Siirry pääsisältöön

Aasiassa lievää laskua viime yönä. G-20-huippukokous fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla -0,1 % tai välillä [-0,5–0,3] %.

USA

Amerikkalaiset pörssit olivat eilen suljettuina (Labor Day), joten sieltä ei ole vetoapua tänään. Yleisesti ottaen, kun Yhdysvaltain pörssit ovat suljettuina, kuten Labor Dayna, se johtaa vähentyneeseen likviditeettiin ja kaupankäynnin volyymiin muilla markkinoilla, koska USA on keskeinen toimija globaaleilla rahoitusmarkkinoilla.

AASIA

Suurimmat Aasian indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin alhaalla -0,2 prosenttia tiistaiaamuna.

Heikot Kiinan makrotaloudelliset luvut (Caixin Services PMI) vaikuttivat pörssilaskuun Aasiassa viime yönä. Caixin Services PMI on Kiinan palvelualan taloudellisen toiminnan indikaattori, jonka ovat laatineet mediajätti Caixin ja IHS Markit. Tämä makroluku on tärkeä, koska se antaa pienen kuvan yhden maailman suurimman talouden terveydestä.

Heikot PMI-luvut voivat viestiä vähentyneestä taloudellisesta toiminnasta, vaikuttaa globaaliin kauppaan ja investointi-ilmastoon sekä olla seurauksena raaka-aineiden hintojen muutoksille. Ottaen huomioon Kiinan keskeisen roolin maailmantaloudessa, tällaisia lukuja seurataan tarkkaan maailmanlaajuisesti sijoittajien ja poliitikkojen keskuudessa.

Australian keskuspankki oli myös tiistain keskipisteessä (korkokokous). Ohjauskorko pidettiin ennallaan 4,1 prosentissa, linjassa odotusten kanssa.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 88,9 dollaria tynnyriltä, ylös 0,2 prosenttia maanantaista. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on alhaalla -0,8 prosenttia samassa ajassa. 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,64 NOK, 11,02 SEK, 6,91 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 2- ja 10-vuoden korot Yhdysvalloissa ovat vastaavasti 4,91 ja 4,22 prosenttia.

Viikonloppuna on G-20-huippukokous Intiassa. Kiinan presidentti Xi Jinping ei kuitenkaan osallistu, mikä on herättänyt jonkin verran huolta rahoitusmarkkinoilla. Ottaen huomioon nykyisen korkean geopoliittisen jännityksen, monet olivat toivoneet, että Xi itse johtaisi kiinalaista delegaatiota.

Geopoliittiset jännitteet voivat vaikuttaa monimutkaisesti korkoihin, valuuttoihin ja raaka-aineisiin. Epävarmuus ajaa sijoittajia turvasatamiin kuten valtionobligaatioihin ja vakaampiin valuuttoihin, kuten Yhdysvaltain dollariin. Samaan aikaan konfliktit resurssirikkailla alueilla voivat nostaa raaka-aineiden hintoja, mikä voi johtaa inflaatioon ja mahdollisiin koronnostoihin keskuspankeilta.

Kaiken kaikkiaan tällaiset jännitteet voivat johtaa lisääntyneeseen volatiliteettiin, mikä vaatii sijoittajilta lisääntyvää huomiota ja sopeutumista.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki