Siirry pääsisältöön

Uusia ennätyksiä Wall Streetillä. Nikkei 225 näytti suuntaa Aasiassa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasolla +0,1 % tai välillä [-0,4, 0,6] %.

Wall Street

NVIDIA (+2,8 %), Meta Platforms (+3,3 %) ja Microsoft (+2,1 %), kolme Wall Streetin suurimpiin kuuluvaa yhtiötä, nostivat sekä S&P 500:n (+0,8 %) että Nasdaq-indeksin (+0,9 %) uusiin kaikkien aikojen ennätyksiin keskiviikkona. Myös Dow Jones -indeksi, joka koostuu suurista perinteisempien alojen yrityksistä, nousi, vaikka se onkin viime aikoina jäänyt hieman jälkeen.

Tuloskausi jatkaa vaikuttamistaan maailman pörsseissä, mutta kun yli puolet Yhdysvaltain yrityksistä on nyt raportoinut neljännen neljänneksen tuloksensa, näiden vaikutukset vähenevät ajan myötä. Disney oli eilisillan suuria yllätyksiä, sillä se ylitti markkinoiden odotukset Q4:ssä. Disney-osake nousi lähes 7 prosenttia jälkipörssissä.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousseet 0,2 prosenttia torstaiaamuna.

Nikkei 225 -indeksi nousi merkittävästi yön aikana ja on nyt yli kymmenen prosentin nousussa tänä vuonna. Useimmat muut suuret pörssi-indeksit Aasiassa nousivat myös, lukuun ottamatta Hang Seng -indeksiä, joka painui Alibaban vuoksi. Alibaba – Kiinan vastine Amazonille – on kamppaillut viime vuosina ja pettänyt jälleen sijoittajat heikoilla neljännen neljänneksen luvuillaan.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 79,56 dollaria barrelilta, noussut 0,8 prosenttia keskiviikon tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,9 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,58 NOK; 10,46 SEK; 6,92 DKK ja 0,93 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,4 NOK; 11,28 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotisen koron, joka on 4,42, on korkeampi kuin kymmenenvuotisen koron, joka on 4,1).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden inflaatio-odotuksella (T10YIE), ovat 2,23 prosentissa, Federal Reserven 2 prosentin tavoitetta vastaan (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Amerikkalaiset öljyvarastotiedot edesauttoivat maailman tärkeimmän raaka-aineen hinnannousua. Yksi barrel nordsjööljyä maksaa nyt noin 80 dollaria. Tuoreet tiedot EIA:lta osoittivat, että Yhdysvaltain öljyvarastot laskivat yli 3 miljoonaa barrelia viime viikolla, mikä itsessään on positiivista öljyn hinnalle.

Keskustelut tulitauosta Hamasin ja Israelin välillä ovat, jos jotain, tärkeämpiä öljymarkkinoille kuin varastotiedot. Toistaiseksi osapuolet eivät ole päässeet sopimukseen, vaikka kansainvälinen paine sopimukseen pääsemiseksi on merkittävä.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki