Siirry pääsisältöön

Investeringsinspiration.


Funderar du på hur du ska investera? Hitta idéer här.

Vill du vara aktiv och själv välja ut aktier till din portfölj...

...eller vill du ha enkel diversifiering med fonder?

  • Nordnet One. Enkelt och komplett sparande. Till låg avgift.
    Nordnet One erbjuder en enkel lösning då du vill investera dina besparingar samt få en bra spridning förmånligt (löpande kostnader endast 0,49 %). På detta sätt behöver du inte köpa många olika fonder för att sprida ut dina besparingar. Läs mer om Nordnet One -fonderna.

  • Nordnets internationella indexfonder.
    Med hjälp av Nordnets internationella indexfonder (Nordnet Indeksirahasto Teknologia, Maailma, USA, Eurooppa och Kehittyvät Markkinat) kan du förmånligt sprida dina investeringar runt omkring i världen. Du får många aktier med en investering. Läs mer om Nordnets internationella indexfonder.

  • Nordnets tjänst för månadssparande.
    Hjälper dig att hitta fonder som passar just din portfölj. Hjälp med att välja fonder.

  • Mer idéer för investering i fonder hittar du här.

Delta i börsintroduktioner med 0 € köpcourtage.

Här hittar du pågående börsintroduktioner och nyemissioner för bolag som planerar att bli noterade samt presentationer av dem.

bisi.jpg
Inga börsintroduktioner för tillfället.

Håll dig uppdaterad så vet du när nästa börsintroduktion börjar!

Företag som nyligen noterat sig på börsen
−1,42%
-
0,0 MEUR
2 415
−6,68%
-
0,0 MEUR
2 384
−1,65%
-
0,0 MEUR
2 376
−0,14%
-
0,0 MEUR
1 890
0%
-
0,0 MEUR
1 229
−16,47%
-
0,0 MEUR
828
−0,16%
-
0,0 MEUR
736
0%
-
0,0 MSEK
679
−1,59%
-
0 MEUR
187

Läs mera om inhemska börsbolag nedan.

Sidorna nedan har implementerats i kommersiellt samarbete med nämnda företag.

Cargotec: Lastaa älyä salkkuun.
Wärtsilä utvecklar ett hållbart samhälle med smart teknologi.

Wärtsilä är en internationellt ledande leverantör av innovativ teknik och livscykellösningar på marin- och energimarknaden. Wärtsiläs värdeskapandepotential baserar sig på nya affärsmöjligheter som koldioxidneutralitet skapar, vilka baserar sig på ökad elproduktion, regleringskraft och den gröna sjöfartens framväxt.

Cargotec: Lastaa älyä salkkuun.
Finnair: Ett modernt flygbolag.

Finnair är ett nätverksflygbolag som är specialiserad på passagerar- och frakttrafik mellan Asien och Europa samt Nordamerika och Europa. Dessutom erbjuder de resetjänster under varumärket Aurinkomatkat. Finnair har en stabil marknadsposition på hemmamarknaden och goda förutsättningar att dra nytta av den växande asiatiska och nordamerikanska marknaden, då resorna har öppnats i takt med att coronapandemin har avtagit.

Kemira: Puhdasta vettä ja osinkovirtaa.
Rent vatten och utdelningsinkomster.

Kemiras kemikännedom underlättar din vardag. Detta innebär lättare och starkare förpackningar, mjukare pappershanddukar och ljusare tryckfärger. Kemira gör dricksvatten säkert, avloppsvatten rent och med hjälp av bolagets kemikännedom effektiviseras kundens energianvändning.

Cargotec: Lastaa älyä salkkuun.
Cargotec: Ett skepp kommer lastat med intelligens.

Cargotecs intelligenta last- och lasthanteringslösningar håller världshandelns hjul igång. Cargotecs affärsområden, Kalmar, Hiab och MacGregor, är marknadsledande inom sina respektive branscher och erbjuder sina kunder livscykeltjänster, utrustning och teknologier som effektiviserar verksamheten och minskar utsläppen. Cargotecs strategi fokuserar på hållbar och lönsam tillväxt.

Kesko: Ruoki salkkuasi – Keskota osinkoihin.
Keskos utdelningsinkomster – fortlöpande sedan 1968.

Kesko och dess kunniga, självständiga K-handlare bildar tillsammans K-gruppen, som är Finlands ledande handelsföretag och ett av Nordeuropas ledande handelsföretag. Kesko koncentrerar sig på tre branscher: dagligvaruhandel, bygg- och husteknikhandel samt bilhandel.

Sampo Group: Tylsyys on hyvästä – myös osakesäästötilillä.
Sampo: Det är bra att vara lite tråkig – även när det gäller aktiesparkontot.

Sampo är den ledande försäkringskoncernen i Norden och har via sina dotterbolag även verksamhet i Storbritannien och Baltikum. Försäkringsverksamheten, i synnerhet skadeförsäkring, är till sin natur mycket defensiv och förutsägbar. "Boring is good", som man brukar säga i Sampo.

CapMan: Tavoitteena vuosittain kasvavat osingot.
Capman: Med mål om vinstutdelningar som ökar år för år.

CapMan är en ledande nordisk expert inom aktivt värdeskapande som erbjuder mångsidiga investeringsprodukter och -tjänster.

CapMans mål är att betala en årligen växande vinstutdelning (dividend) till sina aktieägare.

Detta är en annons från J.P. Morgan Asset Management

jpm-rei-fb.jpeg
Ett nytt sätt att bygga kärnan i en portfölj.

Du som investerare behöver inte längre välja mellan passiv och aktiv förvaltning. J.P. Morgans ETF:er är förvaltade efter Research Enhanced Index Equity (ESG) och erbjuder det bästa av båda världar – indexliknande aktieexponering och aktiespecifika insikter inom en enskild kostnadseffektiv lösning.

Kan en ETF överträffa sitt jämförelseindex? | Intervju med J.P. Morgan Asset Management ETF Specialist
Kan en ETF överträffa sitt jämförelseindex? | Intervju med J.P. Morgan Asset Management ETF Specialist

Om du öppnar denna sida på mobiltelefonen så rekommenderar vi att byta vyn till "desktop site". På detta sätt ser du även aktiernas utveckling över 12 månader i tabellerna nedan och inte enbart deras ägarmängd. Du kan byta vyn i Chrome-webbläsaren genom att trycka på de tre punkterna högst upp i högra hörnet och därefter Tietokonesivusto / Desktop site. Safari: aA > Begär webbversion.

Det som presenteras här är inte och ska inte tolkas som investeringsråd eller en uppmaning att teckna, köpa eller sälja värdepapper. Investeraren ska basera sina investeringsbeslut på sin egen uppskattning och ta sina egna målsättningar och ekonomiska situation i beaktande. Det finns alltid risker kopplade till investering och finansiella instrument. Investeringarnas värde och avkastning kan förändras och det investerade kapitalet kan förloras helt och hållet. Historisk utveckling garanterar inte framtida avkastning.

Aktieinspiration till din e-post varje vardag.