Siirry pääsisältöön

Laskua Wall Streetillä. Oracle keskiössä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tämän tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon Helsingin pörssin avaavan tasolla -0,2 % tai välillä [-0,6–0,2] %.

Yhdysvallat

Johtavat indeksit Yhdysvalloissa (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA ja RUSSELL 2000) laskivat keskimäärin -0,4 prosenttia eilen.

Öljy-yhtiöt, veturinaan Warren Buffettin Occidental Petroleum (+4,1 %), erottuivat Wall Streetillä tiistaina, kun taas teknologiaosakkeet pettivät. Oracle putosi peräti 13 prosenttia, kun se julkisti heikot tulokset toiselta neljännekseltä, ja yrityksen tulevaisuudennäkymät myös pettivät markkinat.

Oracle on johtava teknologiayhtiö, jolla on laaja ohjelmistoratkaisujen valikoima, joka ulottuu tietokannoista pilvipalveluihin. Yhtenä suurimmista toimijoista IT-sektorilla sillä on merkittävä vaikutus osakemarkkinoihin ja se toimii usein taloudellisena indikaattorina. Sen globaali ulottuvuus ja keskeinen rooli monissa yritysten IT-infrastruktuureissa tekevät siitä avaintoimijan maailmantaloudessa. Lisäksi Oracle on tärkeä tekijä teknologisessa innovaatiossa ja sillä on geopoliittista merkitystä kysymyksissä, kuten tietoturva ja tietosuoja.

Zions Bancorporation NA (6,8 %), PNC Financial Services Group Inc (5,8 %), KeyCorp (5 %), olivat voittajalistassa yrityksistä, jotka ovat osa S&P 500 -indeksiä, kun taas Oracle Corp (-13,5 %), Northern Trust Corp (-6,8 %), Kenvue Inc (-4,6 %), päätyivät pohjalle.

Aasia

Suurimmat indeksit Aasiassa (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat laskeneet keskimäärin -0,4 prosenttia keskiviikkoaamuna.

Aasian pörssit ovat laskussa keskiviikkona johtuen Wall Streetin heikosta kehityksestä tiistai-iltana. Sijoittajat odottavat nyt uusia inflaatiolukuja Yhdysvalloista, jotka julkistetaan myöhemmin tänään. Jos hintapaineet Yhdysvaltojen taloudessa jatkavat laskuaan, se toisi hyviä uutisia maailmantaloudelle.

Yhdysvaltain inflaatioluvuilla on laaja vaikutus maailmantalouteen, ottaen huomioon maan roolin maailman suurimpana taloudellisena toimijana. Nämä luvut ohjaavat keskuspankin rahapolitiikkaa, vaikuttavat valuuttakursseihin, erityisesti Yhdysvaltain dollarin osalta, joka on globaali varantovaluutta, ja niillä on seurauksia kansainväliselle kaupalle ja raaka-ainehinnoille. Ne voivat myös muovata sijoittaja- ja kuluttajakäyttäytymistä, vaikuttaa poliittisiin päätöksiin ja olla keskeisiä taloudellisessa suunnittelussa ja markkina-analyyseissä ympäri maailmaa. Siksi ne seurataan tarkasti indikaattorina taloudelliselle vakaudelle ja markkinoiden luottamukselle.

Korot, valuutta ja raaka-aineet

Öljyn hinta (Brent Blend) on tällä hetkellä 92,2 dollaria tynnyriltä, noussut 0,2 prosenttia tiistaista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 3,5 prosenttia samana aikana. Yksi USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,69 NOK, 11,11 SEK, 6,94 DKK ja 0,93 EUR, kun taas yksi EUR maksaa; 11,5 NOK, 11,94 SEK ja 7,46 DKK. Yhdysvaltojen korkokäyrä on kääntynyt, sillä kaksivuotinen korko, joka on 5,03, on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,29. Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,34 prosenttia.

Merkittävät tuotantoleikkaukset Saudi-Arabiasta ja Venäjältä, sekä lyhytaikainen tuotannon keskeytys Libyassa, ovat ajaneet öljyn hintoja ylöspäin viime päivinä. Korkeammat öljyn hinnat ovat yleisesti ottaen epäedullisia nykytilanteessa, koska maailmantalouden kasvunäkymät ovat heikot.

Öljyn hintojen nousu heikon taloudellisen kasvun aikana voi olla epäedullista useista syistä. Öljyn hinta voi ajaa inflaatiota ylös, vähentää kuluttajien ostovoimaa, nostaa yritysten tuotantokustannuksia ja heikentää öljyä tuovien maiden kauppatasetta. Tämä voi myös painostaa keskuspankkeja tiukentamaan rahapolitiikkaa, mahdollisesti johtaen korkeampiin korkoihin ja siten entisestään heikentäen taloudellista aktiivisuutta.

Kaiken kaikkiaan nousevat öljyn hinnat voivat vahvistaa olemassa olevia taloudellisia haasteita ja estää taloudellista elpymistä. OPEC seuraa todennäköisesti tarkasti öljyn hintatilannetta ja saattaa mahdollisesti lisätä tuotantoa uudelleen hintojen vakauttamiseksi tai alentamiseksi riippuen taloudellisista ja geopolitiikkaan liittyvistä tekijöistä.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit