Ajankohtaista: lue kirjoitus Viputuotteet ja niiden riskit korkean volatiliteetin ympäristössä ennen sijoittamista Nordnet Markets -tuotteisiin.

Nordnet­ Markets.

Maailma täynnä mahdollisuuksia. Hyödynnä nousevat tai laskevat kurssit.

Käy kauppaa osakkeilla, hyödykkeillä ja indekseillä. Vivulla tai ilman.

  • Välityspalkkiot 0 €, yli 100 € kaupat.
  • Laaja valikoima sijoituskohteita ympäri maailman.
  • Jopa 20-kertainen vipu.
  • Suomen suosituimmat viputuotteet.
  • Käy kauppaa klo 9.15–21.00.

Indeksit

Käy kauppaa maailman tunnetuimmilla osakeindekseillä, esim. amerikkalainen S&P 500, saksalainen DAX tai pohjoismaiden suurin indeksi, Tukholman OMXS30.

→ Tutustu indeksivalikoimaan

Osakkeet

Omaatko näkemystä tietyn osakkeen kurssiliikkeistä? Sijoita osakkeisiin hyödyntäen vipua ja hyödynnä myös laskevat kurssit.

→ Tutustu osakevalikoimaan

Hyödykkeet

Käy kauppaa hyödykkeillä, joihin yksityissijoittajien on aiemmin ollut vaikeaa päästä käsiksi, kuten öljyllä, kuparilla ja kullalla.


→ Tutustu hyödykevalikoimaan

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Vipuvaikutuksella sijoittamiseen liittyy suuri riski koko sijoitetun pääoman menettämisestä.

Mitä ovat pörssilistatut viputuotteet?

Pääsy markkinoille, joille muuten voi olla hankala päästä.

Pörssilistatut viputuotteet ovat oikotie markkinoille ja sijoituskohteisiin, joihin yksityissijoittajan voi olla muutoin vaikea päästä käsiksi. Voit käydä kauppaa mm. ulkomaisilla indekseillä, osakkeilla ja hyödykkeillä. Helsingin pörssiin listatut Nordnet Markets -tuotteet noteerataan euroissa, joten säästät valuutanvaihtokulut ulkomaisilla kohde-etuuksilla kauppaa käydessäsi.

Valikoimasta löytyy eri tyyppisiä viputuotteita, joiden ominaisuudet sekä riski- ja tuottomahdollisuudet eroavat toisistaan. Siksi on tärkeää, että tutustut eri tuotetyyppeihin ennen kaupankäynnin aloittamista.

Mahdollisuus hyödyntää nousevat ja laskevat kurssit.

Yhteinen tekijä pörssilistatuissa viputuotteissa on se, että ne seuraavat tietyn kohde-etuuden arvonkehitystä. Voit valita tuotteen sen mukaan, uskotko kohde-etuutena olevan osakkeen, indeksin tai hyödykkeen nousevan vai laskevan. Lisäksi voit valita, kuinka suurella vipukertoimella tuote seuraa kohde-etuuden liikkeitä.

Nordnet Markets -tuotteilla voi käydä kauppaa arkisin klo 9.15–21.00. Markkinatakaaja tarjoaa tuotteille ajantasaiset osto- ja myyntitasot, eli voit ostaa ja myydä tuotteita aina pörssin ollessa auki.

Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinulla tulee olla hyvä kokemus ja tietotaso rahoitusmarkkinoista.

Tarvitseko apua tai haluatko antaa palautetta?

Ota rohkeasti yhteyttä meihin. Asiakaspalvelumme vastaa puheluusi keskimäärin alle 30 sekunnissa. Jos olet Active Trader -asiakas, sinulla on myös VIP-numero suoraan Nordnetin meklarille.

Nordnet_Phone_icon
Nordnet_Email_icon
Nordnet_Twitter_icon
Nordnet_Phone_icon
Nordnet_Email_icon
Nordnet_Twitter_icon
Nordnet_Phone_icon
Nordnet_Email_icon
Nordnet_Twitter_icon

Support eller feedback?

Hör gärna av dig till oss. Nordnet Trading Support finns tillgänglig inom 30 sekunder. Är du Active Trader har du dessutom ett VIP-nummer direkt till Nordnets mäklare.

Nordnet_Phone_icon
Nordnet_Email_icon
Nordnet_Twitter_icon
Nordnet_Phone_icon
Nordnet_Email_icon
Nordnet_Twitter_icon
Nordnet_Phone_icon
Nordnet_Email_icon
Nordnet_Twitter_icon

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Nordnet Markets tarjoaa Pohjoismaiden laajimman valikoiman pörssilistattuja tuotteita, joiden avulla voit sijoittaa pörssi-indekseihin, raaka-aineisiin ja osakkeisiin, niin nouseviin kuin laskeviinkin kursseihin, vipuvaikutuksella tai ilman.

Tuotevalikoima koostuu sertifikaateista, minifutuureista ja Unlimited turboista. Tunnistat Nordnet Markets -tuotteet niiden nimen perässä olevasta tunnuksesta NORDNET.

Tuotteiden avulla voit sijoittaa eri kohde-etuuksiin myös vipukertoimilla:

  • Sertifikaateissa on kiinteä vipukerroin X1-X20
  • Minifutuureissa ja Unlimited turboissa liukuva vipukerroin X1 ylöspäin. Mitä lähempänä knock out -tasoa tuote on, sitä suurempi vipukerroin sillä on.

Välityspalkkiottomuus koskee Nordnetin verkkosivuilla ja Nordnetin tarjoamien kaupankäyntisovellusten (esimerkiksi Infrontin Web Traderin) kautta tehtyjä, kauppasummaltaan yli 100 euron tai yli 1000 SEK/DKK/NOK suuruisia toimeksiantoja Nordnet Markets -tuotteilla. Puhelimen välityksellä tehdyistä toimeksiannoista ja/tai 0–100 euron tai 0–1000 SEK/DKK/NOK arvoisista toimeksiannoista peritään välityspalkkio Nordnetin normaalin hinnaston mukaisesti.

Käydessäsi pörssikauppaa muussa valuutassa kuin euroissa listatuilla Nordnet Markets -tuotteilla, veloitetaan sinulta valuutanvaihtokulut. Automaattisen valuutanvaihdon kulut ovat 0,25 % kauppasummasta. Valuuttatilin kautta itse tehdyn valuutanvaihdon kulut ovat 0,075 % vaihdetusta summasta.

Huomioi, että tuotteisiin liittyy myös spread-kustannus ja tiettyjä tuotekategoriakohtaisia kustannuksia, joista on kerrottu tarkemmin Kulut ja palkkiot -sivulta.

Nordnet Markets -tuotteet on listattu Helsingin, Tukholman, Kööpenhaminan ja Oslon First North -markkinapaikoilla sekä Oslon pörssissä. Aukioloajat arkipäivisin (Suomen aikaa):

Markkinat ja aukioloajat

Markkinapaikka

Kaupankäyntiajat

First North Suomi

09.15–21.00

First North Ruotsi

09.15–21.00

First North Tanska

09.15–21.00

First North Ruotsi (NOK-tuotteet)

09.15–21.00

Oslon pörssi

10.00–17.20


Huomaathan, että tuote voidaan hinnoitella vain, kun sen kohde-etuudella käydään kauppaa jossakin pörssissä. Esimerkiksi suomalaisten osakkeiden viputuotteilla voi käydä kauppaa vain klo 10.00-18.25, mutta indekseille ja raaka-aineille löytyy tarjoustasot klo 9.15–21.00.

Eivät vaikuta. Välityspalkkiottomat kaupat eivät valitettavasti edistä etenemistäsi Nordnetin hinnaston tasoilla.

Nordea Pankki Oyj on Nordnet Markets -tuotteiden liikkeeseenlaskija ja vastaa niiden markkinatakauksesta. Kun sijoitat pörssilistattuihin Nordnet Markets -tuotteisiin, otat luottoriskin Nordea Bank Oyj:tä kohtaan. Nordean luottoluokitus on tällä hetkellä AA- (vakaat näkymät) Standard & Poor'sin mukaan ja Aa3 Moody'sin mukaan. Huomaa, että luottoluokitusta voidaan muuttaa. Nykyinen luottoluokitus löytyy Nordean verkkosivuilta. Lisätietoja on saatavana osoitteissa www.standardandpoors.com ja www.moodys.com.

Jos etsimäsi tuote puuttuu Nordnet Markets -valikoimista, niin ilmoita siitä asiakaspalveluumme sähköpostitse, lähettämällä meille viesti palveluun sisäänkirjautuneena tai puhelimitse: 020 198 5898.

Tavoitteemme on tarjota laaja valikoima tuotteita kaikkiin asiakkaidemme tarpeisiin. Arvostamme palautettasi!

Pörssilistattuihin tuotteisiin sijoittamiseen liittyy myös muita kuluja. Näitä ovat mm. transaktioihin liittyvät kulut, kuten osto- ja myyntikurssin välinen spread ja vipuvaikutuksen mahdollistavaan lainaosuuteen liittyvät korkokulut. Maksut ja palkkiot -sivulta voit lukea lisää maksuista, joita sinulta sijoittajana peritään käydessäsi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla.

Lisätietoa löydät myös tuotteiden liikkeeseenlaskijana ja markkinatakaajana toimivan Nordean tuottamasta ohjelmaesitteestälinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Nordnet Markets -tuotteet on listattu Nasdaq First North -markkinapaikalle ja niillä voi käydä kauppaa arkisin klo 9.15–21.00. Huomaathan, että tuote voidaan hinnoitella vain, kun sen kohde-etuudella käydään kauppaa jossakin pörssissä. Esimerkiksi suomalaisten osakkeiden viputuotteilla voi käydä kauppaa vain klo 10.00-18.25, mutta indekseille ja raaka-aineille löytyy tarjoustasot klo 9.15–21.00.

Nordnet Markets -tuotteiden liikkeeseenlaskija ja markkinatakaaja on Nordea. Markkinatakaajana Nordea vastaa siitä, että tuotteilla on ajankohtaiset osto- ja myyntitasot.

Jos kohde-etuudella käydään kauppaa pörssissä ja markkinatakaaja ei esimerkiksi teknisestä viasta johtuen pysty tarjoaamaan tarjoustasoja tuotteelle, mutta haluaisit myydä omistuksesi, toimi seuraavasti:

1. Tee myyntitoimeksianto kurssilla, jolla toimeksianto toteutuisi.
Huom! Jos toimeksiantoa ei voi tehdä, lähetä viestikeskuksen kautta asiakaspalveluun viesti, jossa käy ilmi instrumentti sekä määrä, jonka haluat myydä. Näin saamme aikaleiman, minkä mukaan instrumentti voidaan arvottaa
2. Kun markkinatakaajan osto- ja myyntitasot palaavat markkinalle, myy omistuksesi välittömästi.
3. Tee ohjeiden mukainen reklamaatio viestikeskuksen kautta tai postitse. Käsittelemme tällä tavalla jätetyt reklamaatiot sekä korvaamme mahdolliset virheet ehtojen mukaisesti ja tapauskohtaisesti.