Siirry pääsisältöön

Indeksirahastot.

Nosta säästämisesi uudelle tasolle edullisten indeksirahastojen avulla.


Indeksirahastojen avulla voit hajauttaa sijoituksesi ympäri maailman helposti ja edullisin kuluin. Saat monta osaketta yhdellä sijoituksella. Indeksirahastoissa on matalat kulut, laaja hajautus ja yksittäisiä osakesijoituksia matalampi riski. Indeksirahastot ovat helppo ja kustannustehokas vaihtoehto kenen tahansa säästäjän salkkuun.

Nordnet tarjoaa kymmenen omaa indeksirahastoa. Lisäksi valikoimastamme löytyy satoja muiden liikkeeseenlaskijoiden rahastoja, mistä voit valita omaan salkkuusi sopivat. Lue lisää alta!

 • Edulliset kulut alk. 0 %.

 • Sijoita helposti useille eri toimialoille.

 • Yksittäisiä osakkeita matalampi riski.

 • Helppo valinta kuukausisäästökohteeksi.

 • Alkuun jo vain 15 eurolla.

Näin indeksirahastot toimivat.

Indeksirahasto on passiivisesti hoidettu rahasto. Indeksirahastoissa on tyypillisesti hyvin matalat kulut tai ne voivat olla jopa kuluttomia, koska aktiivista rahastosalkun hoitoa ei käytännössä ole. Indeksirahastot sisältävät yhtiöitä eri toimialoilta ja maantieteellisiltä alueilta ja niihin on mahdollista sijoittaa sekä noteeraamattomien rahasto-osuuksien kautta (ns. perinteinen rahastosäästäminen) tai ostamalla pörssistä ETF-osuuksia (ETF-sijoittaminen).

Indeksirahasto on passiivisesti hoidettu sijoitustuote, joka pyrkii seuraamaan mahdollisimman tarkasti ennalta sovittua strategiaa ja sijoittaa rahaston varat vertailuindeksin mukaisesti osakkeisiin. Passiivisista rahastoista poiketen aktiivinen rahasto pyrkii tekemään ylituottoa vertailuindeksiinsä nähden salkunhoitajan tekemien sijoitusvalintojen avulla.

Indeksirahastot ovat sekä aloittelijoiden että ammattilaisten suosima valinta. Niitä pidetään turvallisena ja helppona valintana siinä mielessä, että indeksin ylittäminen pitkällä aikavälillä on haastavaa ammattilaisillekin ja indeksirahastot minimoivat inhimilliset virheet.

Näin sijoitat indeksirahastoihin.

 1. 1

  Kirjaudu sisään tai tule asiakkaaksi.
  Avaa tili muutamassa minuutissa verkkopankkitunnuksilla.

 2. 2

  Talleta salkkuusi rahaa.
  Minimisijoitus indeksirahastoon on vain 15 euroa.

 3. 3

  Valitse yksi tai useampi indeksirahasto.

Valmista!

Voit myös tehdä kuukausisäästösopimuksen ja aloittaa säännöllisen säästämisen indeksirahastoihin.

Asiaa indeksirahastoista videomuodossa.

Indeksirahastot alle minuutissa.
Indeksirahastot alle minuutissa.

Nordnetin tuottaja Tuomas Tuominen tiiviistää indeksirahastofaktat alle minuuttiin.

Martin Paasi: Mikä on indeksirahasto ja miksi indeksirahastoihin kannattaisi sijoittaa?
Martin Paasi: Mikä on indeksirahasto ja miksi indeksirahastoihin kannattaisi sijoittaa?

Katso talousasiantuntija Martin Paasin teesit ja vinkit tältä noin 10 minuutin videolta.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Tämä sivu ei ole eikä sitä pidä tulkita sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittamiseen ja rahoitusinstrumentteihin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voivat muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan.

Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehoitetaan tutustumaan rahastoesitteeseen ja avaintietoasiakirjaan (KIID) ennen sijoituspäätösten tekemistä. Rahastoesitteeseen löydät rahastoyhtiön verkkosivuilla ja KIID:n löydät rahaston yleiskatsaussivulta ja toimeksiantonäkymästä Nordnetin palvelusta.


Indeksirahastot kaikkialle maailmaan.

USA, Eurooppa, kehittyvät markkinat vai kerralla koko maailma? Hajauttaminen on helppoa indeksirahastoilla.

Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG
Juoksevat kulut
0,30%
12 kk
+13,93%
Riski
Rahasto pyrkii seuraamaan MSCI World ESG Leaders Index-indeksin (”indeksi”) Yhdysvaltain dollarin määräistä kokonaistuottoa, palkkiot ja kulut pois lukien. Indeksi on MSCI World ESG Leaders Index (Bloomberg-tunnus: NGSINU). Se on osakeindeksi, joka edustaa suurten ja keskisuurten yhtiöiden markkinoita 23 kehittyneessä maassa. Se koostuu MSCI World Indexiin sisältyvistä yrityksistä, joilla on korkeat ympäristö-, sosiaali- ja hallintoluokitukset (“ESG”) suhteessa toimialakollegoihinsa. Valuuttakurssimuutosten riski indeksin valuutan ja kunkin lajin valuutan välillä ei ole suojattu. Rahastoa hallinnoivat rinnakkain Nordnet Bank AB ja J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksirahasto USA ESG
Juoksevat kulut
0,25%
12 kk
+16,28%
Riski
Rahasto pyrkii seuraamaan S&P 500 ESG Index-indeksin (”indeksi”) Yhdysvaltain dollarin määräistä kokonaistuottoa, palkkiot ja kulut pois lukien. Indeksi on S&P 500 ESG Index (Bloomberg-tunnus: SPXESUN). Se on osakeindeksi, joka edustaa johtavia Yhdysvalloissa vaihdettuja arvopapereita. Se koostuu S&P 500iin sisältyvistä yrityksistä, joilla on korkeat ympäristö-, sosiaali- ja hallintoluokitukset (“ESG”) suhteessa toimialakollegoihinsa. Valuuttakurssimuutosten riski indeksin valuutan ja kunkin lajin valuutan välillä ei ole suojattu. Rahastoa hallinnoivat rinnakkain Nordnet Bank AB ja J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksi Kehittyvät Mark ESG
Juoksevat kulut
0,39%
12 kk
−2,73%
Riski
Rahasto pyrkii seuraamaan MSCI Emerging Markets ESG Leaders Index -indeksin (”indeksi”) Yhdysvaltain dollarin määräistä kokonaistuottoa, palkkiot ja kulut pois lukien. Indeksi on MSCI Emerging Markets ESG Leaders Index (Bloomberg-tunnus: M1EFESR). Se on osakeindeksi, joka edustaa suurten ja keskisuurten yhtiöiden markkinoita kehittyvissä maissa. Se koostuu MSCI Emerging Markets Indexiin sisältyvistä yrityksistä, joilla on korkeat ympäristö-, sosiaali- ja hallintoluokitukset (“ESG”) suhteessa toimialakollegoihinsa. Valuuttakurssimuutosten riski indeksin valuutan ja kunkin lajin valuutan välillä ei ole suojattu. Rahastoa hallinnoivat rinnakkain Nordnet Bank AB ja J.P. Morgan Mansart Management Limited.
Nordnet Indeksi Eurooppa ESG
Juoksevat kulut
0,25%
12 kk
+10,39%
Riski
Rahasto pyrkii seuraamaan MSCI Europe ESG Leaders Index-indeksin (”indeksi”) euromääräistä kokonaistuottoa, palkkiot ja kulut pois lukien. Indeksi on MSCI Europe ESG Leaders Index (Bloomberg-tunnus: NEUSIU). Se on osakeindeksi, joka edustaa 15 kehittyneen Euroopan maan suurten ja keskisuurten yhtiöiden markkinoita. Se koostuu MSCI Europe Indexiin sisältyvistä yrityksistä, joilla on korkeat ympäristö-, sosiaali- ja hallintoluokitukset (“ESG”) suhteessa toimialakollegoihinsa. Valuuttakurssimuutosten riski indeksin valuutan ja kunkin lajin valuutan välillä ei ole suojattu. Rahastoa hallinnoivat rinnakkain Nordnet Bank AB ja J.P. Morgan Mansart Management Limited.
1200x628_global-125-fb.jpg

Rahastosäästä vivulla: Nordnet Maailma Indeksi 125.

Nordnet Maailma Indeksi 125 eroaa monista muista indeksirahastoista. Perinteisen 100-prosenttisen markkina-altistuksen sijaan saat rahastolla 125-prosenttisen markkina-altistuksen kansainvälisille markkinoille. Yksinkertaisesti sanottuna saat Nordnet Maailma Indeksi 125 -rahastoa omistamalla suuremman markkina-altistuksen kuin perinteisillä kansainvälisillä indeksirahastoilla.

Tuunaa rahastosalkkuasi matalin kuluin: juoksevat kulut vain 0,49 %.

Katso avaintietoesite


Indeksirahastot Pohjoismaihin.

Nämä suositut tuotteet tunnettiin aiemmin nimellä Superrahasto. Huomioi, että merkitessäsi Nordnetin Ruotsin, Norjan tai Tanskan indeksirahastoja sinulta peritään valuutanvaihtokulu. Valuutan osto- ja myyntikurssin erotus on 0,5 %.

Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG
Juoksevat kulut
0,00%
12 kk
−6,52%
Riski
Rahasto on Suomen markkinoille sijoittava osakeindeksirahasto, ja rahaston tavoitteena on jäljitellä OMX Helsinki 25 ESG Responsible Gross -indeksiä, joka sisältää vain tietyt kestävän kehityksen kriteerit täyttävät yritykset.
Nordnet Indexfond Sverige ESG
Juoksevat kulut
0,00%
12 kk
+6%
Riski
Rahasto on Ruotsin markkinoille sijoittava osakeindeksirahasto, ja rahaston tavoitteena on jäljitellä OMX Stockholm Benchmark ESG Responsible Gross -indeksiä, joka sisältää vain tietyt kestävän kehityksen kriteerit täyttävät yritykset.
Nordnet Indeksfond Norge
Juoksevat kulut
0,00%
12 kk
−4,86%
Riski
Rahasto on Norjan markkinoille sijoittava osakeindeksirahasto, ja rahaston tavoitteena on jäljitellä OBX Index -osakeindeksin koostumusta ja siten myös indeksin muodostamaa tuottoa. Rahasto sijoittaa varansa pääasiassa osakkeisiin ja muihin jälkimarkkinakelpoisiin osakepohjaisiin arvopapereihin. Rahasto saa käyttää johdannaisinstrumentteja osana sijoituspolitiikkaansa.
Nordnet Indeksfond Danmark ESG A
Juoksevat kulut
0,20%
12 kk
+4,5%
Riski
Rahasto on Tanskan markkinoille sijoittava osakeindeksirahasto, ja rahaston tavoitteena on jäljitellä OMX Copenhagen 25 ESG Responsible Gross -indeksiä, joka sisältää vain tietyt kestävän kehityksen kriteerit täyttävät yritykset.

Indeksirahasto teknologiasektorille.

Kuvittele, jos olisit sijoittanut pienen summan Appleen, Nvidiaan tai PayPaliin kymmenen vuotta sitten. Mikä olisi sijoituksen arvo tänään? Nordnet Indeksirahasto Teknologian avulla sinulla on mahdollisuus sijoittaa nykypäivän huipputeknologiaan ja olla mukana ennen kuin seuraava merkittävä teknologinen kehitys alkaa. Ja edullisesti hallinnointipalkkion ollessa vain 0,49 %.

Teknologiasektorin indeksirahastomme seuraa MSCI World Information Technology -indeksiä, eli 185 suurta ja keskisuurta yritystä 23 markkinalla. Sijoittamalla tähän rahastoon sijoitat sellaisiin yhtiöihin kuin Apple, Paypal ja Nvidia, ilman, että sinun tarvitsee itse tehdä osakevalintoja.

Katso avaintietoesite


770x440-tech-man.jpg

Suosituimmat indeksirahastot

Indeksirahastoja löytyy niin perinteisessä noteeraamattomassa muodossa kuin myös pörssilistattuina ETF-tuotteina. Alla Nordnetin asiakaskunnan suosituimmat noteeraamattomat ja noteeratut indeksirahastosijoitukset omistajamäärällä laskettuna.

Suosituimmat ETF:t (Xetra):

Löydä muita rahastoja.

Parhaiten tuottaneet, vastuulliset tai matalakuluiset rahastot? Nordnetin palvelusta löytyy varmasti rahasto, joka sopii sinulle ja tavoitteisiisi.

Opi lisää indeksirahastoista.

Indeksirahaston valinta voi tuntua vaikealta. Miten tiedät, mikä on sinulle paras? Lue indeksirahastojen hyödyistä ja haitoista.

Rahastosijoittajan sanakirja.

Mitä Morningstarin tähtirating tarkoittaa? Mikä ihmeen NAV? Ota rahastosijoittamisen termit ja toimeksiantojen tekeminen haltuun.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.