Siirry pääsisältöön

Korkosijoittaminen: korkorahastot ja korko-ETF:t.

Mietitkö vaihtoehtoa osakesijoituksille? Kiinnostavatko joukkovelkakirjat tai obligaatiot?

Korkorahastot ja korko-ETF:t ovat kätevä tapa ostaa yhdellä sijoituksella laajasti hajautettu kori eri toimijoiden liikkeeseenlaskemia korkoinstrumentteja ja hajauttaa siten riskejä. Korkoinstrumentteja ovat mm. yritysten joukkovelkakirjat ja valtioiden liikkeeseenlaskemat obligaatiot.

Kun korkotaso on nousussa, parasta tuottoa tarjoavat lyhyen juoksuajan (lyhyen maturiteetin) korkorahastot sekä vaihtuvakorkoiset "floating rate"-tuotteet. Kun yleinen korkotaso taas on laskemaan päin, kiinteäkorkoiset, pidemmän juoksuajan tuotteet muuttuvat houkuttelevimmiksi.


Hajautettu korkosijoitus korkorahastolla tai -ETF:llä.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Tämä sivu ei ole eikä sitä pidä tulkita sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittamiseen ja rahoitusinstrumentteihin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voivat muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan.

Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehotetaan tutustumaan rahastoesitteeseen ja avaintietoasiakirjaan (KIID) ennen sijoituspäätösten tekemistä. Rahastoesitteeseen löydät rahastoyhtiön verkkosivuilla ja KIID:n löydät rahaston yleiskatsaussivulta ja toimeksiantonäkymästä Nordnetin palvelusta.


Suosituimmat korkorahastot Nordnetissä.

Korkomarkkinat ovat yleensä osakemarkkinoita stabiilimpia. Lainaamalla valtioille ja hallituksille voit saada suhteellisen vakaata tuottoa, vaikka on toki muistettava, että joskus valtiotkin joutuvat ongelmiin talouspolitiikkansa vuoksi.

Yrityksille lainaaminen sisältää korkeamman riskin kuin valtioille lainaaminen, mutta tarjoaa myös korkeamman tuottopotentiaalin. Yhtiöitä, joilla on matala luottoluokitus ja korkeaa nimellistuottoa tarjoavat korkoinstrumentit, kutsutaan nimellä High Yield. Ne tarjoavat nimensä mukaisesti korkeampaa tuottoa, mutta kustannuksena on korkeampi luottoriski.

Suosituimmat korko-ETF:t Nordnetissä.

Klikkaamalla ETF:n nimeä voit tutustua sen sisältöön ja lukea avaintietoesitteen.

Usein kysyttyä aiheesta korkorahastot, korkosijoittaminen, joukkovelkakirjat ja obligaatiot.

Klikkaa alla olevia kohtia ja opi lisää.

Nordnet Talletustili: kuin säästötili.

Silloin, kun et halua sijoittaa kaikkia säästöjäsi arvopapereihin, voit säilyttää varojasi Nordnet Talletustilillä.

Talletussumma
Talletuskorko
50 000 euroon asti
1,50 %
50 000,01–250 000 EUR
2,00 %
250 000,01 EUR tai enemmän
3,50 %


Korkoportaan mukaista talletuskorkoa maksetaan vain kyseisen korkoportaan ylittävälle summalle. Talletuskorko on 50 000 euroon asti 1,50 %. Sen ylittävältä osalta aina 250 000 euroon asti talletuskorko on 2,00 %, jne.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki