Siirry pääsisältöön

Huima tuloskausi – talous elpyy kuin finanssikriisistä | Oksaharjun osavuosikatsaus Q1/2021

OMX Helsinki -indeksi on noussut koronapohjista +75 % ja makrotalous piristyy pandemian väistymisodotusten kiihtyessä. Helsingin pörssin suuryhtiöistä esimerkiksi Cargotec (+202 %), Konecranes (+171 %) ja Kesko (+157 %) ovat nousseet rakettimaisesti koronadipin pohjilta maaliskuun 2020 jälkeen.

Tuloskasvuodotukset ja -toteumat ovat paikoitellen jopa historiallisen korkeita. Tähän asti yhtiöt ovat pääosin pystyneet lunastamaan sijoittajien odotukset, mutta merkittävänä syynä tuloskasvuun on heikko vertailukausi Q1/2020. Pystyvätkö pörssiyhtiöiden tuloskehitykset ottamaan kiinni etukäteen kohonneet arvostustasot? Voiko markkina pettyä elvytystoimien laajuuteen? Odottavatko sijoittajat jo liikaa? Katso Oksaharjun osavuosikatsaus Q1/2021, niin tiedät mitä Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju miettii nykyisestä markkinatilanteesta!

Teksti ja video eivät ota kantaa ajoitukseen eikä yksittäisiin sijoituskohteisiin, sijoitusstrategioiden paremmuuteen tai yksittäisiin yrityksiin. Teksti ja video eivät myöskään ota kantaa tulevaan kehitykseen. Video ei sisällä sijoitussuosituksia, eikä sen tarkoituksena ole laatia mainituista yhtiöistä, indekseistä, strategioista tai edes niiden osista sijoitusanalyysiä, taikka antaa osakkeesta, indeksistä tai strategiasta suositusta taikka tavoitehintaa. Tässä esitetyt ajatukset eivät ole sijoitusneuvoja, -suosituksia tai -kehotuksia, eikä sijoitustoiminnassa historia ole tae tulevista tuotoista. Kukaan ei voi antaa oikeita neuvoja tuntematta sijoittajan taloudellista tilannetta, sijoitushorisonttia, riskinsietokykyä tai muita hänen sijoitussuunnitelmansa yksityiskohtia. Pelkästään blogin välityksellä ei ole myöskään mahdollista käsitellä sijoituskohteita sillä tarkkuudella kuin jokaisen sijoittajan tulisi tehdä ennen sijoituspäätöksen tekoa. Sijoitustoiminta sisältää riskin menettää pääoma kokonaan, ja jokainen vastaa sijoituksistaan itse. Historia ei ole tae tulevista tuotoista.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki