Siirry pääsisältöön

Miten voimme auttaa?

Miten muutan osoitetietoni? Muutto ulkomaille tai kotimaassa

Voit muuttaa osoitetietosi täyttämällä tästä linkistä löytyvän digitaalisen lomakkeen. Huomioithan, että henkilöasiakkaan osoitteeksi voidaan muuttaa ainoastaan virallinen tieto, joka on ilmoitettu Väestörekisteriin. Yritysasiakkaan osoite voidaan muuttaa vastaamaan Yritystietojärjestelmästä löytyviä tietoja.

 

Muutto Euroopan talousalueen (ETA/EEA) ulkopuolelle

Pitääksemme asiakastuntemustietomme viranomaisvaatimusten mukaisina tarvitsemme sinulta seuraavat:

- Kopio voimassa olevasta passista

- Todistus verovelvollisuudesta -lomake, josta ilmenee verotunnisteesi (TIN eli Tax Identification Number) maassa, jossa asut ja olet verovelvollinen osinkotulojen osalta.

- Asiakastuntemustiedot tulee olla täytettynä ja ajan tasalla

- Kopio dokumentista, josta ilmenee Nordnetiin tallettamiesi varojen lähde (esim. jos varat tulee palkasta niin alle 3 kk vanha palkkakuitti)

- Yleinen verovelvollisuus Suomeen kestää muuttovuoden + kolme seuraavaa kalenterivuotta. Mikäli tästä muuttosäännöstä halutaan poiketa, tulee Nordnetiin toimittaa Suomen verottajalta todistus rajoitetusta verovelvollisuudesta.

 

Muutto Yhdysvaltoihin

Koska Nordnetin raportointijärjestelmä ei ole yhteensopiva Yhdysvaltain verosääntelyn vaatimusten kanssa, Nordnet-asiakkuutesi joudutaan valitettavasti irtisanomaan muuttaessasi Yhdysvaltoihin. Ota yhteyttä vastaanottavaan paikalliseen pankkiin arvo-osuustilisi ja omistustesi siirron käynnistämiseksi. Huomioi, että noteeraamattomia rahasto-osuuksia (muut kuin ETF:t) ja osakesäästötilejä ei ole mahdollista siirtää, joten sinun tulee myydä tällaiset omistukset ja siirtää rahat pois Nordnetistä.

Joissakin tapauksissa, oleskelun ollessa alle kuusi kuukautta, asiakkuus voi olla mahdollista säilyttää. Ota yhteyttä Nordnetin asiakaspalveluun lisätietojen saamiseksi.

 

Muutto Euroopan talousalueen sisällä

Pitääksemme asiakastuntemustietomme viranomaisvaatimusten mukaisina tarvitsemme sinulta seuraavat:

- Kopio voimassa olevasta passista

- Todistus verovelvollisuudesta -lomake, josta ilmenee verotunnisteesi (TIN eli Tax Identification Number) maassa, jossa asut ja olet verovelvollinen

Jos verotusmaasi osinkotulojen osalta on muu kuin Suomi ja olet asunut ulkomailla alle muuttovuoden + kolme seuraavaa kalenterivuotta, sinun tulee toimittaa myös Todistus henkilön verotuksellisesta asuinpaikasta -lomake Suomen veroviranomaisia varten (Asuinpaikkatodistus 6132f).

Yleinen verovelvollisuus Suomeen kestää muuttovuoden + kolme seuraavaa kalenterivuotta. Mikäli tästä muuttosäännöstä halutaan poiketa, tulee Nordnetiin toimittaa Suomen verottajalta todistus rajoitetusta verovelvollisuudesta.

Vastasiko tämä kysymykseesi?

Takaisin
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki