Siirry pääsisältöön

Pörssilistatut viputuotteet.


Bull & Bear -sertifikaatit.

Bull nousumarkkinaan, Bear laskumarkkinaan.

Sertifikaatit tarjoavat sijoittajalle mahdollisuuden hyötyä osakkeiden, indeksien ja raaka-aineiden hintojen noususta sekä laskusta. Voit valita laajasta valikoimastamme sertifikaatin 2–20-kertaisella vivulla. Tarjoamme myös sertifikaatteja ilman vipukerrointa.

Bull- & Bear-sertifikaateissa on kiinteä päivänsisäinen vipu, mikä lasketaan edellisen päivän päätöskurssista. Sertifikaatin arvo muuttuu vipukertoimen mukaisesti seuraten kohde-etuuden liikettä, esim. X5-kertoimen Bull-sertifikaatti nousee 5 % kohde-etuuden noustessa 1 %. Vipukertoimen näet sertifikaatin nimestä.

Ennen kuin sijoitat viputuotteisiin, sinun on tärkeää ymmärtää tuotteisiin liittyvät riskit. Mitä korkeammalla vipukertoimella teet kauppaa, sitä suuremmat tuotot ovat mahdollisia, mutta vipuvaikutus toimii myös toiseen suuntaan lisäten riskejä. Viputuotteilla on mahdollisuus yli 100 % tuottoihin – tappiot rajautuvat 100 prosentiin, eli voit menettää vain sijoittamasi pääoman.

Sertifikaatit sopivat sijoittajille, joiden riskinsietokyky on korkea. Kyseiset tuotteet ovat monimutkaisia ja vaativat sijoittajalta selkeän ymmärryksen kohde-etuuksina olevista markkinoista sekä tuotekohtaisista ehdoista ja ominaisuuksista.

Katso Bull- ja Bear-sertifikaattien tuote-esite

Näin toimivat Bull- ja Bear-sertifikaatit | Nordnet Markets
Näin toimivat Bull- ja Bear-sertifikaatit | Nordnet Markets

Minifutuurit.

Long vai short? Tee tuottoa markkinasuunnasta riippumatta.

Minifutuureilla voit ottaa näkemystä, kun uskot yksittäisen osakkeen, osakeindeksin tai raaka-aineen nousevan tai laskevan. Minifutuureilla on korkea vipukerroin ja siten myös korkea riski, mutta myös korkea tuottopotentiaali.

Minifutuurit ovat pörssilistattuja tuotteita, jotka seuraavat kohde-etuudensa liikkeitä vaihtuvan vipukertoimen mukaan. Vaihtuva vipukerroin perustuu siihen, että minifutuurin arvo seuraa kohde-etuuden arvon muutosta euroissa tai siinä valuutassa, missä kohde-etuus on listattuna. Mitä lähempänä minifutuurin rahoitustasoa kohde-etuudella käydään kauppaa, sitä suurempi on sen vipukerroin.

Esimerkki: Nokian osakkeella käydään kauppaa 5,00 eurossa. Nokian long-minifutuurilla, jonka rahoitustaso on 4,00 euroa, käydään kauppaa 1,00 eurossa. Kun Nokian hinta nousee yhdellä sentillä 5,01 euroon, myös minifutuurin hinta nousee sentillä 1,01 euroon.

Vipuvaikutuksen ansiosta paljon pienemmällä pääomalla saavutetaan korkeampi arvon muutos. Se tarkoittaa sekä korkeampaa tuottopotentiaalia että riskiä.

Minifutuurit sopivat sertifikaatteja paremmin myös pidempiaikaiseksi sijoitukseksi, koska niiden vipukerroin ei ole kiinteä. Kiinteä vipu syö sijoituksen arvoa sahaavassa liikkeessä.

Minifutuurit sopivat sijoittajille, joiden riskinsietokyky on korkea. Kyseiset tuotteet ovat monimutkaisia ja vaativat sijoittajalta selkeän ymmärryksen kohde-etuuksina olevista markkinoista sekä tuotekohtaisista ehdoista ja ominaisuuksista.

Katso minifutuurien tuote-esite

Näin toimivat minifutuurit | Nordnet Markets
Näin toimivat minifutuurit | Nordnet Markets

Unlimited turbot.

Mahdollisuus erittäin korkeaan vipuun.

Unlimited turboilla saat korkean vipukertoimen ja voit pienemmälläkin pääomalla tavoitella korkeampia tuottoja. Löydät valikoimastamme samaan kohde-etuuteen useita viputuotteita eri vipukertoimilla. Minifutuurien tapaan Unlimited turbojen vipukerroin on vaihtuva ja se on sitä korkeampi, mitä lähempänä rahoitus/knock out -tasoa kohde-etuudella käydään kauppaa.

Korkea vipukerroin tarkoittaa korkeampia riskejä ja tuottoja. Valitsemalla matalamman vipukertoimen riskit ja tuottopotentiaali ovat matalammat. Jos Unlimited turbon kohde-etuus kehittyy epäedullisesti ja saavuttaa sille asetetun knock out -tason, sijoitus erääntyy arvottomana. Viputuotteilla on mahdollisuus korkeisiin tuottoihin, mutta tappiopotentiaali on aina rajattu sijoitettuun pääomaan.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Tällä sivulla kuvatut tuotteet eivät sovi kaikille sijoittajille. Kyseiset tuotteet ovat monimutkaisia ja vaativat sijoittajalta selkeän ymmärryksen kohde-etuuksina olevista markkinoista sekä tuotekohtaisista ehdoista ja ominaisuuksista. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille.

Lue lisää riskeistä

Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Vipuvaikutuksella sijoittamiseen liittyy suuri riski koko sijoitetun pääoman menettämisestä.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki