Siirry pääsisältöön

Wall Street uuteen nousuun.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,1 % tai välillä [-0,3, 0,5] %.

Wall Street

Yhdysvaltojen pörssi-indeksit nousivat neljäntenä päivänä peräkkäin laskeneiden markkinakorkojen ajamina. Nasdaq-indeksi, joka on tähän mennessä noussut 30,5 prosenttia tänä vuonna, johti kehitystä keskiviikkona. Tämä johtuu pitkälti yrityksistä, joita usein kutsutaan nimellä “The Big 7”: Amazon, Apple, Google (Alphabet), Meta, Microsoft, Nvidia ja Tesla.

Yhtiöitä Amazon, Apple, Google (Alphabet), Meta, Microsoft, Nvidia ja Tesla kutsutaan suureksi seitsikoksi niiden valtavan markkina-arvon, innovaation ja teknologiateollisuuden dominoinnin vuoksi. Niiden merkittävä rooli osakemarkkinoilla, yhdistettynä kulttuuriseen ja yhteiskunnalliseen vaikutukseensa, tarkoittaa, että näiden osakkeiden liikkeillä on suuri vaikutus suurempiin indekseihin. Nimitys on kunnianosoitus 1960-luvun elokuvalle “The Magnificent Seven”, mikä symboloi näiden seitsemän yrityksen markkinapuolustusta ja johtajuutta.

Aasia

  • Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousussa keskimäärin 0,9 prosenttia torstai-aamuna.

Aasian pörssit nousevat aamutunteina, mikä antaa toivoa vedosta tästä alueesta tänään. Sijoittajat ympäri maailmaa odottavat nyt tulvaa kvartaaliraporteista suurilta yrityksiltä tulevina viikkoina.

Tulosesonki, joka esiintyy neljä kertaa vuodessa, on tärkeitä aikoja rahoituskalenterissa. Ne antavat käsityksen yrityksen taloudellisesta terveydestä, valaisevat tulevaisuuden näkymiä ja antavat sijoittajille mahdollisuuden verrata todellisia tuloksia odotuksiin. Nämä raportit auttavat ymmärtämään talouden yleistä tilaa.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 85,56 dollaria per tynnyri, laskenut -0,8 prosenttia keskiviikon tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 4,3 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,84 NOK, 10,88 SEK, 7,01 DKK ja 0,94 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,5 NOK, 11,57 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,99, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,57).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden rikkoutumattomalla inflaatiolla (T10YIE), ovat 2,32 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosentista (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Eilinen PPI-luku Yhdysvalloista oli odotettua korkeampi, ja myöhemmin tänään CPI-luvut julkaistaan. Tällä hetkellä CPI on yksi merkittävimmistä makrotaloudellisista indikaattoreista, erityisesti ottaen huomioon Federal Reserven aktiivisen inflaatiota vastaan.

Federal Reserven aggressiivisen kiristyspolitiikan vuoksi inflaatio on vähentynyt huomattavasti viimeisen kahden vuoden aikana. Keskuspankin edellisestä korkokokouksesta julkaistu pöytäkirja antoi eilen viitteitä siitä, että olemme ehkä nähneet korkohuipun Yhdysvalloissa tällä kertaa.

Kun tuottajahintaindeksi (PPI) antaa kuvan tuottajien hintamuutoksista, kuluttajahintaindeksi (KPI) näyttää, kuinka tavaroiden ja palveluiden hinnat muuttuvat kuluttajille. Yksinkertaisesti sanottuna: PPI antaa kuvan kustannusmuutoksista tuotannon lähteellä, kun taas KPI antaa käsityksen inflaatiosta näyttämällä muutokset siinä, mitä kuluttajat todella maksavat tavaroista ja palveluista.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit