Siirry pääsisältöön

Hiljaista Aasiassa yöllä. Dollari fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,0 % tai välillä [-0,3, 0,3] %.

Wall Street

Useimmat osakkeet laskivat maanantaina, mutta keskimäärin eivät paljon. Laaja S&P 500 -indeksi päätyi 0,2 prosentin laskuun, kun taas Nasdaq Composite, joka laski 0,1%, selvisi hieman paremmin. Verkkokaupan yritykset, erityisesti Amazon (+0,7 %) ja Shopify (+5 %), erottuivat positiivisesti Cyber Mondayn ansiosta.

Cyber Monday on vuoden suurin verkkokauppapäivä, erityisesti Yhdysvalloissa. Tämä päivä seuraa Black Fridayta ja on osa laajempaa “lomakauppakautta”. Kuluttajia houkuttelevat suuret alennukset ja tarjoukset, mikä johtaa myynnin merkittävään kasvuun. Cyber Monday tarjoaa arvokasta tietoa kuluttajatrendeistä ja voi vaikuttaa yritysten, kuten Amazonin ja Shopifyn, osakekursseihin.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin muuttumattomia tiistai-aamuna.

Aasian pörsseissä päivä sujui ilman suuria liikkeitä. Sijoittajat odottavat nyt uusia merkkejä, jotka koskevat sekä maailmantaloutta että geopolitiikkaa. Koska useat alueen maat ovat merkittäviä raaka-aineiden, mukaan lukien öljyn, tuojia, torstain OPEC+ huippukokous vaikuttaa alueen tunnelmaan.

OPEC+, öljyntuottajamaiden liittouma, johon kuuluvat OPEC-maat ja muut yhteistyötä tekevät kansakunnat, on siirtänyt huippukokoustaan 30. marraskuuta asti sisäisten erimielisyyksien vuoksi. Tämä ryhmä, jolla on keskeinen rooli öljyntuotannon koordinoinnissa ja maailmanlaajuisten öljyn hintojen vaikuttamisessa, kohtaa haasteita, jotka johtuvat jäsenmaiden erilaisista taloudellisista tarpeista ja poliittisista tavoitteista, globaalin kysynnän muutoksista, geopoliittisista jännitteistä ja erilaisista talousstrategioista. Tämä lykätty kokous on tärkeä, koska OPEC+:n tekemät päätökset voivat olla merkittäviä maailmantaloudelle, ottaen huomioon öljyn roolin keskeisenä resurssina globaalilla energiamarkkinoilla.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 79,75 dollaria barrelilta, laskien -1,2 prosenttia maanantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on noussut 1,5 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä; 10,63 NOK, 10,42 SEK, 6,81 DKK ja 0,91 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,6 NOK, 11,41 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotisen koron, joka on 4,88, on korkeampi kuin kymmenen vuoden koron, joka on 4,4).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) -indeksillä, ovat 2,21 prosenttia, verrattuna Federal Reserve:n 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Dollari on heikentynyt merkittävästi viime päivinä useimpia valuuttoja vastaan, erityisesti pieniä. Merkittävä lasku Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotuksissa, jotka ovat nyt laskeneet 2,21 prosenttiin, on merkki siitä, että Yhdysvaltain keskuspankin inflaation vastainen taistelu on lähellä loppuaan. Tämä voi tarkoittaa, että olemme saavuttaneet korkeimman koron Yhdysvalloissa, ja mahdollisesti myös useimmissa muissa maissa.

Inflaation vastainen taistelu, jota johtavat keskuspankit kuten Yhdysvaltain Federal Reserve, sisältää usein korkojen nostamisen taloudellisen toiminnan ja kulutuksen hillitsemiseksi, mikä puolestaan voi laskea inflaatiota. Korkeammat korot tekevät lainaamisesta kalliimpaa, mikä voi vahvistaa valuuttaa houkuttelemalla ulkomaisia sijoittajia, mutta samalla se voi viilentää osakemarkkinoita lisäämällä yritysten lainakustannuksia ja vähentämällä kuluttajien menoja.

Kun inflaatio on hallinnassa, keskuspankit voivat jälleen laskea korkoja taloudellisen kasvun stimuloimiseksi, mikä mahdollisesti voi heikentää valuuttaa mutta hyödyttää osakemarkkinoita. Näiden toimenpiteiden välinen tasapaino on ratkaisevan tärkeää taloudelliselle vakaudelle ja vaatii keskuspankkien huolellista seurantaa ja säätelyä.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki