Siirry pääsisältöön

Tunne riskit ennen sijoittamista.


Bull- ja Bear-sertifikaatit, minifutuurit ja Unlimited turbot ovat sijoitustuotteita, joihin liittyy suuri riski jopa koko sijoitetun pääoman menettämisestä. On siksi tärkeää, että ymmärrät millaisia riskejä otat sijoittaessasi pörsslistattuihin tuotteisiin. Tältä sivulta saat käsityksen siitä, millaisia riskejä tuotteisiin liittyy, mutta sivun tiedot eivät kata kaikkia riskejä, joita tuotteisiin voi liittyä.

Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle.

Kaikkiin sijoituksiin liittyy riskejä. Alle on listattu joitain tärkeimpiä riskejä, jotka liittyvät Nordnetin Bull- ja Bear-sertifikaatteihin, minifutuureihin ja Unlimited turboihin sijoittamiseen. Voit lukea lisää riskeistä Nordean ohjelmaesitteistä.

Nordean ohjelmaesitteet

Pörssilistattuihin tuotteisiin liittyvät riskit.

Liikkeeseenlaskijariski.

Sijoittaessaan pörssilistattuihin tuotteisiin sijoittaja altistuu liikkeeseenlaskija- eli luottoriskille. Se tarkoittaa, että jos tuotteiden liikkeeseenlaskija joutuu maksuvaikeuksiin tai menee konkurssiin, sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan.

Jos käyt kauppaa Nordnetin tarjoamilla pörssilistatuilla tuotteilla, vastapuolena toimii Nordea Bank AB (publ). Nordean luottoluokitus on tällä hetkellä Standard & Poor'sin mukaan AA- negatiivisin näkymin ja Moody'sin mukaan Aa3. Huomioi, että luottoluokitus voi muuttua. Lisätietoa luottoluokituksesta saat osoitteista www.standardandpoors.com ja www.moodys.com.

Markkinahäiriöt ja muut erityiset tapahtumat.

Markkinahäiriö voi aiheutua esimerkiksi silloin, kun kaupankäynti kohde-etuudella keskeytyy. Markkinahäiriön aikana kohde-etuuden arvonmääritys voi tapahtua eri aikajänteellä kuin millä sen kuuluisi tapahtua. Erityiset tapahtumat, kuten uusmerkintäanti, konkurssi tai muut vastaavat yhtiötapahtumat voivat vaikuttaa kohde-etuuteen. Tällaisissa tilanteissa Nordea, joka on Nordnetin pörssilistattujen tuotteiden liikkeeseenlaskija, voi tehdä välttämättömiksi katsomiaan muutoksia kyseisen intrumenttisarjan ehtoihin.

Valuuttariski.

Pörssilistattuihin tuotteisiin sijoittavan tulee olla tietoinen, että jos tuotteen kohde-etuus on listattu jossakin ulkomaisessa valuutassa, niin sijoittaja altistuu valuuttariskille. Se tarkoittaa, että tuotteen arvo voi laskea, vaikka itse kohde-etuuden vieraassa valuutassa noteerattu arvo nousisi, laskisi tai pysyisi muuttumattomana.

Markkinariski.

Pörssilistattujen tuotteiden arvoon vaikuttaa moni tekijä, kuten kohde-etuuden arvon kehitys, volatiliteetti ja sijoituksen mahdollinen vipuvaikutus. Sijoituksen arvo voi kehittyä positiivisesti tai negatiivisesti. Huomioi, että sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan.

Likviditeettiriski (osto- ja myyntihinnat).

Normaaleissa markkinaolosuhteissa Nordea tarjoaa sekä osto- että myyntitasot Nordnet Markets -tuotteille. Joskus voi kuitenkin olla vaikeaa tai mahdotonta ostaa tai myydä tuotteita. Pörssilistatut tuotteet ovat tällöin epälikvidejä.

Tutustu tuotevalikoimaamme.

Lue lisää kuinka erilaiset viputuotteet toimivat ja tutustu koko tuotevalikoimaan.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki