Nordnet mukana
kesälomallasi

Ylös

Nordnetin asiakkaana voit pitää huolta sijoituksistasi monilla tavoin myös kesälomalla. Salkkusi ei siis tarvitse olla lomalla, vaikka sinä olisitkin!

Nordnetin sovellusten avulla voit käydä kauppaa ja keskustella sijoituksista muiden sijoittajien kanssa vaikka riippumatosta käsin. Voit myös tilata puhelimeesi hintahälytyksiä tai pörssikursseihin vaikuttavia uutisia, tai laittaa sijoituksesi kokonaan "autopilotille". Superluoton avulla voit pitää kesän korkokulut pieninä – korko jopa 0,99 %.

Tilaa myös aamukirje sähköpostiisi ja kuuntele #rahapodia – näin pysyt perillä talouden tapahtumista samalla kun nautit lomastasi!

Pysy ajan tasalla lomallasi

Ingen depotgebyrer

Lataa sovellukset puhelimeesi

Kurtage fra 29 kr.

Laita sijoituksesi "autopilotille"

Få tips og inspiration

Tilaa automaattiset kurssihälytykset ja -tiedotteet

Shareville

Ota Pohjoismaiden suurin sosiaalinen sijoitusverkosto mukaan lomallesi

iPhone / Android -sovellus

 • osta osakkeita ja rahastoja Nordnet-tilisi kautta
 • yli 40 000 suomalaisjäsentä
 • seuraa toisia käyttäjiä, arvopapereita ja ryhmiä
 • lue lisää Sharevillestä, Pohjoismaiden suurimmasta sosiaalisesta sijoitusverkostosta

Sovellukseen liittyvät maksut

 • Sovellus on maksuton
 • Kaupankäynnistä veloitamme hinnastonlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan mukaisesti.

Superluotto: luottoa salkkuasi vastaan jopa 0,99 % korolla

Kaupankäyntiluoton avulla voit parantaa tuottomahdollisuuksia ja maksaa tekemäsi osakeostot kauppapäivän sijasta vasta kauppojen selvityspäivänä (T+2), ilman korkoseuraamuksia. Luotto toimii varakassana osakeostoihin tai muuhun kesäiseen käyttöön.

Lisätietoa riskeistä ja esimerkkilaskelma

Esimerkki

Jos lainaat 10 000 euroa yhdeksi vuodeksi Superluoton Kulta-tason 0,99 % korolla, niin todellinen luottokorko on 0,995 %. Tällöin korkokulusi koko vuodelta ovat 99,45 euroa eli keskimäärin 8,29 euroa kuukaudessa. Maksettava kokonaissumma on 10 099,45 euroa. Perustamiskustannuksia tai vuosimaksua ei ole. Luotolla ei ole ennalta määrättyä takaisinmaksuaikaa. Kertynyt korko lisätään kuukausittain lainapääomaan.

Luotolla sijoittaminen tarkoittaa korkeampaa riskiä

Rahoitusvälineisiin sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voivat sekä nousta että laskea, ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Luotolla sijoittaminen altistaa salkkusi osakemarkkinoiden hintavaihteluille. Sekä tappiot että voitot voivat olla suuremmat luotolla sijoittaessasi. Arvopaperimarkkinoiden heilahtelut ja arvopaperien lainoitusarvojen muutokset voivat aiheuttaa arvonlaskun, joka johtaa pääoman menetykseen. Merkittävässä markkinoiden laskusuhdanteessa voit myös menettää enemmän kuin sijoitetun pääoman.

Luotto voi olla kiinnostava ratkaisu sinulle, jos sinulla on osaamista ja kokemusta arvopaperimarkkinoista ja olet valmis ottamaan korkeamman riskin.

Lue lisää riskeistä.linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Lisää ostovoimaa

Salkkusi luoton vakuutena

Paranna tuottomahdollisuuksia

Näin aktivoit Superluotto-ominaisuuden

Saadaksesi luottoa alimmalla korkotasolla sinun tulee aktivoida Superluotto-ominaisuus. Lue lisää täältä.

Aseta osakesalkkusi "autopilotille"

Määrittele strategiasi – Stop Loss hoitaa sen puolestasi

Nordnetissä voit tehdä Stop Loss -toimeksiantoja, jotka vapauttavat sinut salkkusi seuraamisesta muihin kesäpuuhiin.

Toimeksianto aktivoituu vasta osakkeen markkinahinnan noustua tai laskettua ennalta asettamaasi tasoon. Stop Loss -toimeksiannon voit tehdä niin osto- kuin myyntitoimeksiantona, sekä nousevilla että laskevilla kursseilla. Näin markkinakehitystä ei tarvitse valvoa itse.

Liukuva Stop Loss

Liukuvan Stop Loss -toimeksiannon avulla voit tehdä toimeksiantoja, jotka aktivoituvat vasta, kun osakekurssi on muuttunut haluamallasi prosenttimäärällä.


Stop Loss -toiminto ei maksa mitään

Maksat vain normaalin kaupankäyntipalkkion toteutuneista toimeksiannoista.


Stop Loss -toiminnon riskit

Stop Loss -toimintoa käytettäessä on tärkeää huomioida, että toimeksiannot eivät aina toteudu.

Syitä miksi Stop Loss -toimeksiannot eivät 100%:sti toteudu:

 • Virheellinen tai myöhästynyt kurssi-informaatio pörssissä
 • Voimakkaat kurssiliikkeet voivat aiheuttaa sen, että Stop Loss -toimeksianto ei ehdi aktivoitua
 • Muutokset osakepääomassa ja muut yhtiötapahtumat, jotka muuttavat osakekursseja äkillisesti. Tällaisia ovat esimerkiksi osakeannit, splitit ja osingonjaot.

Lue lisää Stop Loss -toimeksiantojen riskeistä ja ehdoistaavautuu uuteen ikkunaan

Aloita kuukausisäästäminen

Kuukausisäästäminen on helppo ja automatisoitu tapa kartuttaa säästöjä.

Kuukausisäästämisen etu on, että hajautat ajallista riskiä, kun säästät tasasumman joka kuukausi – näin sinun ei tarvitse miettiä, onko juuri nyt oikea aika sijoittaa markkinoille.

Kuukausisäästämällä hyödynnät myös korkoa korolle -vaikutusta, joka saa ajan myötä rahasi kasvamaan entistä nopeammin. Oikealla olevasta kuvaajasta näet, mitä tasainen säästäminen ja korkoa korolle -vaikutus yhdessä voivat saada aikaan.

Aloittaaksesi kuukausisäästämisen sinun tulee avata asiakkuus Nordnetissä (ei säilytys- tai kk-maksuja), valita mihin rahastoihin tai ETF:iin haluat säästää ja miten paljon. Tämän jälkeen määrittämäsi summa sijoitetaan valitsemiisi rahastoihin tai ETF:iin automaattisesti jokaisena kuukautena.

Lue lisää kuukausisäästämisestäavautuu uuteen ikkunaan

Esimerkki: 100 €/kk 40 vuoden ajan, tuotto 6 %

Kuvaajan selite

Yllä olevan kuvaajan ideana on antaa esimerkki siitä, miten säännöllinen säästäminen voi saada rahasi kasvamaan ajan myötä. Kuvaajan perustana oleva laskelma on yksinkertaistus, joka ei ole tae tulevasta, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai -neuvoksi.

Laskelmassa on huomioitu rajallinen määrä muuttujia: alkupääoma, kuukausittainen säästösumma, säästöaika vuosina sekä oletettu vuotuinen tuotto. Oletettu vuotuinen tuotto on laskelmassa jaettu tasaisesti kullekin kuukaudelle ja kunkin kuukauden tuotto on lisätty pääomaan.

On mahdotonta sanoa, miten suuri tuotto tulee todellisuudessa olemaan. Esimerkkilaskelman tuottoprosentti on vain oletus. Laskelmassa ei ole huomioitu kaikkia säästösummaan todellisuudessa vaikuttavia tekijöitä, kuten inflaatiota, veroja, valuuttakurssimuutoksia ja rahastoihin liittyviä kuluja. Laskelma ei perustu mihinkään tiettyyn säästötapaan.

Kuuntele #rahapodia,
Suomen parasta podcastia

Käytä loma hyödyksi ja kuuntele väliin jääneet #rahapodin jaksot!

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen. #rahapodi on valittu Suomen parhaaksi podcastiksi – lue lisää tästälinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Yksi jakso kestää 30–60 minuuttia ja se julkaistaan yleensä torstaisin. Podcastin jaksoja voit kuunnella iTunesinlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan tai SoundCloudinlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan kautta. Tuoreimmat jaksot löydät myös Youtubesta.linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Tilaa aamukirjeavautuu uuteen ikkunaan

Aamukirje

Tilaa aamukirje, niin pysyt perillä talouden tapahtumista lomallasikin

Aloita lomapäiväsi tuoreilla pörssiuutisilla

Lue tuoreimmat talousuutiset, sijoitusvinkit ja analyytikoiden osakesuositukset. Nordnetin monipuolinen aamukirje ilmestyy joka arkiaamu ja on maksutta luettavissasi. Aamukirje sisältää:

 • tärkeimmät pääuutiset
 • top 3 -ostosuositukset
 • päivän casen

Voit tilata aamukirjeen maksutta sähköpostiisi kirjautumalla sisään Nordnetin palveluun.

Katso esimerkki aamukirjeestälinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Aamukirje on maksuton

Aamukirje on maksuton Nordnetin asiakkaille. Aamukirjeen sisältöä tuottavat Nordnetin lisäksi analyysipalvelu Inderes, Sijoittaja.fi ja Evli.


Hälytykset ja uutiset

Vastaanota ilmoituksia silloin kun niitä tarvitset

Tilaa tuoreimmat talousuutiset

Nordnetin palvelussa voit tilata hälytyksiä ja raportteja haluamistasi tiedoista suoraan sähköpostiisi tai tekstiviestinä matkapuhelimeesi. Erilaisten kurssi- ja uutishälytysten sekä kurssi-, indeksi- ja salkkuraporttien avulla voit seurata kurssien ja salkkusi kehitystä sekä markkinatilannetta helposti.

Pysy ajan tasalla ja hyödy kurssiliikkeistä

Nordnetin palvelussa voit tilata hälytyksiä ja raportteja haluamistasi tiedoista suoraan sähköpostiisi tai tekstiviestinä matkapuhelimeesi. Erilaisten kurssi- ja uutishälytysten sekä kurssi-, indeksi- ja salkkuraporttien avulla voit seurata kurssien ja salkkusi kehitystä sekä markkinatilannetta helposti.

Hälytysten hinnat

 • Sähköpostiin lähetetyt hälytykset ovat maksuttomia
 • Tekstiviesti 0,20 eur per hälytys/raportti

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.