kiinan vastineeksi Amazonille, on valtava toimija kiinalaisilla ja kansainvälisillä markkinoilla, ei ainoastaan online-kaupan alueella, vaan myös teknologia- ja pilvipalvelusektoreilla. Yrityksen merkitys Kiinan taloudelle on verrattavissa maan digitaalitalouden selkärankaan, sillä se pyörittää useita alustoja, jotka yhdessä kattavat melkein kaikki netti- ja digitaalikaupan aspektit.

Yhdysvaltain rajoitukset, jotka rajoittavat pääsyä edistyneisiin siruihin, kuten Nvidian valmistamiin, voivat haitata Alibaban kykyä innovoida ja tarjota kilpailukykyisiä pilvipalveluita. Sirut ovat olennaisia komponentteja datan infrastruktuurissa, erityisesti palvelimille, jotka ajavat pilvipalveluita, ja rajoitukset näissä toimitusketjuissa voivat johtaa alentuneeseen suorituskykyyn ja kilpailukykyyn.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 77,47 dollaria barrelilta, laskien -1,5 prosenttia torstain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 0,2 prosenttia samassa ajassa.
  • Tällä hetkellä 1 USD maksaa; 10,93 NOK, 10,58 SEK, 6,87 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,9 NOK, 11,49 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,85 on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,46).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,27 prosentissa, verrattuna Federal Reserve’n tavoitteeseen 2 prosentista (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta jatkoi laskuaan torstaina ja lähestyy vuoden alhaisimpia tasoja. Öljyn hinnan määräytyminen riippuu monista tekijöistä, mukaan lukien perustekijät ja psykologiset (geopoliittiset) seikat, sekä rahoituskauppiaiden toiminta.

Rahoituskauppiaiden toiminnalla voi olla merkittäviä ja usein välittömiä vaikutuksia öljyn hintaan lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä. Kauppiaat voivat hypätä trendiin ja ajaa hintaa ylös tai alas, mikä voi johtaa hintojen eroon siitä, mitä perusteet yksin oikeuttaisivat. Tämä voi aiheuttaa haasteita niille, jotka ovat riippuvaisia öljystä liiketoiminnassaan, koska kustannusten ennustaminen muuttuu vaikeammaksi.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit