Siirry pääsisältöön

Nordnet Markets.

Maailma täynnä mahdollisuuksia. Hyödynnä nousevat tai laskevat kurssit

Käy kauppaa osakkeilla, hyödykkeillä ja indekseillä. Vivulla tai ilman.

 • Välityspalkkiot 0 €, yli 100 € kaupat.
 • Laaja valikoima sijoituskohteita ympäri maailman.
 • Jopa 20-kertainen vipu.
 • Suomen suosituimmat viputuotteet.
 • Käy kauppaa klo 9.15–21.00.

Indeksit

Käy kauppaa maailman tunnetuimmilla osakeindekseillä, esim. amerikkalainen S&P 500, saksalainen DAX tai pohjoismaiden suurin indeksi, Tukholman OMXS30.

→ Tutustu indeksivalikoimaan

Osakkeet

Omaatko näkemystä tietyn osakkeen kurssiliikkeistä? Sijoita osakkeisiin hyödyntäen vipua ja hyödynnä myös laskevat kurssit.

→ Tutustu osakevalikoimaan

Hyödykkeet

Käy kauppaa hyödykkeillä, joihin yksityissijoittajien on aiemmin ollut vaikeaa päästä käsiksi, kuten öljyllä, kuparilla ja kullalla.


→ Tutustu hyödykevalikoimaan

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Vipuvaikutuksella sijoittamiseen liittyy suuri riski koko sijoitetun pääoman menettämisestä.

Mitä ovat pörssilistatut viputuotteet?

Pääsy markkinoille, joille muuten voi olla hankala päästä.

Pörssilistatut viputuotteet ovat oikotie markkinoille ja sijoituskohteisiin, joihin yksityissijoittajan voi olla muutoin vaikea päästä käsiksi. Voit käydä kauppaa mm. ulkomaisilla indekseillä, osakkeilla ja hyödykkeillä. Helsingin pörssiin listatut Nordnet Markets -tuotteet noteerataan euroissa, joten säästät valuutanvaihtokulut ulkomaisilla kohde-etuuksilla kauppaa käydessäsi.

Valikoimasta löytyy eri tyyppisiä viputuotteita, joiden ominaisuudet sekä riski- ja tuottomahdollisuudet eroavat toisistaan. Siksi on tärkeää, että tutustut eri tuotetyyppeihin ennen kaupankäynnin aloittamista.

Mahdollisuus hyödyntää nousevat ja laskevat kurssit.

Yhteinen tekijä pörssilistatuissa viputuotteissa on se, että ne seuraavat tietyn kohde-etuuden arvonkehitystä. Voit valita tuotteen sen mukaan, uskotko kohde-etuutena olevan osakkeen, indeksin tai hyödykkeen nousevan vai laskevan. Lisäksi voit valita, kuinka suurella vipukertoimella tuote seuraa kohde-etuuden liikkeitä.

Nordnet Markets -tuotteilla voi käydä kauppaa arkisin klo 9.15–21.00. Markkinatakaaja tarjoaa tuotteille ajantasaiset osto- ja myyntitasot, eli voit ostaa ja myydä tuotteita aina pörssin ollessa auki.

Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinulla tulee olla hyvä kokemus ja tietotaso rahoitusmarkkinoista.

Lataa maksuton e-kirja ja treidaa kuin ammattilainen.

Opi ajattelemaan ja toimimaan kuin ammattitreidaaja. E-kirja Treidaa kuin ammattilainen on tarkoitettu oppimateriaaliksi ja inspiraation lähteeksi kaiken tasoisille treidaajille aloittelijoista ammattilaisiin. 

Kun olet lukenut tämän maksuttoman e-kirjan, ymmärrät, etteivät osakkeiden liikkeet ehkä olekaan niin sattumankauppaa, kuin yleisesti esitetään.

→ Lue lisää ja lataa e-kirja

Treidaa kuin ammattilainen kansi

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Nordnet Markets tarjoaa Pohjoismaiden laajimman valikoiman pörssilistattuja tuotteita, joiden avulla voit sijoittaa pörssi-indekseihin, raaka-aineisiin ja osakkeisiin, niin nouseviin kuin laskeviinkin kursseihin, vipuvaikutuksella tai ilman.

Tuotevalikoima koostuu sertifikaateista, minifutuureista ja Unlimited turboista. Tunnistat Nordnet Markets -tuotteet niiden nimen perässä olevasta tunnuksesta NORDNET.

Tuotteiden avulla voit sijoittaa eri kohde-etuuksiin myös vipukertoimilla:

 • Sertifikaateissa on kiinteä vipukerroin X1-X20
 • Minifutuureissa ja Unlimited turboissa liukuva vipukerroin X1 ylöspäin. Mitä lähempänä knock out -tasoa tuote on, sitä suurempi vipukerroin sillä on.

Välityspalkkiottomuus koskee Nordnetin verkkosivuilla ja Nordnetin tarjoamien kaupankäyntisovellusten (esimerkiksi Infrontin Web Traderin) kautta tehtyjä, kauppasummaltaan yli 100 euron tai yli 1000 SEK/DKK/NOK suuruisia toimeksiantoja Nordnet Markets -tuotteilla. Puhelimen välityksellä tehdyistä toimeksiannoista ja/tai 0–100 euron tai 0–1000 SEK/DKK/NOK arvoisista toimeksiannoista peritään välityspalkkio Nordnetin normaalin hinnaston mukaisesti.

Käydessäsi pörssikauppaa muussa valuutassa kuin euroissa listatuilla Nordnet Markets -tuotteilla, veloitetaan sinulta valuutanvaihtokulut. Automaattisen valuutanvaihdon kulut ovat 0,25 % kauppasummasta. Valuuttatilin kautta itse tehdyn valuutanvaihdon kulut ovat 0,075 % vaihdetusta summasta.

Huomioi, että tuotteisiin liittyy myös spread-kustannus ja tiettyjä tuotekategoriakohtaisia kustannuksia, joista on kerrottu tarkemmin Kulut ja palkkiot -sivulta.

Nordnet Markets -tuotteet on listattu Helsingin, Tukholman, Kööpenhaminan ja Oslon First North -markkinapaikoilla sekä Oslon pörssissä. Aukioloajat arkipäivisin (Suomen aikaa):

Markkinat ja aukioloajat

Markkinapaikka

Kaupankäyntiajat

First North Suomi

09.15–21.00

First North Ruotsi

09.15–21.00

First North Tanska

09.15–21.00

First North Ruotsi (NOK-tuotteet)

09.15–21.00

Oslon pörssi

10.00–17.20


Huomaathan, että tuote voidaan hinnoitella vain, kun sen kohde-etuudella käydään kauppaa jossakin pörssissä. Esimerkiksi suomalaisten osakkeiden viputuotteilla voi käydä kauppaa vain klo 10.00-18.25, mutta indekseille ja raaka-aineille löytyy tarjoustasot klo 9.15–21.00.

Eivät vaikuta. Välityspalkkiottomat kaupat eivät valitettavasti edistä etenemistäsi Nordnetin hinnaston tasoilla.

Jos tuoteella ei ole markkinatakaajan myyntilaitaa, se on ns. "sold out, buy back" (SOBB) tai "buy back" (BB) -tilassa. Se tarkoittaa, että markkinatakaaja ei pysty tai ei halua tarjota tuotetta kaupankäynnin kohteeksi. Markkinatakaaja tarjoaa kuitenkin ostolaidan aina myös buy back tai sold out, buy back -tilassa oleville tuotteille.

Buy back -tila on useimmin käytetty tilanteessa, jossa liikkeeseenlaskija on listannut korvaavia tuotteita pörssilistalle ja sallii kyseiselle tuotteelle vain omistusten myymisen.

Sold out, buy back -tilassa tuote on myyty loppuun, eikä markkinatakaaja voi myydä tuotetta, ennen kuin joku sitä omistava on myynyt omistuksena takaisin markkinatakaajalle.

Tuotteilta voi puuttua myyntilaita myös tietyissä odottamattomissa ja poikkeuksellisissa olosuhteissa, joissa markkinatakaajan on kohtuutonta odottaa ylläpitävän kaksipuolisia hintoja tarjouskirjassa.

Tarjouskirjaan, joka on BB / SOBB -tilassa, voidaan syöttää vain myyntitoimeksiantoja ja ne toteutuvat "Fill or Kill"-periaatteella. Voit siis tehdä myyntitoimeksiannon vain ostolaidan osoittamalla hinnalla (tai alemmalla), muuten toimeksianto peruuntuu, kun sen lähetetään markkinapaikalle. Kun pörssi muuttaa tarjouskirjan BB / SOBB -tilaan, kaikki aktiiviset toimeksiannot poistetaan.

Normaaleissa markkinaolosuhteissa Nordea tarjoaa sekä osto- että myyntitasot Nordnet Markets -tuotteille. Nordea toimii kyseisten tuotteiden liikkeeseenlaskijana ja markkinatakaajana. Joissain tilanteissa tuotteiden ostaminen tai myynti voi olla vaikeaa tai mahdotonta. Tätä kutsutaan likviditeettiriskiksi ja se voi toteutua esimerkiksi silloin, kun kohde-etuuden hinnoittelu vaikeutuu, kun kurssiliikkeet ovat voimakkaita tai kun kaupankäynti tuotteen hinnoittelun kannalta oleellisella markkinalla on suljettuna. Tekniset ongelmat voivat myös häiritä kaupankäyntiä ja vaikuttaa Nordean kykyyn tarjota tuotteelle hintatasoja.

Jos omistuksessasi on instrumentti, jonka olet päättänyt myydä, mutta jota et pysty myymään myyntitason puuttumisen vuoksi, niin sinun tulee edetä alla olevan mukaisesti, jotta voit olla oikeutettu mahdolliseen kompensaatioon.

 1. Yritä aina ensin myydä omistuksesi tekemällä itse myyntitoimeksianto verkkopalvelumme kautta kurssilla, jolla toimeksianto toteutuisi.
 2. Jos toimeksiantoa ei voi tehdä, ota heti yhteyttä Nordnetin meklariin puhelimitse numerossa 020 198 5898 (klo 9.45–19.00) tai +46 8 506 33 100 (klo 19.00–23.00) ja kerro haluavasi myydä omistuksesi.
 3. Nordnet ottaa yhteyttä markkinatakaajana toimivaan Nordeaan. Nordea pyrkii saamaan osto- ja myyntitasot takaisin tuotteille mahdollisimman nopeasti.
 4. Myy omistuksesi välittömästi, kun Nordea pystyy jälleen tarjoamaan osto- ja myyntitasot tuotteelle.
 5. Jos uskot kokeneesi taloudellista vahinkoa häiriön vuoksi, tee ohjeiden mukainen reklamaatio viestikeskuksen kautta tai postitse.

Noudattamalla yllä olevia vaiheita annat tuotteen markkinatakaajalle mahdollisuuden ratkaista hinnoitteluongelman ja samalla varmistat mahdollisuutesi saada kompenasaatiota, jos tilanne etenee viidenteen kohtaan asti. Käsittelemme 5. kohdassa esitellyllä tavalla jätetyt reklamaatiot sekä korvaamme mahdolliset virheet ehtojen mukaisesti ja tapauskohtaisesti.

Muita huomioita:

Nordnet Markets -tuotteet on listattu Nasdaq First North -markkinapaikalle ja niillä voi käydä kauppaa arkisin klo 9.15–21.00. Huomaathan, että tuote voidaan hinnoitella vain, kun sen kohde-etuudella käydään kauppaa jossakin pörssissä. Esimerkiksi suomalaisten osakkeiden viputuotteilla voi käydä kauppaa vain klo 10.00-18.25, mutta indekseille ja raaka-aineille löytyy tarjoustasot klo 9.15–21.00.

Tietyillä sertifikaateilla on ns. stop loss -puskuri. Tämä tarkoittaa sitä, että jos kohde-etuus kehittyy epäedulliseen suuntaan, kaupankäynti lopetetaan, kun hinta saavuttaa stop loss -puskurin tason. Tällöin tuotteelle voi jäädä omistajalle tilitettävää jäännösarvoa. Jos tuotteella ei ole stop loss -puskuria, niin sertifikaatin arvo voi laskea alemmas ja lopulta nollaan asti, jolloin jäännösarvoa ei jää.

Kun tuote saavuttaa stop loss -puskurin tason, tuote erääntyy eli "knockaa". Tällöin tuotteen markkinatakaaja, joka on Nordnet Markets -tuotteiden kohdalla Nordea, pyrkii myymään hedge-positionsa mahdollisimman nopeasti ja määrittää tämän jälkeen tuotteelle mahdollisen jäännösarvon. Huomaa, että jäännösarvo voi olla myös nolla, kun pörssissä tapahtuu nopeasti suuria liikkeitä – ei siis ole takuita, että jäännösarvoa jäisi, vaikka tuotteella olisi stop loss -puskuri. Jos jäännösarvo on suurempi kuin nolla, se maksetaan sinulle noin 10 arkipäivän kuluessa erääntymisestä. Stop loss -puskuri vaihtelee sertifikaattien välillä. Löydät tarkempia tietoja kunkin instrumentin lopullisista ehdoista. Stop loss -tapahtuman riski riippuu kohde-etuuden kehityksestä, vipukertoimen suuruudesta ja stop loss -puskurin tasosta.

Sertifikaattien riskipuskurit / erääntymistasot

Vipukerroin

Ilman stop loss -puskuria

Stop loss -puskurilla

20

5,00%

4,50%

18

5,56%

5,00%

15

6,67%

6,00%

12

8,33%

7,50%

10

10,00%

9,00%

 

Nordea Pankki Oyj on Nordnet Markets -tuotteiden liikkeeseenlaskija ja vastaa niiden markkinatakauksesta. Kun sijoitat pörssilistattuihin Nordnet Markets -tuotteisiin, otat luottoriskin Nordea Bank Oyj:tä kohtaan. Nordean luottoluokitus on tällä hetkellä AA- (vakaat näkymät) Standard & Poor'sin mukaan ja Aa3 Moody'sin mukaan. Huomaa, että luottoluokitusta voidaan muuttaa. Nykyinen luottoluokitus löytyy Nordean verkkosivuilta. Lisätietoja on saatavana osoitteissa www.standardandpoors.com ja www.moodys.com.

Jos etsimäsi tuote puuttuu Nordnet Markets -valikoimista, niin ilmoita siitä asiakaspalveluumme sähköpostitse, lähettämällä meille viesti palveluun sisäänkirjautuneena tai puhelimitse: 020 198 5898.

Tavoitteemme on tarjota laaja valikoima tuotteita kaikkiin asiakkaidemme tarpeisiin. Arvostamme palautettasi!

Pörssilistattuihin tuotteisiin sijoittamiseen liittyy myös muita kuluja. Näitä ovat mm. transaktioihin liittyvät kulut, kuten osto- ja myyntikurssin välinen spread ja vipuvaikutuksen mahdollistavaan lainaosuuteen liittyvät korkokulut. Maksut ja palkkiot -sivulta voit lukea lisää maksuista, joita sinulta sijoittajana peritään käydessäsi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla.

Lisätietoa löydät myös tuotteiden liikkeeseenlaskijana ja markkinatakaajana toimivan Nordean tuottamasta ohjelmaesitteestä Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan..

Kyllä. Sertifikaatti voi erääntyä kesken kaupankäynnin, jos sen kohde-etuuden kurssi muuttuu edellisen päivän päätöskurssista tarpeeksi paljon tappiolliseen suuntaan. Katso alla olevasta listasta sertifikaattien riskipuskurit.

Esimerkki: Omistat BULL KULTA X20 -sertifikaatin (ilman stop loss -puskuria). Jos kullan hinta laskee 5 % edellisen päivän päätöskurssista, sertifikaatti erääntyy arvottomana.

Huom! Katso UKK:n kohta "Kuinka sertifikaattien päivämuutos lasketaan?", jotta tiedät miten kohde-etuuden edellisen päivän päätöskurssi määritetään.

Bull & Bear -sertifikaatti, joilla on stop loss -puskuri:

Joillakin sertifikaateilla on ns. stop loss -puskuri. Tämä tarkoittaa sitä, että jos kohde-etuus kehittyy epäedulliseen suuntaan, kaupankäynti lopetetaan stop loss -puskuri saavutettaessa. Tällöin tuotteelle jää jäännösarvo.

Huomaa, että jäännösarvo voi olla myös nolla, kun pörssissä tapahtuu nopeasti suuria liikkeitä. Jos jäännösarvo on suurempi kuin nolla, se maksetaan sinulle noin 10 arkipäivän kuluessa erääntymisestä. Stop loss -puskuri vaihtelee sertifikaattien välillä. Löydät tarkempia tietoja kunkin instrumentin lopullisista ehdoista. Stop loss -tapahtuman riski riippuu kohde-etuuden kehityksestä, vivutuksen suuruudesta ja stop loss -puskurin koosta.

Tunnistat sertifikaatin, jolla on stop loss -puskuri S-kirjamesta tuotteen vipukertoimen jälkeen.

BULL NOKIA X4 NORDNET (ilman stop loss -puskuria)
BULL NOKIA X4S NORDNET (stop-puskurilla)

Sertifikaattien riskipuskurit / erääntymistasot

Vipukerroin

Ilman stop loss -puskuria

Stop loss -puskurilla

20

5,00%

4,50%

18

5,56%

5,00%

15

6,67%

6,00%

12

8,33%

7,50%

10

10,00%

9,00%

 

Sertifikaateissa on päivänsisäinen kiinteä vipukerroin, joka lasketaan edellisen päivän päätöskurssista. Päätöskurssin laskenta-aika riippuu kohde-etuudesta, ks. alla oleva taulukko.

Päivän päätöskurssi

Kohde-etuus

Päätöskurssi lasketaan klo

DAX / Euro Stoxx 50

Volyymipainotettu keskihinta klo 18.29-18.30

S&P 500 / Nasdaq 100

21.00

Öljy, kulta, hopea, kupari

21.00

Suomalaiset ja ruotsalaiset osakkeet

18.30

Norjalaiset osakkeet

17.25

Tanskalaiset osakkeet

18.00

Amerikkalaiset osakkeet

21.00


Huomaa siis, että kohde-etuuden ja sertifikaatin prosentuaalinen päivämuutos ei vältämättä täsmää, jos niiden päätöskurssi lasketaan eri aikaan. Esimerkiksi amerikkalaisten kohde-etuuksien päätöskurssi lasketaan klo 21.00, kun kaupankäynti USA:n pörsseissä päättyy vasta klo 23.00.

Huomaa myös, että päivänsisäinen vipu on kiinteä suhteessa edellisen päivän päätökseen. Jos siis kohde-etuus on päättänyt eilen arvoon 100 ja ostat tänään X10-sertifikaatin kohde-etuuden laskettua 9 %, sertifikaatin todellinen vipukerroin on huomattavasti korkeampi kuin X10 ja ks. sertifikaatti erääntyy kohde-etuuden laskettua vielä 1 prosentin.

Jos viputuote saavuttaa stop loss -tasonsa, se erääntyy ja kaupankäynti sillä päättyy. Tuote voi erääntyä arvottomana tai sille voi jäädä jäännösarvo (minifutuurit ja sertifikaatit, joissa on stop loss -puskuri).

Erääntymistä seuraavasta päivästä eteenpäin tuoterivi näkyy salkussasi harmaana. Erääntynyt tuote poistuu salkusta noin viikon kuluessa. Mahdollinen jäännösarvo maksetaan tilillesi noin 10 pankkipäivän kuluessa.

Listan erääntyneistä tuotteista ja niiden jäännösarvoista löydät liikkeeseenlaskija Nordean sivuilta Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan..

Riippuen siitä, onko kyseessä Bull- vai Bear-sertifikaatti ja onko tuotteessa stop loss -puskuri vai ei, sertifikaatin erääntyminen määräytyy seuraavasti:

Bull-sertifikaatti ilman stop loss -puskuria:
Jos kohde-etuuden arvon lasku tuotteen vipukertoimella kerrottuna on 100 % tai enemmän, niin kaupankäynti tuotteella lopetetaan, tuote erääntyy ja tuotteeseen sijoitettu pääoma on menetetty.

Bear-sertifikaatti ilman stop loss -puskuria:
Jos kohde-etuuden arvon nousu tuotteen vipukertoimella kerrottuna on 100 % tai enemmän, niin kaupankäynti tuotteella lopetetaan, tuote erääntyy ja tuotteeseen sijoitettu pääoma on menetetty.

Bull-sertifikaatti stop loss -puskurilla:
Jos kohde-etuuden arvon lasku tuotteen vipukertoimella kerrottuna vastaa stop loss -puskuria tai alittaa sen, niin kaupankäynti tuotteella lopetetaan, tuote erääntyy ja tuotteeseen sijoitettu pääoma on menetetty kokonaisuudessaan tai osittain.

Bear-sertifikaatti stop loss -puskurilla:
Jos kohde-etuuden arvon nousu tuotteen vipukertoimella kerrottuna vastaa stop loss -puskuria tai ylittää sen, niin kaupankäynti tuotteella lopetetaan, tuote erääntyy ja tuotteeseen sijoitettu pääoma on menetetty kokonaisuudessaan tai osittain.

Tarvitsetko apua tai haluatko antaa palautetta?

Ota rohkeasti yhteyttä meihin. Asiakaspalvelumme vastaa puheluusi keskimäärin alle 30 sekunnissa. Jos olet Active Trader -asiakas, sinulla on myös VIP-numero suoraan Nordnetin meklarille.

Nordnet_Phone_icon
Nordnet_Email_icon
Nordnet_Phone_icon
Nordnet_Email_icon
Nordnet_Twitter_icon
Nordnet_Phone_icon
Nordnet_Email_icon
Nordnet_Twitter_icon
AutoTrader Trading