Siirry pääsisältöön

Nousuvirettä Aasiassa Wall Streetin vahvan päätöksen jälkeen.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,0 % tai välillä [-0,4, 0,4] %.

Wall Street

Maailman pörssit nousivat voimakkaasti viime viikolla, mitä selittää ainakin osin se, että Yhdysvaltojen korkein korkotaso saattaa olla saavutettu. Erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten Russell 2000 -indeksi nousi perjantaina eniten, 2,7 prosenttia. Myös S&P 500 (nousi 0,9 %), Nasdaq-indeksi (nousi 1,4 %) ja Dow Jones Industrial Average (nousi 0,7 %) päättivät viikon selvästi plussalle.

Se, että osakemarkkinat menestyvät tähän aikaan vuodesta, ei ole epätavallista. Marraskuu on historiallisesti ollut yksi parhaista kuukausista osakesijoittajille, usein vuoden lopun optimismin ja kausiluonteisten sijoitustrendien ansiosta.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 1,7 prosenttia maanantaiaamuna.

Aasian pörssit olivat nousussa aamutunteina, saaden tukea Wall Streetin ja Euroopan pörssien positiivisista kehityksistä perjantaina. Lisäksi Etelä-Korean indeksit ovat kokeneet voimakkaan nousun shorttauskiellon jälkeen, joka kestää kesäkuuhun 2024 asti.

Vaikka tämä kielto tarjoaa välittömän nosteen markkinoille, on sijoittajien tärkeää olla tietoisia pitkän aikavälin vaikutuksista ja markkinoiden sopeutumiskyvystä tällaisiin sääntelymuutoksiin. On myös olennaista arvioida näiden markkinoiden liikkeiden taustalla olevan kokonaistalouden terveyttä.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 85,27 dollaria barrelilta, laskien -0,9 prosenttia perjantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -3,5 prosenttia samassa ajassa.
  • Yksi USD maksaa kirjoitushetkellä; 11,04 NOK, 10,88 SEK, 6,95 DKK ja 0,93 EUR, kun taas yksi EUR maksaa; 11,8 NOK, 11,68 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,86 on korkeampi kuin kymmenenvuotisen koron, joka on 4,59).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuotisen inflaation erolla (T10YIE), ovat 2,39 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Yhdysvaltain työttömyysluvut (US Non-farm Payrolls), jotka ovat ‘ehkä kuukauden tärkeimmät luvut’, tulivat odotettua heikompina perjantaina. Tämä vaikutti uuteen laskuun markkinakoroissa. Kymmenenvuotisen koron Yhdysvalloissa, joka oli 5 prosenttia viime viikolla, on nyt 4,6 %.

Heikommat työllisyysluvut voivat lisätä odotuksia siitä, että Yhdysvaltain keskuspankki (Federal Reserve) saattaisi laskea korkoa tai ainakin pidättäytyä korottamasta sitä, mikä voi tarjota lyhyen aikavälin positiivisen stimulanssin osakemarkkinoille.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit