Siirry pääsisältöön

ETF-fonder och ETF-investering.


ETF-investering.

Investera i index, valutor, råvaror och mycket mer.

ETF:er är en kombination av de bästa sidorna hos aktier och investeringsfonder. ETF:er fungerar som vanliga fonder, men de är börsnoterade som aktier.

Du kan diversifiera riskerna i dina investeringar med låga avgifter, eftersom förvaltningsavgifterna för ETF:er huvudsakligen är märkbart lägre än för fonder. Handel med ETF:er sker på börsen, du kan alltså köpa och sälja ETF:er i realtid.

Fördelarna med ETF:er.

  • Handla direkt på börsen i realtid.

  • Låga förvaltningsavgifter jämfört med fonder.

  • Ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att diversifiera.

  • Gränslösa möjligheter och tillgång till nya sektorer – till exempel råvaror, robotik och AI, hälsovård...

  • ETF-köp inom månadssparavtalet för utvalda fonder 2,50 €/mån.

Viktig information om risker och avkastning.

Observera att historisk och simulerad avkastning inte garanterar framtida avkastning. Värdet på finansiella instrument kan både stiga och sjunka. Det finns en risk att du inte får tillbaka det investerade kapitalet. Du bör bekanta dig med prospektet och faktabladet innan du investerar i fonder. Prospektet får du av fondbolaget och faktabladet hittar du på nordnet.fi-sidan på fondens översiktssida och på ordersidan.

Ingen av den information som presenteras på den här sidan är eller ska tolkas som investeringsråd, erbjudande eller en uppmaning att köpa eller sälja finansiella instrument. Som investerare ansvarar du själv för risken med att utnyttja informationen på den här sidan då du gör investeringsbeslut.


Hitta ETF:er som passar din portfölj.

nordnet-logo-whitebg-fbsize.png

Filtrera fram de mest hållbara ETF:er eller de som gett bäst avkastning.

I vår webbtjänsts ETF-vy kan du organisera alla ETF:er hur du vill ha dem. Du kan t.ex.:

  • filtrera bort ETF:er som innehåller sådana aspekter som du inte är intresserad av.

  • söka efter ETF:er baserat på region.

  • organisera ETF:er baserat på avkastning, kostnader eller ägarantal.


Happy woman on laptop outdoor.jpg

Idéer för ETF-investeringar från andra investerare.

I Nordens största sociala investeringsnätverk Shareville finns en livlig ETF-diskussionsgrupp "Passiiviset indeksisijoittajat" där du hittar otaliga diskussioner om ETF-investeringar.

Ta en titt i gruppmedlemmarnas portföljer och följ dina favoriter!

etf-nimet-fb.jpg

Lär dig mer om ETF:er i Nordnet Skolan.

Hurdana ETF:er skulle investeringsekonomen Martin Paasi rekommendera? Hur tolkas ETF:ers olika namnförkortningar? Borde man välja en ETF eller en onoterad fond?

Lär dig mer om att investera i ETF:er hos Nordnet Skolan.

ETF-månadssparande.

Månadsspara i ETF:er.

Nordnet är den enda aktören som erbjuder månadssparande i ETF:er i Finland och i Norden. ETF:er kan passa dig som vill spara långsiktigt med låga löpande kostnader.

Du kan välja mellan över 50 ETF:er från sex ledande emittenter: db x-trackers (Deutsche Bank), iShares (BlackRock), Xact (Handelsbanken), Lyxor, WisdomTree och VanEck.

För ETF-köp inom månadssparavtalet debiteras en serviceavgift på 2,5 euro. Du kan välja högst fyra ETF:er till ditt månadssparavtal. Minimiinvesteringssumman inom ETF-månadssparprogrammet är 50 euro.

Nordnets ränta på ränta-räknare visar hur investeringshorisont, avkastning och sparsumma påverkar värdet på dina besparingar.

Detta är en annons från Amundi ETF.

Amundi är den största europeiska leverantören av börsnoterade fonder. Läs mer om den europeiska ETF-mästarens populära produkter, som inkluderar t.ex. Lyxor Nasdaq-100, Lyxor New Energy ESG Filtered och Amundi MSCI Robotics & AI ESG Screened.

Vanliga frågor om ETF:er