Yrityksen sijoitukset

Alkuun

Salkut ja tilit yritykselle

Nordnetissä voit sijoittaa myös yrityksesi lukuun.

Yrityksen varallisuuden kasvaessa ja kassavarojen ylittäessä päivittäistoimintaan tarvittavan määrän, voit miettiä kannattaisiko yrityksen varat sijoittaa. Tuottoa yrityksien sijoituksille voit hakea esimerkiksi osakkeista ja rahastoista. Sijoittamalla yrityksen varoja, voit varautua pienempiä ja suurempia investointeja varten.

Yrityksellä on käytössä samat palvelut kuin yksityisasiakkaan osake- ja rahastosalkussa.

Tuottoa yrityksen investointeihin

Sijoittamalla tuottoa investointeihin

Riskitasoosi sopivat sijoitukset

Henkilökohtaista neuvontaa

Näin aloitat sijoittamisen yritykselle

Avaa osake- ja rahastosalkku. Klikkaa tätä linkkiä, niin pääset kätevästi alkuun.

Täytä lomake ja tulosta sopimus. Löydät lomakkeen "Avaa osake- ja rahastosalkku" -linkin takaa. Muista allekirjoittaa sopimus.

Liitä mukaan seuraavat dokumentit:

  • Voimassaoleva kaupparekisteriote (maks. 3 kk vanha), josta käy ilmi hallituksen jäsenet sekä henkilö/-t, jolla/joilla on toiminimen allekirjoittamisoikeus.
  • Kopiot voimassaolevista kuvallisista henkilöllisyystodistuksista jokaiselta toiminimen allekirjoittamisoikeuden haltijalta yhden henkilön oikeaksi todistamina.
  • Limitation of Benefits (LOB) -lomake (tämän PDF-tiedoston 9. sivu – lomake on palautettava vaikkei kävisikään kauppaa USA:n markkinalla). Jos olet avaamassa talletustiliä, LOB-lomaketta ei tarvita.
  • Osakeyhtiöiden (OY) ja avointen yhtiöiden (AY) tulee lisäksi täyttää ja palauttaa "Tietoa omistajasta, yhteisöasiakasavautuu uuteen ikkunaan" -lomake.

Jos yritykselläsi ei ole vielä LEI-tunnusta, hanki sellainen. Yritykset, joilla ei ole LEI-tunnusta eivät voi käydä arvopaperikauppaa 3.1.2018 jälkeen. Lue alta lisää uudesta EU-lainsäädännöstä.

Tunnukset saat postitse. Sisäänkirjautumistunnisteet saapuvat kahdessa erillisessä lähetyksessä.

Kirjaudu sisään ja aloita sijoittaminen yritykselle. Tunnukset saatuasi voit aloittaa sijoittamisen vaikka heti.

Yrityksen sijoitustoiminta

Poimi parhaat idea yrityksen sijoituksia varten

Tuottoa pitkällä tähtäimellä

Osakesijoittaminen tarjoaa pitkällä aikavälillä parhaat tuottomahdollisuudet.

Jos yrityksesi ei tarvitse varoja lähiaikoina, varoja kannattaa ohjata hajautetusti osakkeisiin. Osakesijoittamiseen pääset mukaan jo pienillä summilla.

Tien viitta
Kurssikäyrä

​Hajautusta rahastojen ja ETF:ien avulla

Varoja voi hajauttaa helposti myös rahastojen ja indeksirahastojen eli ETF:ien avulla, varsinkin jos yrityksellä ei ole aikaa seurata aktiivisesti osakemarkkinoita.

Rahastoneuvoja auttaa selvittämään yrityksen riskinsietotason ja siihen sopivan varojen jakauman. Yritys saa myös ehdotuksen riskitasoon sopivista rahastoista.

Private Banking henkilökohtaiseksi tueksi

Ota yrityksen sijoitusten avuksi Nordnet Private Banking -palvelu. Nordnetin Private Banking -tiimi on tukenasi, kun teet päätöksiä juuri sinulle sopivista sijoituskohteista. Saat siis henkilökohtaista palvelua ja erikoisetuja.

Puhelin

Huom! kaikkien arvopaperikauppaa käyvien yritysten on hankittava LEI-tunnus

EU-lainsäädäntö vaatii arvopaperikauppaa käyviltä yrityksiltä kansainvälisen LEI-tunnuksen (Legal Entity identifier). LEI-tunnuksella parannetaan rahoitusmarkkinoiden läpinäkyvyyttä.

Yritysasiakkaat, joilla ei ole LEI-tunnusta, eivät voi käydä kauppaa pörssilistatuilla arvopapereilla 3.1.2018 jälkeen. Vaatimus koskee kaikkia pörssilistattuja arvopapereita, kuten osakkeita ja ETF:iä. Vaatimus ei koske kauppaa noteeraamattomilla, ns. perinteisillä rahastoilla.

Voit hakea LEI-tunnuksen suoraan Patentti- ja rekisterihallituksen verkkosivuiltalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan tai muilta toimijoilta, kuten NordLEIlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.


Uusi EU-lainsäädäntö vaatii arvopaperikauppaa käyviltä yrityksiltä kansainvälisen LEI-tunnuksen (Legal Entity identifier). LEI-tunnuksella parannetaan rahoitusmarkkinoiden läpinäkyvyyttä.

Yritykset, joilla ei ole LEI-tunnusta eivät voi käydä arvopaperikauppaa 3.1.2018 jälkeen. Vaatimus koskee kaikkia pörssilistattuja arvopapereita, kuten osakkeita ja ETF:iä. Vaatimus ei koske kauppaa noteeraamattomilla, ns. perinteisillä rahastoilla.

Voit hakea LEI-tunnuksen suoraan Patentti- ja rekisterihallituksen verkkosivuiltalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan tai muilta toimijoilta, kuten NordLEIlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Muista ilmoittaa Y-tunnus

Muista ilmoittaa LEI-tunnushakemuksessa myös yrityksesi Y-tunnus. Y-tunnuksen avulla Nordnet tunnistaa automaattisesti yrityksen asiakkuuden Nordnetissä ja tunnistaa siihen liitetyn LEI-tunnuksen. Tällöin sinun ei tarvitse erikseen lähettää Nordnetille LEI-tunnusta rekisteröimistä varten.

LEI-tunnus on voimassa vain vuoden kerrallaan, joten muistathan päivittää tunnuksen vuosittain.

Tärkeää tietoa LEI-tunnuksesta

Milloin LEI-tunnus muuttui pakolliseksi?

3. tammikuuta 2018

Keitä LEI-tunnusvaatimus koskee?

Kaikkia Euroopassa rekisteröityjä yrityksiä

Mitä tapahtuu, jos yritykselläni ei ole LEI-tunnusta?

Et voi käydä kauppaa yrityksesi tilin kautta 3.1.2018 jälkeen.

Miten kauan LEI-koodin hakeminen kestää?

Noin seitsemän arkipäivää.

Mitä muuta minun tulee tietää?

Muista antaa yrityksesi y-tunnus hakiessasi LEI-tunnusta.

Mistä LEI-tunnuksen voi hakea?

LEI-tunnuksen voi hakea esimerkiksi PRH:ltalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan, NordLEIltälinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan tai Bloombergiltälinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Kysyttävää?

Nordnetin asiakaspalvelu auttaa numerossa 09 6817 8460.

 

Vastauksia kysymyksiin LEI-tunnuksesta:

Miksi LEI-tunnus vaaditaan 3.1.2018 alkaen?

3.1.2018 alkaen astuu voimaan uusi arvopaperilainsäädäntö (MiFID II). Uuden lainsäädännön voimaantulon myötä kaikilla oikeushenkilöillä tulee olla kansainvälinen LEI-tunnus (Legal Entity identifier) arvopaperikaupankäynnin jatkamiseksi.

Jos tunnusta ei ole, oikeushenkilö/yritys ei voi käydä kauppaa pörssilistatuilla arvopapereilla.

LEI-tunnuksen ideana on, että Euroopan maiden paikalliset viranomaiset voivat entistä tarkemmin seurata ja tunnistaa, mitkä tahot ostavat ja myyvät arvopapereita.


Minulla on Nordnetissä yritysasiakkuus. Mitä minun tulee tehdä?

Voidaksesi käydä arvopaperikauppaa jatkossakin, sinun tulee hankkia yrityksellesi LEI-tunnus. Vaatimus koskee kaikkia pörssilistattuja arvopapereita, kuten osakkeita ja ETF:iä. Vaatimus ei koske kauppaa ns. perinteisillä rahastoilla. LEI-tunnuksen tilaus kestää tyypillisesti noin seitsemän arkipäivää, mutta se voi kestää pidempäänkin, jos hakemusten käsittely ruuhkautuu vuodenvaihteen lähestyessä.

Entä jos yritykseni on rekisteröity Pohjoismaiden ulkopuolelle?

Jos yrityksesi on rekisteröity Pohjoismaiden ulkopuolelle, sinun tulee lähettää LEI-tunnuksesi Nordnetiin. Se käy helpoiten Nordnet.fi-palvelun viestikeskuksen kautta sisäänkirjautuneena.


Miten minun tulee toimia, jos yritykselläni on jo LEI?

Jos yritykselläsi on jo LEI-tunnus, ja yrityksesi on rekisteröity Suomeen tai muuhun Pohjoismaahan, niin sinun ei tarvitse tehdä mitään. LEI-tunnuksesi rekisteröidään palveluumme automaattisesti. On kuitenkin tärkeää muistaa, että LEI-koodi tulee päivittää vuosittain.

Jos yrityksesi on rekisteröity Pohjoismaiden ulkopuolelle, sinun tulee lähettää LEI-tunnuksesi Nordnetiin. Se käy helpoiten Nordnet.fi-palvelun viestikeskuksen kautta sisäänkirjautuneena.


Miten minun tulee toimia, jos edustan yritystä valtakirjalla?

LEI-tunnusvaatimus koskee myös yritystä, joka hallinnoi valtakirjalla muita Nordnet-tilejä ja yrityksen tiliä, jota hallinnoidaan valtakirjalla.

Yrityksellä on oltava voimassa oleva LEI-tunnus 3.1.2018 kaupankäynnin jatkamiseksi Nordnetissä.


Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.