Hoppa till huvudinnehållet

Investering för företag.

Portföljer och konton för företag.

När ditt företags tillgångar växer och dina kontanta resurser överstiger det belopp som behövs för din dagliga verksamhet, kanske du vill överväga om det lönar sig att investera företagets tillgångar. Du kan söka avkastning på företagets investeringar till exempel från aktier och fonder. Genom att investera ett företags tillgångar kan du förbereda dig inför mindre och större investeringar.

Företag har tillgång till samma tjänster som aktie- och fonddepån för privatkunder.

Avkastning på företagets investeringar.

  • Avkastning på investeringar via placering.
  • Placeringar som passar din risknivå.
  • Personlig service.
  1. Öppna en aktie- och fonddepå. klicka på knappen ovan, så kommer du enkelt igång.
  2. Om ditt företag inte ännu har en LEI-kod, skaffa en sådan. Företag som inte har en LEI-kod kan inte handla med värdepapper sedan 3.1.2018. Läs mer i LEI-sektionen nedan.
  3. Du får inloggningsuppgifterna per post. Inloggningsuppgifterna kommer i två skilda försändelser.
  4. Logga in och börja investera för företaget. Då du fått inloggningsuppgifterna kan du börja investera direkt.


EU-lagstiftningen kräver ett internationell LEI-nummer (Legal Entity Identifier) för företag som bedriver värdepappershandel. Med LEI-numretförbättras de finansiella marknadernas transparens.

Företag som inte har ett LEI-nummer kan inte bedriva värdepappershandel sedan 3.1.2018. Kravet gäller alla börsnoterade värdepapper, såsom aktier och ETF:er. Kravet gäller inte handel med onoterade, s.k. traditionella fonder. LEI-nummerkravet gäller också företag som förvaltar andra Nordnet-konton med fullmakt och de företagskonton som förvaltas med fullmakt av en annan part.

Du kan ansöka om en LEI-nummer direkt via Patent- och registerstyrelsens hemsidor eller andra aktörer, såsom NordLEIs sidor.

Kom ihåg att meddela FO-numret
Kom ihåg att även meddela företagets FO-nummer i samband med LEI-nummeransökan. Med hjälp av FO-numret känner Nordnet automatiskt igen företagets konto hos Nordnet och kopplar ihop det med LEI-numret. Då behöver du inte skicka LEI-numret till Nordnet enskilt för registrering.

LEI-numret är i kraft i ett år i gången, så kom ihåg att uppdatera numret årligen. Du kan kontrollera status för ditt företags LEI-nummer via gleif.org-sidans sökfunktion.

Företagets investeringsaktiviteter.

Vill du vara aktiv och själv välja aktier för din portfölj?

Aktieinvestering erbjuder de bästa avkastningsmöjligheterna på lång sikt. Om ditt företag inte behöver pengarna inom den närmaste tiden, lönar det sig att rikta dina investeringar mot aktier på ett diversifierat sätt. Du kommer igång med aktieinvestering redan med små summor.

...eller vill du ha enkel diversifiering med hjälp av fonder?

Nordnets Fondrådgivare hjälper dig att hitta fonder som passar din egen portfölj. Läs mer här.

Börsnoterade fonder d.v.s. ETF:er möjliggör en bred diversifiering med låga kostnader. Läs mer.

Om ditt företags investeringskapital överstiger 200 000 € får du även tillgång till Nordnets Private Banking-tjänst. Du får personlig service och specialförmåner – bland annat modellportföljer riktade enbart till Private Banking-kunder och fasta courtage för alla marknader.