Vuoden Sijoittaja ja Vuoden Sijoitusteko 2020.

Kenestä Vuoden Sijoittaja 2020? Entä Vuoden Sijoitusteko? Äänestä!

Nordnet järjestää Vuoden Sijoittaja -kilpailun jo kolmatta kertaa. Tänä vuonna palkitaan viime vuoden tapaan sekä Vuoden Sijoittaja että Vuoden Sijoitusteko. Kilpailua on tukemassa Kauppalehti ja Arvopaperi.

Kilpailun tuomaristo, johon kuuluvat tänä vuonna Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen, Arvopaperin päätoimittaja Ninni Myllyoja, Kauppalehden uutispäällikkö Lauri Sihvonen, sekä Vuoden Sijoittaja 2019 Julia Thurén ja Vuoden Sijoitusteko 2019 Mimmit sijoittaa (Pia-Maria Nickström ja Hanna Tikander), on valinnut finalistit.

Tutustu alta Vuoden Sijoittaja- ja Vuoden Sijoitusteko -finalisteihin ja anna äänesi. Äänestysaikaa on 8.11.2020 asti. Äänestäneiden kesken arvotaan viisi Sijoita kuin Guru -kirjaa. Kilpailu huipentuu voittajien valintaan 12.11.2020.

Kilpailun tavoite.

  • Nostaa esiin yksityissijoittajia ja yhteisöjä, jotka ovat edistäneet suomalaista sijoituskeskustelua, omistajuutta ja kansankapitalismia.
  • Heitä, jotka ovat omalla toiminnallaan kannustaneet muita aloittamaan vaurastumisen ja ottamaan päivittäiset raha-asiat sekä säästöt haltuun.

Haluamme varmistaa, että äänestyksen tulos heijastaa mahdollisimman tarkasti suomalaisten yksityissijoittajien mielipidettä, eikä painotu vain kaikkein aktiivisimpien äänestäjien näkemykseen. Tästä syystä ääniä voi antaa vain yhden, ja äänestäjän tunnistus perustuu tässä tapauksessa Google-tiliin. Sinun tulee siis olla kirjautuneena Google-tililläsi antaaksesi äänen Vuoden Sijoittaja- ja Vuoden Sijoitusteko -äänestyksissä. Äänestyksen yhteydessä antamiasi tietoja ei käytetä muuhun kuin äänten laskemiseen, äänestykseen liittyvän arvonnan voittajien arpomiseen, voittajien kontaktoimiseen ja palkinnon toimittamiseen.

Vuoden Sijoittaja 2020 -finalistit.

Karo Hämäläinen

Karo Hämäläinen

Karo Hämäläinen on intohimoinen sijoittaja, jonka missiona on saada suomalaiset sijoittamaan paremmin. Päätyökseen hän luo kaunokirjallisuutta, mutta hän myös kirjoittaa sijoittamisesta eri medioihin. Hämäläinen on kirjoittanut myös sijoituskirjoja, joista tunnetuin on yhdessä Jukka Oksaharjun kanssa tehty Sijoita kuin guru.

Seuraa Karoa Twitterissä @KaroHamalainen.

Kuva copyright Heikki Tuuli / Suomen Kulttuurirahasto

Kaisa Kurittu

Kaisa Kurittu

Kaisa Kurittu (DI, KTM) on vastuullisen piensijoittamisen sanansaattaja. Leipätyönään Kaisa sparraa yritysten vastuullisuusraportointia ja -johtamista Ratkaisutoimisto Vinhassa. Onnelliseksi Kaisan tekee yksin metsässä juokseminen.

Kaisa on kirjoittanut kirjan yritysvastuuraportoinnista ja suunnitteilla on uusi kirja vastuullisesta piensijoittamisesta.

Seuraa Kaisaa Twitterissä @KaisaKurittu.

Jasmin Hamid

Jasmin Hamid

Jasmin on 36-vuotias näyttelijä ja sijoitusbloggaaja. Hän puhuu sijoittamisesta mutkattomasti ja samastuttavasti osana muuta elämää. Blogissa hän avaa sijoituspäätöksiään rehellisesti mokia salailematta. Instagramissa hänen SijoitusSunnuntai -videonsa keräävät kymmeniä tuhansia katseluja viikoittain.

Seuraa Jasminia Instagramissa @hamisjasmin ja Twitterissä @ja5minhamid.

Jarkko Aho Random Walker

Jarkko Aho

Yksityissijoittaja, sijoituskirjailija, -kolumnisti, -bloggaaja ja -valmentaja.

Jarkko Aho on yksityissijoittaja, joka tunnetaan myös sijoitusbloggaaja Random Walkerina. Hän on julkaissut kolme sijoituskirjaa (Laatuguru, Arvoguru, Pikkuguru) ja toimii nykyisin myös kolumnistina sekä kouluttajan ja valmentajan tehtävissä. Aholla on lähes 20 vuoden kokemus osakesijoittamisesta.

Joonas Liukkonen

Joonas Liukkonen

Joonas Liukkonen on piensijoittaja ja videobloggaaja, eli nuorisoslangissa vloggaaja. Ensimmäiset osakkeet Joonas sai jo lapsena, mutta aktiivinen ”sijoitusura” alkoi noin kolme vuotta sitten. Tällä hetkellä hän työskentelee finanssialalla ja vapaa-ajalla kuvaa videoita Youtubeen sijoittamisesta ja säästämisestä pyrkien tuomaan esille, että jokainen voi aloittaa sijoittamisen, jos sitä oikeasti haluaa.

Seuraa Joonasta YouTubessa ja Instagramissa @joonasliuk.

Finalistien valinnan jälkeen Joonas on aloittanut työt osa-aikaisena Nordnetin asiakaspalvelussa.

Vuoden Sijoitusteko 2020 -finalistit.

Sari Lounasmeri

Sari Lounasmeri ja osakesäästötili

Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri edistää työssään arvopaperimarkkinoita, kotimaista omistajuutta ja suomalaisten talousosaamista. Hän on toiminut tehtävässään vuodesta 2010 ja toimii lisäksi useissa eri luottamustehtävissä, kuten eurooppalaisen arvopaperimarkkinavalvojan ESMA:n Stakeholder Groupin jäsenenä, Hypo Pankin hallituksen puheenjohtajana ja Arvopaperimarkkinayhdistyksen ostotarjouslautakunnan jäsenenä. Sari on ollut uranuurtaja ja väsymätön osakesäästötilin puolestapuhuja. Suomessa on jo yli 127 000 osakesäästötiliä.

Seuraa Saria Twitterissä @SariLounasmeri.

Inderes-etäyhtiökokous

Inderesin etäyhtiökokoukset

Kokonaisvaltainen palvelu virtuaalisille yhtiökokouksille.

Inderesin tarjoamassa palvelussa yhtiöillä on mahdollisuus valita useita erilaisia tuotteita ja toiminnallisuuksia ja rakentaa näistä eri yhtiöille sopivia ratkaisuja. Inderes tarjoaa esimerkiksi mahdollisuuden yhtiökokouksen kuvaamiseen ja kuvan välittämiseen verkon yli ilman mitään muita lisäpalveluita.

Seuraa Inderesiä osoitteessa inderes.fi, Instagramissa @inderes_tiimi ja Twitterissä @Inderes.

Rahajunnut

Rahajunnut

Rahajunnut, Akseli Nieminen ja Waltteri Helisalo, ovat kaksi lukioikäistä junnua, jotka kertovat miten voi säästää helposti ja kuinka vaurastua sijoittamalla. He haluavat opastaa erityisesti nuoria ja aloittelijoita, kuinka rahahommat saadaan iisisti sujumaan, sillä kouluissa ei tarjota tarpeeksi opetusta niiden hoitamiseen. Järkevä rahankäyttö antaa paljon paremmat mahdollisuudet tulevaisuuteen ja siksi tieto siitä pitäisi olla jokaisen saatavilla. 

Seuraa Rahajunnuja osoitteessa rahajunnut.com, Instagramissa @rahajunnut, Twitterissä @Rahajunnut ja Facebookissa @rahajunnut.

Tiina Landau ja Hanna Silvola

Vastuullisuudesta ylituottoa sijoituksiin

Hanna Silvolan ja Tiina Landaun kirja Vastuullisuudesta ylituottoa sijoituksiin tuo vastuullisen sijoittamisen kaikkien, myös yksityissijoittajien ulottuville. Kirjassa yhdistyvät akateemiset tutkimustulokset, käytännön vastuullisuusanalyysityökalut, runsas esimerkkiaineisto ja ammattisijoittajien haastattelut. Teos sisällytettiin pian julkaisun jälkeen sijoitusalalla työskentelevien tutkintovaatimuksiin (APV1, APV2) ja se julkaistaan talven aikana myös Yhdysvalloissa.

Seuraa Twitterissä Hannaa @HannaSilvola ja Tiinaa @TiinaLandau.

Kuva: Vesa Tyni

Rahamedia

Rahamedia

Rahamedia on jo vuoden ajan inspiroinut tavallisia suomalaisia sijoittamisen pariin. Rahamedia tuo aiheeseen liittyvät resurssit helposti yhden sivuston alle: blogit, verkkokurssit, tapahtumat sekä viikottaiset live-haastattelut vaihtuvien vieraiden kanssa.

Seuraa Rahamediaa osoitteessa rahamedia.fi tai Instagramissa @rahamedia.fi.

Syö Nuku Säästä - Äta Sova Spara

Syö nuku säästä / Äta Sova Spara

Syö nuku säästä podi perustettiin syksyllä 2019 koska Ronja ja Ida kokivat että yksilötalouden taidot kuuluvat kaikille. He olisivat kaivanneet lisää tietoa nuorempana ja ensimmäinen tavoite olikin, että seuraava sukupolvi olisi vauraampi 30-kymppisenä kuin he.

Tarkoitus on tuoda esille ideoita ja neuvoja mutta ennen kaikkea inspiraatiota, jotta henkilökohtainen talous olisi helpompaa ja hauskempaa. Myös yksilötalous on hauskempaa jaettuna. Podin matka jatkui ja Erja Rossi tuli mukaan "studioon" loppusyksystä, joten tänään podia juontaa Ronja Roms, Ida Stepanow sekä Erja Rossi.

Seuraa podia Instagramissa @syo.nuku.saasta.

Arvonnan järjestäjä

Nordnet Bank AB Suomen sivuliike, Yliopistonkatu 5, 00100 Helsinki (jäljempänä ”Järjestäjä”).

Arvonnan alkamis- ja päättymispäivä sekä osallistumiskelpoisuus

Arvontaan voi osallistua antamalla äänensä Vuoden Sijoittaja- ja Vuoden Sijoitusteko -äänestyksessä 8.11.2020 klo 23.59 mennessä. Osallistujien tulee olla Suomessa asuvia luonnollisia henkilöitä, ja ääniä voi antaa vain yhden. Nordnet Bank AB Suomen sivuliikkeen työntekijät ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat eivät voi osallistua arvontaan.

Voittajan arvonta ja ajankohta

Voittajien (5 kpl) arvonta suoritetaan arvonnan Järjestäjän tiloissa arvonnan Järjestäjän toimesta viikolla 46. Voittajille ilmoitetaan voitosta sähköpostitse.

Palkinto

Voittajat saavat palkintona yhden Sijoita kuin guru (2020) -kirjan. Kirjat toimitetaan marraskuussa 2020.

Palkintojen käyttämiseen liittyvät ehdot

Palkinto on henkilökohtainen. Sitä ei voi vaihtaa rahaksi, toiseksi palkinnoksi tai luovuttaa eteenpäin. Jos voittajaa ei arvonnan jälkeen tavoiteta 14 vuorokauden sisällä, on arvonnan Järjestäjällä oikeus arpoa uusi voittaja. Arvonnan Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin mahdollisten esteiden sattuessa. Voittajat vastaavat kaikista muista voiton hyväksymiseen ja sen toteuttamiseen liittyvistä mahdollisista kustannuksista. Nordnet kuitenkin maksaa palkinnon postituksen.

Arvonnan järjestäjän vastuu

Arvonnan Järjestäjän vastuu millä tahansa perusteella kaikkia arvonnan osanottajia kohtaan yhteensä ei voi ylittää näissä virallisissa säännöissä mainitun palkinnon määrää ja arvoa. Palkinnon voittaja vapauttaa arvonnan Järjestäjän kaikesta vastuusta, joka voi aiheutua tai väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän arvontaan tai palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä.

Säännöt koskevat kaikkia osallistujia

Osallistumalla arvontaan osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä arvonnan virallisia sääntöjä ja arvonnan Järjestäjän päätöksiä. Arvonnan Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden sääntömuutoksiin.