Siirry pääsisältöön

Kokenut sijoittaja dgi-N pumppaa rautaa ja haalii osinkoja

Nimimerkki dgi-N on yksi sosiaalisen sijoitusverkosto Sharevillen seuratuimpia suomalaiskäyttäjiä: Miehen osakesalkulla on jo yli 1 800 seuraajaa. Miten miehestä tuli osinkoja haaliva, seurattu sijoittaja?

Seuraavassa dgi-N kertoo oman sijoittajatarinansa.

Kerro itsestäsi!

Olen pääkaupunkiseudulla asuva kolmekymppinen mies, jonka harrastuksiin kuuluu mm. sijoittaminen, lenkkeily ja sali. Elän säästeliäästi ja pyrin sijoittamaan palkkatuloista kaiken ylimääräisen. Tavoitteenani on saavuttaa sijoittamalla taloudellinen riippumattomuus ja tulevaisuudessa elää osinkotuloilla.

Tavoitteenani on saavuttaa sijoittamalla taloudellinen riippumattomuus ja tulevaisuudessa elää osinkotuloilla.

painonnosto osinkoja

Mikä sai sinut aloittamaan sijoittamisen?

Isä kannusti noin 15-vuotiaana säästämään viikko- ja lahjarahat rahastoihin sekä hieman osakkeisiinkin. Tästä syntyi kiinnostus sijoittamista kohtaan ja into yltyi opiskeluaikoina muutaman sijoituskirjan lukemisen jälkeen. Ajatus siitä, että raha tekisi töitä puolestani kuulosti uskomattomalta!

Miten valitset sijoituskohteesi? Haetko osinkoja vai kasvua?

Pääsääntöisesti sijoitan “Dividend growth investing”-otteella, eli osingon kasvusijoittamiseen pohjautuvalla strategialla. Sijoitan hyvin hajautetusti ja pitkällä tähtäimellä laadukkaisiin yhtiöihin, jotka jakavat osinkoja. Sijoitan yhtiöihin, jotka ovat kasvattaneet tulostaan ja osinkoaan tasaisesti vuosien ajan. Välillä kuitenkin poikkean strategiasta ja teen sijoituksia yrityksen arvostustasoon pohjautuen, vaikka yhtiöllä ei olisikaan pitkää kasvuhistoriaa. Viime aikoina tosin olen painottanut matalasti arvotettuja osinkoyhtiöitä osingon kasvattajien sijaan, koska mielestäni osinkojen kasvattajat ovat yleisesti yliarvostettuja tällä hetkellä.

Luen paljon sijoitusblogeja ja seekingalpha.comia, joiden perusteella pääsääntöisesti poimin sijoituskohteet tarkempaa tutustumista varten. Käytän myös luottoa sijoituksissani.

dgi-N:n salkun sisältö:

Lue lisää Shareville-widgeteistä

Mihin käytät Sharevilleä?

Käytän Sharevilleä lähinnä muiden sijoittajien ajatuksien lukemiseen. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä tykkään vilkaista muutaman kommentin sijoituspäätökseni puolesta ja vastaan.

Sharevillestä näkee myös usein kirjoituksia ajankohtaisista tapahtumista kiinnostuksen kohteena oleviin sijoituskohteisiin liittyen ja voi näin ollen löytää mielenkiintoisia osto-/myyntipaikkoja.

Salkkusi on tuottanut hyvin. Mitä antaisit vinkiksi aloitteleville sijoittajille?

Aloittelevalle sijoittajalle antaisin vinkiksi sijoittamisen aloittamisen mahdollisimman aikaisin, pitkäaikaisen sijoitussuunnitelman laatimisen ja sen noudattamisen. 99 prosentille ihmisistä suosittelisin passiivista sijoittamista matalakuluisiin ETF-rahastoihin tai indeksirahastoihin.

Mikäli kiinnostusta löytyy paljon, saa yksittäisten osakkeiden valitsemisesta mielenkiintoisen ja parhaassa tapauksessa mukavasti tuottavan harrastuksen. Tällöinkin suosittelen hyvin hajautetun salkun rakentamista, jotta yksittäinen epäonnistunut valinta ei tuhoa koko salkkua.

Oman salkkuni ylituotossa Helsingin pörssin indeksiin verrattuna uskon tuurilla olleen merkittävä vaikutus. En tosin pistä pahakseni, jos se jatkuu tulevaisuudessakin 🙂

Suosittelen hyvin hajautetun salkun rakentamista, jotta yksittäinen epäonnistunut valinta ei tuhoa koko salkkua.

dgi-N:n salkun tuotto:

Lue lisää Shareville-widgeteistä

dgi-N:ää ja yli 200 000 muuta sijoittajaa voit seurata Nordnetin sosiaalisessa sijoitusverkostossa Sharevillessä.

Lue myös muut sijoittajatarinat:

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
02.11.2016 08:31

Tyyppihän vaikuttaa ihan järkikaverilta =) Pitääkin heti alkaa seuraamaan.

Nimetön
Nimetön
04.12.2016 01:49

Kiinnostavaa luettavaa. Piste iin päälle olisi jos kerrottaisiin, että paljonko kyseisen henkilön osakesalkku on euroissa ja tuleeko osinkoja 1000 vai 40 000 euroa vuodessa. Puhutaanko siis harrastelijasta vai vakavasti otettavasta tapauksesta.