Siirry pääsisältöön

Terveydenhuoltoa ja korkoja salkkuun | rahastokaupankäynti 10/2023

Nordnet Suomen asiakkaiden rahastojen netto-ostot olivat lokakuussa noin 34 miljoonaa euroa ja ETF:ien noin 26 miljoonaa euroa. Tarkastelussa ovat mukana kaikki Nordnetin omat rahastot sekä palvelusta löytyvät yli 600 rahastoa yli 70 eri rahastoyhtiöltä.

Lokakuussa rahastosäästäjät jatkoivat korkosijoittamista. Noteeraamattomista rahastoista Ålandsbanken Lyhyt Yrityskorko kasvatti omistajakuntaansa peräti 14 %:lla. Samaan aikaan ETF:issä iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF jatkoi voittokulkuaan Nordnetin suosituimpana korko-ETF:nä.

Jos korkohuippu on nyt saavutettu, tai ainakin aivan käsillä (kuten haastattelemamme Aktian allokaatiojohtaja uskoo), niin korkorahastot voivat olla järkevä sijoitus tällä hetkellä. Omista Nordnet One -yhdistelmärahastoistamme Varovainen ja Tasapaino sisältävät myös korkokomponentin.

Itämaiset markkinat, terveydenhuolto ja teknologia kiikarissa.

Korkojen lisäksi trendaavia teemoja lokakuun rahastotilastoissa ovat itämaiset markkinat (Jupiter India Select L EUR Acc, East Capital New Europe A1 SEK), terveydenhuolto ja väestön ikääntyminen (HANetf HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrend Equal Weight) sekä teknologia (Xtrackers Artificial Intelligence & Big Data UCITS ETF 1C).

Etenkin HANetf-merkkinen terveydenhuolto-ETF erottuu trendaavien listalla huikealla, lähes tuhannen prosentin omistajamäärän kasvulla. Mitä ilmeisimmin Taloustaito-lehdessä lokakuussa julkaistulla jutulla “Megatrendin aallon harjalla” on ollut tässä vaikutusta.

Jutussa haastateltu talousasiantuntijamme Martin Paasi poimi esimerkinomaisesti kolme terveydenhuollon innovaatioihin sijoittavaa ETF:ää, jotka täyttävät Paasin kriteerit hyvälle ETF:lle: niissä on kasvuosuudet, ne ovat fyysisesti replikoivia ja juoksevat kulut ovat kohtuulliset, puolisen prosenttia. Esimerkkituotteet olivat W311, 2B78 ja XMLH.

Lokakuun 2023 trendaavat rahastot:

Eniten uusia omistajia saaneet rahastotOmistajamäärän muutos 1 kk*Kehitys 12 kk
East Capital New Europe A1 SEK+56 %+39 %
Jupiter India Select L EUR Acc+18 %+17 %
Ålandsbanken Lyhyt Yrityskorko+14 %+4 %
Tuottotiedot poimittu 1.11.2023.

Lokakuun 2023 trendaavat ETF:t:

Eniten uusia omistajia saaneet ETF:tOmistajamäärän muutos 1 kk*Kehitys 12 kk
HANetf HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrend Equal Weight+915 %-22 %
iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF+13 %-19 %
Xtrackers Artificial Intelligence & Big Data UCITS ETF 1C+10 %+33 %
Tuottotiedot poimittu 1.11.2023.

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat rahastot lokakuussa 2023:

 1. Evli Likvidi B
 2. Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG
 3. Handelsbanken Usa Indeksi
 4. Nordnet Indexfond Sverige ESG
 5. Nordnet Indeksirahasto USA ESG
 6. Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG
 7. Nordnet One Rohkea EUR
 8. S-Pankki Lyhyt Korko A
 9. Handelsbanken Eurooppa Indeksi
 10. Nordnet Indeksfond Norge

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat ETF:t lokakuussa 2023:

 1. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)
 2. Seligson & Co OMX Helsinki 25 UCITS ETF
 3. iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
 4. Xtrackers II EUR Overnight Rate Swap UCITS ETF 1C
 5. Vanguard U.S. Treasury 0-1 Year Bond UCITS ETF – (USD) Acc
 6. iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF
 7. Lyxor Nasdaq-100 UCITS ETF – Acc
 8. iShares MSCI ACWI UCITS ETF USD (Acc)
 9. Xtrackers Euro STOXX 50 UCITS ETF 1C
 10. iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF USD (Acc)

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntitilasto

*Omistajamäärien muutoksissa on tarkasteltu rahastoja ja ETF:iä niiltä osin, kun muutos on ollut yli 50 asiakasta kuukauden aikana.

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehotetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoasiakirjaan ennen sijoittamista rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoasiakirjan löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit