Siirry pääsisältöön

Laskua Aasiassa yöllä. Tasaista Wall Streetillä torstaina.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu 0,3 % alhaisempana, tai välin [-0,8, 0,2] % sisällä.

Arvioni, jotka tehtiin tänään klo 07:37, perustuvat viimeisen kaupankäyntipäivän jälkeiseen maailmanlaajuisen rahoitusmarkkinoiden kehitykseen.

USA

Merkittävimmät indeksit USA:ssa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) olivat keskimäärin ennallaan eilen.

Yhdysvaltain talouden taustalla oleva hintapaine heikkeni heinäkuussa enemmän kuin odotettiin, mikä miellytti sekä Yhdysvaltain että Euroopan sijoittajia. Tunnelma Wall Streetillä kuitenkin muuttui illan mittaan merkittävän korkojen nousun vuoksi. Heikko kysyntä Yhdysvaltain valtionvelkakirjoille johti tähän korkojen nousuun. Dow Jones -indeksi nousi 0,2 prosenttia eilisessä kaupankäynnissä, ja Nasdaq-indeksi nousi 0,1 %. S&P 500 pysyi ennallaan, kun taas Russell 2000, joka koostuu pääasiassa pienistä ja keskisuurista yrityksistä, laski 0,4 %.

Walt Disney Co (4,9 %), Intel Corp (1,2 %) ja Salesforce Inc (1,2 %) olivat kärjessä Dow Jones -indeksiin kuuluvien yhtiöiden joukossa, kun taas Goldman Sachs Group Inc (-0,7 %), Nike Inc (-0,6 %) ja Johnson & Johnson (-0,5 %) olivat pohjalla.

AASIA

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,5 % alhaalla perjantaiaamuna.

Kiinalaiset osakkeet kärsivät perjantaina, joten täältä ei ole odotettavissa apua tänään. Japanista ei myöskään tullut virikkeitä viime yönä, sillä pörssit siellä olivat suljettuina. Toisen neljänneksen tuloskauden lähestyessä loppuaan sijoittajat siirtävät huomionsa muihin tärkeisiin tekijöihin, kuten geopoliittisiin tekijöihin ja makrotalouteen. Molemmat, geopoliitikka ja makrotalous, ovat tärkeitä, koska ne auttavat sijoittajia ymmärtämään, miten maailma toimii ja miten maat interagoivat poliittisesti ja taloudellisesti.

Maiden ja alueiden välinen vuorovaikutus on tärkeää osakemarkkinoille useista syistä:

  • Globaali kauppa: Lisää taloudellista toimintaa ja voi vaikuttaa positiivisesti yritysten tuottoihin
  • Investointi: Ulkomaiset investoinnit edistävät vastaanottajamaan taloutta ja voivat vaikuttaa positiivisesti kyseisen maan osakemarkkinoihin
  • Taloudellinen integraatio: Talouskriisi yhdessä maassa voi vaikuttaa muihin markkinoihin tiiviiden taloudellisten yhteyksien vuoksi
  • Resurssien saatavuus: Vuorovaikutus tarjoaa pääsyn tärkeisiin resursseihin, jotka voivat vaikuttaa yrityksen arvoon
  • Valuuttavaihtelut: Valuuttakurssien muutokset vaikuttavat kansainvälisen toiminnan harjoittavien yritysten tuottoihin
  • Innovaatio ja teknologian siirto: Teknologian ja tiedon jakaminen maiden välillä voi lisätä yritysten tuottavuutta
  • Poliittinen vakaus: Edistää alueellista vakautta, mikä voi houkutella sijoittajia, kun taas geopoliittiset jännitteet voivat vähentää sijoitushalukkuutta

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 86,25 dollaria tynnyriltä, mikä on -1,3 prosenttia torstain hinnoista. Maakaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -4,1 prosenttia samassa ajassa. 1 USD:n hinta kirjoitushetkellä on: 10,31 NOK, 10,69 SEK, 6,78 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 2- ja 10-vuoden korot Yhdysvalloissa ovat vastaavasti 4,86 ja 4,12 prosenttia.

Energiaan liittyvät yhtiöt ovat menestyneet viime aikoina, tukeneet vahvasti öljy- ja maakaasun hintojen nousulla. Öljyn hinta, joka on ollut negatiivinen koko vuoden, on nyt hädin tuskin plussalla. Onko hinnat nousevat jatkossa, jää nähtäväksi, koska monet tekijät voivat vaikuttaa niihin joko yhteen tai toiseen suuntaan, mukaan lukien:

  • Tarjonta ja kysyntä: Öljyn hinta määräytyy saatavilla olevan öljyn määrän ja kysynnän tasapainon perusteella.Lisääntynyt kysyntä tai vähentynyt tarjonta voi johtaa korkeampiin hintoihin.
  • Geopoliittiset tapahtumat: Levottomuudet, konfliktit ja muut geopoliittiset tapahtumat öljyntuottajamaissa voivat häiritä öljyn toimituksia ja vaikuttaa sen hintaan.
  • OPEC:n päätökset: Öljyntuottajamaiden järjestö (OPEC) voi vaikuttaa öljyn hintaan säätämällä tuotantotasoaan.
  • Monimutkaisuus: Öljyn hinta määräytyy monen yhteisvaikuttavan tekijän perusteella, mikä tekee sen liikkeiden ennustamisesta haastavaa.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit. → Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki