Siirry pääsisältöön

Aasian markkinat laskussa perjantaina. Tesla ja Intel keskipisteessä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

  • Uskon, että Helsingin pörssi avautuu -0,1 % laskussa, tai välillä [-0,6, 0,4] %.

Ennustukseni, jotka on laadittu tänään kello 07:05, perustuvat globaalien rahoitusmarkkinoiden kehitykseen edellisen kauppapäivän jälkeen, mukaan lukien S&P 500 -futuurit, jotka ovat laskeneet 0,4 % siitä, kun Helsingin pörssi sulkeutui torstaina.

Wall Street 

Elon Muskin Tesla putosi 12 prosenttia torstaina neljännen neljänneksen heikkojen lukujen julkaisemisen jälkeen. Giganttisen yrityksen lasku ei kuitenkaan estänyt Nasdaqia (+0,2 %) ja S&P 500:aa (+0,5 %) saavuttamasta uusia ennätyksiä. Sijoittajat vakuuttuivat yllättävän vahvoista Yhdysvaltain BKT-luvuista. 

Tulokausi jatkui eilen täydellä voimalla, mutta Intel petti suuresti pörssin sulkeutumisen jälkeen. Tämä todennäköisesti vaikuttaa perjantain kaupankäyntiin. Osake laski yli 10 prosenttia jälkipörssissä. 

Aasia 

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,5 prosenttia alhaalla perjantaiaamuna.

Voittojen kotiuttaminen Japanissa sekä negatiiviset vaikutukset Teslasta ja Intelistä johtivat pörssien laskuun Aasiassa yöllä. Koska monet aasialaiset yritykset ovat suuria alihankkijoita sekä Teslalle että Intelille, ei ollut yllättävää, että useat näistä yrityksistä kokivat osakekurssien laskua perjantain pörssissä. 

Kiinan ‘Tesla’ – BYD – jolla on ollut pitkään Buffetin Berkshire Hathawayn suuromistajana, myös laski. Buffetin elinikäinen sijoituskumppani, nyt edesmennyt Charlie Munger, oli tämän sijoituksen pääarkkitehti, joka muuten on tuottanut merkittäviä voittoja Berkshirelle. 

Korot, valuutat ja raaka-aineet 

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 81,54 dollaria barrelilta, 0,4 prosenttia korkeammalla kuin torstain tasot. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -3,1 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä: 10,43 NOK; 10,44 SEK; 6,88 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,3 NOK; 11,32 SEK ja 7,45 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on invertaantunut (kaksivuotinen korko, joka on 4,29, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,1).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,29 prosentissa, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

EKP piti odotetusti koron muuttumattomana eilen. Euroopan keskuspankin pääjohtajan, Christine Lagarden, mukaan korkokomitean jäsenet olivat edelleen yksimielisiä pitämään korot näillä tasoilla ja seuraamaan tärkeiden datapisteiden kehitystä ennen mahdollista strategiamuutosta. Federal Reserve sitä vastoin teki merkittävän strategiamuutoksen vuoden 2023 lopussa, kun he laskivat korkotasoja huomattavasti estääkseen mahdollisen kovan laskun taloudessa. Pitkäaikainen inflaatiopaine on laskenut merkittävästi sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa viime aikoina. 

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki