Siirry pääsisältöön

Nousua Wall Streetillä. Korkomarkkinat keskiössä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla +0,2 % tai välillä [-0,2, 0,6] %.

Wall Street

Johtavat indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) nousivat keskimäärin 0,4 prosenttia eilen.

Sealed Air Corp (3,6%), GE Healthcare Technologies Inc (3,3%), ja Steel Dynamics Inc (3,3%) olivat parhaimpien joukossa S&P 500 -indeksin yhtiöissä. Warner Bros Discovery Inc (-4%), Norwegian Cruise Line Holdings Ltd (-3,1%), ja 3M Co (-2,3%) olivat laskijoiden joukossa.

Yhdysvaltojen pitkät korot nousivat korkeimmalle tasolle sitten vuoden 2007, mutta sijoittajat eivät näyttäneet olevan huolissaan ja pörssi nousi. Vaikka Yhdysvaltojen pitkät korot ovat nousseet, lyhyen pään vakaus korkokäyrässä viittaa siihen, että tämä nousu saattaa johtua odotuksista talouskasvun vahvistumiseen pikemmin kuin välittömään rahapolitiikan kiristymiseen.

Historiallisesti taloudelliset nousukaudet ovat yhdistyneet nouseviin pitkiin korkoihin, erityisesti jos nousun odotetaan olevan voimakasta. Teoreettisesti odotukset tulevasta kasvusta ja inflaatiosta voivat selittää, miksi pitkät korot nousevat samalla kun lyhyet korot pysyvät muuttumattomina, mikä voi oikeuttaa sijoittajien optimismin huolimatta korkeammista koroista.

Aasia

Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,6 % laskussa tiistaiaamuna.

Aasian maanantainen laskusuuntaus jatkui tiistaina, mikä tarkoittaa, että alueelta ei tule vetoapua tänään. Monet sijoittajat näyttävät aloittaneen valmistautumisen kolmannen neljänneksen tuloskauteen. Sijoittajat valmistautuvat uuteen tulossesonkiin analysoimalla aiempien neljännesten raportteja, arvioimalla analyytikkojen ennusteita, arvioimalla toimialan yleistä terveyttä, huomioimalla makrotaloudellisia indikaattoreita ja seuraamalla yrityskohtaisia uutisia.

Kolmannelle neljännekselle valmistautumisessa voi olla nyansseja sesongin vaihteluiden, historiallisten trendien, verosuunnittelun ja vuoden odotusten kohdistetun keskittymisen vuoksi, koska tämä neljännes antaa vihjeen yritysten vuosituloksesta ennen vuoden loppua.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 91,42 dollaria tynnyriltä, laskien -0,3 prosenttia maanantain tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -1,2 prosenttia samassa ajassa.
1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,82 NOK, 11,07 SEK, 7,05 DKK ja 0,94 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,5 NOK, 11,72 SEK ja 7,46 DKK.

Yhdysvaltain korkokäyrä on kääntynyt: kaksivuotinen korko, joka on 5,15, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,55.

USA:n pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -indeksillä, ovat 2,37 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta nousi merkittävästi viime viikolla, mikä herätti öljyoptimismia. Jotkut uskovat ja toivovat, että öljyn hinta voi nousta ennennäkemättömille tasoille tulevaisuudessa. Onko tämä realistista on yksi asia; onko se positiivista on toinen asia. Jyrkkä öljyn hinnan nousu voi aiheuttaa laajoja taloudellisia, poliittisia ja sosiaalisia seurauksia.

Historiallisesti korkeammat öljyn hinnat ovat johtaneet inflaatioon, talouskasvun hidastumiseen ja kauppataseen epätasapainoon, kun taas öljyä vievät maat ovat nauttineet lisääntyneistä tuloista. Poliittisesti korkeat hinnat voivat vahvistaa OPECin vaikutusvaltaa, lisätä alueellisia jännitteitä ja aiheuttaa kotimaista poliittista levottomuutta kuluttajamaissa. Sosiaaliset haasteet sisältävät elinkustannusten nousun ja julkisen tyytymättömyyden, kuten nähtiin 1970-luvun öljykriiseissä. Nämä kriisit kiihdyttivät myös kiinnostusta vaihtoehtoiseen energiaan ja energiatehokkuuteen.

Vaikka historialliset tapahtumat antavat oivalluksia, nykyinen ainutlaatuinen taloudellinen ja maailmanpoliittinen ilmasto muokkaa tulevia reaktioita öljyn hinnan muutoksiin ennalta arvaamattomilla tavoilla.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit