Siirry pääsisältöön

Voittojen kotiutus Aasiassa. Amerikan työmarkkinaraportti keskiössä

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

  • Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,1 % tai [-0,3; 0,5] % välillä.

Ennuste, jonka on laatinut analyytikko Roger Berntsen Nordnetistä klo 07.17 tänä aamuna, on tarkoitettu opetusmateriaaliksi ja perustuu globaalien rahoitusmarkkinoiden kehitykseen edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen (historialliset tiedot), mukaan lukien S&P 500 -futuurit, jotka ovat nousseet 0,1 % Helsingin pörssin sulkemisen jälkeen torstaina, DAX-futuurit, jotka ovat ennallaan, Brent Blend (öljyn hinta), joka on laskenut -0,3 %, ja USDEUR, joka on laskenut -0,1 %. Pörssikursseihin vaikuttavat uutiset (tulokset ym.) Helsingin pörssiin kuuluvista yrityksistä eivät ole mukana ennusteessa.Roger Berntsenillä ei ole omistuksia tässä raportissa mainituissa yrityksissä.

Wall Street

Yhdysvaltain pörssit olivat suljettuina torstaina itsenäisyyspäivän vuoksi, joten sieltä ei ole paljon uutta raportoitavaa tänään. Sijoittajat Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa odottavat nyt “kuukauden tärkeimpiä lukuja” – USANonfarm Payrolls, joka julkaistaan myöhemmin tänään. Nämä luvut antavat kattavan kuvan Yhdysvaltain työllisyystilanteesta ja osoittavat, kuinka monta työpaikkaa on luotu tai menetetty viime kuussa.

Nonfarm Payrolls vaikuttaa merkittävästi korkomarkkinoihin, osakemarkkinoihin ja valuuttamarkkinoihin. Jos luvut ovat heikompia kuin odotettu, se voi olla positiivista osakemarkkinoille. Työvoiman kysynnän heikkeneminen voi johtaa palkkojen kasvun hidastumiseen, mikä voi hillitä inflaatiopaineita. Tämä on suotuisaa osakemarkkinoille, koska se tarkoittaa, että hinnat eivät nouse yhtä nopeasti, mikä voi auttaa pitämään korot alhaisina tulevaisuudessa.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat laskeneet keskimäärin -0,3 prosenttia perjantaiaamuna.

Voittojen kotiutus johti pörssilaskuihin Aasiassa yöllä, joten sieltä ei ole odotettavissa paljoa tukea tänään. Hongkongin Hang Seng -indeksi johti laskua, jota seurasi Shanghain CSI 300. Ainoa poikkeus oli Etelä-Korean KOSPI-indeksi, joka nousi merkittävästi Samsung Electronicsin korotettua toisen neljänneksen tulosennusteitaan. Yritys on yksi maailman suurimmista ja toimii monilla aloilla, mukaan lukien tekoäly. Samsung Electronics, globaali teknologian ja innovaation johtaja, on yksi maailman tunnetuimmista brändeistä.

Korot, valuutta ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 87,1 dollaria tynnyriltä.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä: 10,56 NOK; 10,48 SEK; 6,89 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,4 NOK; 11,34 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on kääntynyt (kaksivuotinen korko, joka on 4,7, on korkeampi kuin kymmenvuotinen korko, joka on 4,36).
  • Pitkän aikavälin inflaatio-odotukset Yhdysvalloissa, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -mittarilla, ovat 2,27 prosenttia, Federal Reserven tavoitteen ollessa 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Heikot makrotaloudelliset luvut aiemmin tällä viikolla ovat vaikuttaneet markkinakorkojen laskuun. Korkojen mahdollinen lisälasku lyhyellä aikavälillä riippuu suurelta osin tämän päivän tärkeästä työmarkkinaraportista Yhdysvalloissa. Nämä luvut ovat yksi tärkeimmistä indikaattoreista Federal Reservelle, kun tarkastellaan Yhdysvaltojen, maailman suurimman talouden, inflaatiopaineita ja kasvunäkymiä. Korkea työllisyys voi johtaa korkeampiin palkkoihin ja lisääntyneeseen kulutukseen, mikä voi lisätä inflaatiopaineita. Vahva työmarkkina voi viitata jatkuvaan talouskasvuun, kun taas heikko työmarkkina voi merkitä mahdollisia ongelmia.Fed tasapainottaa inflaatiopaineita ja kasvunäkymiä asettaessaan korkotasoa.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki