Siirry pääsisältöön

Månadssparande
som du vill.

Välj det upplägg som funkar bäst för dig
och ta ditt sparande till nästa nivå.

Vad passar dig?

Robot-icon-770x145.png
Enkelt och automatiskt.

Med Nordnet One får du tillgång till ett komplett månadssparande utan hög avgift. Ett smart val om du vill göra ditt fondsparande enkelt för dig.

Guidence-icon-770x145.png
Hjälp på vägen.

Låt dig guidas och filtrera fram din egen fondportfölj. Passar dig som önskar ett individuellt sparande varje månad.

Fund-icon-770x145.png
Välj fonder själv.

Välj en eller flera fonder från ett utbud på över 60 fondbolag. Handplockat och personligt.

ETF-icon-770x145.png
Månadsspara i ETF:er.

ETF:er fungerar som vanliga fonder, men de är noterade på börsen som aktier. Du kan välja högst fyra ETF:er för ditt månadssparavtal.


Så snabbt kan dina besparingar växa.

Se hur snabbt dina pengar kan växa med vår sparkalkylator. Det kan gå fortare än du tror. Ju tidigare du kommer igång, desto bättre. Tiden är din bästa vän.

Startbelopp
0
Investering per månad
200
Avkastning per år *
7 %
Spartid i år
20 år
Totalt sparande
105 276
Totalt sparande

*Helsingforsbörsens genomsnittliga årliga avkastning senaste 15 åren är 7,76 % (30.12.2002–29.12.2017).

Viktig information om risker och avkastning.

Observera att historisk och simulerad avkastning inte garanterar framtida avkastning. Värdet på finansiella instrument kan både stiga och sjunka. Det finns en risk att du inte får tillbaka det investerade kapitalet. Du bör bekanta dig med prospektet och faktablader innan du investerar i fonder. Prospektet får du av fondbolaget och faktabladet hittar du på nordnet.fi-sidan på fondens översiktssida och på ordersidan.

Ingen information som presenteras på den här sidan är eller bör tolkas som investeringsrekommendation, investeringsrådgivning eller en uppmaning att köpa eller sälja finansiella instrument. Som investerare ansvarar du själv för den risk som gäller utnyttjandet av den information som ges på den här sidan för att ta investeringsbeslut.

Varför månadsspara?

Månadssparande är ett enkelt sätt att börja investera, endast några steg och minuter av din tid. Fördelen med månadssparande är att du diversifierar den tidsspecifika risken då du sparar jämna summor varje månad – då behöver du inte fundera på om det just då är rätt stund att investera på marknaderna. Köpen infaller både vid låga och höga kurser, vilket betyder att du i medeltal köper till det s.k. rätta priset. Du får flera fondandelar då kurserna är låga och färre då de är höga.

Då månadssparprogrammet en gång är gjort, sköter det sparandet för dig och du behöver inte avsätta någon ytterligare tid på det. Du kan när som helst avbryta månadssparandet eller förändra det.

Genom att månadsspara utnyttjar du också ränta på ränta-effekten som med tiden kan få dina pengar att växa exponentiellt i stället för linjärt. Testa själv med räknaren. Det är inte så konstigt att ränta på ränta-effekten kallas världens åttonde underverk!

770x400-manadsspara.jpg
Kaisa-Vanha-Perttula770x325.jpg
Fonder och månadssparande | Vägen till fyrken

Den här gången inleder Kaisa Vanha-Perttula åskådarna till världen av olika olika fondtyper och månadssparande. Se avsnittet och lär dig grunderna i att investera i fonder!

Vauraat-ja-rohkeat-perinto770x325.jpg
Investera arvspengar – på en gång i aktier eller månadssparande? | Vauraat ja rohkeat

Om du får ett arv, säljer ditt företag eller vinner på lotto kan det plötsligt finnas betydligt mer pengar på ditt bankkonto än du behöver för att använda det på många år. Lönar det sig att placera arvspenningen i ett enda kast eller i flera rater under en längre tidsperiod?

Martin-Paasi770x325.jpg
Ränta på ränta – 35 års pensionsbesparingar på tio år?

En 20-åring sparar 2400 €/månad under 10 år, en 30-åring sparar 35 år och en 2-åring sparar 2 år. Vem har störst pension?

Svar på vanliga frågor.