Siirry pääsisältöön

Vuoden Sijoittaja ja Vuoden Sijoitusteko 2020.


Vuoden 2020 voittajat. Jasmin Hamid ja Rahajunnut.

Nordnetin jo kolmatta kertaa järjestetyssä Vuoden Sijoittaja -kilpailussa palkittiin edellisen vuoden tapaan Vuoden Sijoittaja ja Vuoden Sijoitusteko. Kilpailua oli tukemassa Kauppalehti ja Arvopaperi.

Kilpailun tuomaristo, johon kuuluivat Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen, Arvopaperin päätoimittaja Ninni Myllyoja, Kauppalehden uutispäällikkö Lauri Sihvonen, sekä Vuoden Sijoittaja 2019 Julia Thurén ja Vuoden Sijoitusteko 2019 Mimmit sijoittaa (Pia-Maria Nickström ja Hanna Tikander), valitsivat finalistit.

Yksilöityjä ääniä annettiin kaiken kaikkiaan 2 531 kappaletta ja voittajat saivat omissa kategorioissaan selkeästi eniten ääniä.

Vuoden Sijoittaja 2020 -voittajaksi nousi yleisöäänestyksessä ylivoimaisella 54,4 %:n äänisaaliilla näyttelijä ja sijoitusbloggaaja Jasmin Hamid, jonka SijoitusSunnuntai-videot keräävät Instagramissa kymmeniä tuhansia katseluja viikoittain. Hamid on ollut ehdolla Vuoden Sijoittajaksi jo kerran aiemmin kaksi vuotta sitten kivuten silloin TOP3-joukkoon. Se kertoo hänen sinnikkäästä, pitkäjänteisestä ja näkyvästä työstään vaikuttajana.

Vuoden Sijoitusteko 2020 -voittajaksi myös tässä kategoriassa kivuttiin yleisöäänestyksessä ylivoimaisella äänisaaliilla. Rahajunnut eli Akseli Nieminen ja Waltteri Helisalo keräsivät 35,5 % äänistä. Rahajunnut haluavat opastaa erityisesti nuoria ja aloittelijoita, kuinka rahahommat saadaan iisisti sujumaan, sillä kouluissa ei tarjota tarpeeksi opetusta niiden hoitamiseen. Järkevä rahankäyttö antaa heidän näkemyksensä mukaan paljon paremmat mahdollisuudet tulevaisuuteen ja siksi tieto siitä pitäisi olla jokaisen saatavilla.

Lue lisää kilpailusta ja voittajista

Katso video voittajien haastattelusta

sijoittaja-voittajat-featured.jpg

Vuoden Sijoittaja 2020 -finalistit.

Karo Hämäläinen

Karo Hämäläinen

Karo Hämäläinen on intohimoinen sijoittaja, jonka missiona on saada suomalaiset sijoittamaan paremmin. Päätyökseen hän luo kaunokirjallisuutta, mutta hän myös kirjoittaa sijoittamisesta eri medioihin. Hämäläinen on kirjoittanut myös sijoituskirjoja, joista tunnetuin on yhdessä Jukka Oksaharjun kanssa tehty Sijoita kuin guru.

Seuraa Karoa Twitterissä @KaroHamalainen.

Kuva copyright Heikki Tuuli / Suomen Kulttuurirahasto

Kaisa Kurittu

Kaisa Kurittu

Kaisa Kurittu (DI, KTM) on vastuullisen piensijoittamisen sanansaattaja. Leipätyönään Kaisa sparraa yritysten vastuullisuusraportointia ja -johtamista Ratkaisutoimisto Vinhassa. Onnelliseksi Kaisan tekee yksin metsässä juokseminen.

Kaisa on kirjoittanut kirjan yritysvastuuraportoinnista ja suunnitteilla on uusi kirja vastuullisesta piensijoittamisesta.

Seuraa Kaisaa Twitterissä @KaisaKurittu.

Jasmin Hamid

Jasmin Hamid

Jasmin on 36-vuotias näyttelijä ja sijoitusbloggaaja. Hän puhuu sijoittamisesta mutkattomasti ja samastuttavasti osana muuta elämää. Blogissa hän avaa sijoituspäätöksiään rehellisesti mokia salailematta. Instagramissa hänen SijoitusSunnuntai -videonsa keräävät kymmeniä tuhansia katseluja viikoittain.

Seuraa Jasminia Instagramissa @hamidjasmin ja Twitterissä @ja5minhamid.

Jarkko Aho Random Walker

Jarkko Aho

Yksityissijoittaja, sijoituskirjailija, -kolumnisti, -bloggaaja ja -valmentaja.

Jarkko Aho on yksityissijoittaja, joka tunnetaan myös sijoitusbloggaaja Random Walkerina. Hän on julkaissut kolme sijoituskirjaa (Laatuguru, Arvoguru, Pikkuguru) ja toimii nykyisin myös kolumnistina sekä kouluttajan ja valmentajan tehtävissä. Aholla on lähes 20 vuoden kokemus osakesijoittamisesta.

Jarkko Aho Random Walker

Joonas Liukkonen

Joonas Liukkonen on piensijoittaja ja videobloggaaja, eli nuorisoslangissa vloggaaja. Ensimmäiset osakkeet Joonas sai jo lapsena, mutta aktiivinen ”sijoitusura” alkoi noin kolme vuotta sitten. Tällä hetkellä hän työskentelee finanssialalla ja vapaa-ajalla kuvaa videoita Youtubeen sijoittamisesta ja säästämisestä pyrkien tuomaan esille, että jokainen voi aloittaa sijoittamisen, jos sitä oikeasti haluaa.

Seuraa Joonasta YouTubessa ja Instagramissa @joonasliuk.

Finalistien valinnan jälkeen Joonas on aloittanut työt osa-aikaisena Nordnetin asiakaspalvelussa.

Vuoden Sijoitusteko 2020 -finalistit.

Sari Lounasmeri

Sari Lounasmeri ja osakesäästötili

Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri edistää työssään arvopaperimarkkinoita, kotimaista omistajuutta ja suomalaisten talousosaamista. Hän on toiminut tehtävässään vuodesta 2010 ja toimii lisäksi useissa eri luottamustehtävissä, kuten eurooppalaisen arvopaperimarkkinavalvojan ESMA:n Stakeholder Groupin jäsenenä, Hypo Pankin hallituksen puheenjohtajana ja Arvopaperimarkkinayhdistyksen ostotarjouslautakunnan jäsenenä. Sari on ollut uranuurtaja ja väsymätön osakesäästötilin puolestapuhuja. Suomessa on jo yli 127 000 osakesäästötiliä.

Seuraa Saria Twitterissä @SariLounasmeri.

Inderes-etäyhtiökokous

Inderesin etäyhtiökokoukset

Kokonaisvaltainen palvelu virtuaalisille yhtiökokouksille.

Inderesin tarjoamassa palvelussa yhtiöillä on mahdollisuus valita useita erilaisia tuotteita ja toiminnallisuuksia ja rakentaa näistä eri yhtiöille sopivia ratkaisuja. Inderes tarjoaa esimerkiksi mahdollisuuden yhtiökokouksen kuvaamiseen ja kuvan välittämiseen verkon yli ilman mitään muita lisäpalveluita.

Seuraa Inderesiä osoitteessa inderes.fi, Instagramissa @inderes_tiimi ja Twitterissä @Inderes.

Rahajunnut

Rahajunnut

Rahajunnut, Akseli Nieminen ja Waltteri Helisalo, ovat kaksi lukioikäistä junnua, jotka kertovat miten voi säästää helposti ja kuinka vaurastua sijoittamalla. He haluavat opastaa erityisesti nuoria ja aloittelijoita, kuinka rahahommat saadaan iisisti sujumaan, sillä kouluissa ei tarjota tarpeeksi opetusta niiden hoitamiseen. Järkevä rahankäyttö antaa paljon paremmat mahdollisuudet tulevaisuuteen ja siksi tieto siitä pitäisi olla jokaisen saatavilla. 

Tiina Landau ja Hanna Silvola

Vastuullisuudesta ylituottoa sijoituksiin

Hanna Silvolan ja Tiina Landaun kirja Vastuullisuudesta ylituottoa sijoituksiin tuo vastuullisen sijoittamisen kaikkien, myös yksityissijoittajien ulottuville. Kirjassa yhdistyvät akateemiset tutkimustulokset, käytännön vastuullisuusanalyysityökalut, runsas esimerkkiaineisto ja ammattisijoittajien haastattelut. Teos sisällytettiin pian julkaisun jälkeen sijoitusalalla työskentelevien tutkintovaatimuksiin (APV1, APV2) ja se julkaistaan talven aikana myös Yhdysvalloissa.

Seuraa Twitterissä Hannaa @HannaSilvola ja Tiinaa @TiinaLandau.

Kuva: Vesa Tyni

Rahamedia

Rahamedia

Rahamedia on jo vuoden ajan inspiroinut tavallisia suomalaisia sijoittamisen pariin. Rahamedia tuo aiheeseen liittyvät resurssit helposti yhden sivuston alle: blogit, verkkokurssit, tapahtumat sekä viikottaiset live-haastattelut vaihtuvien vieraiden kanssa.

Seuraa Rahamediaa osoitteessa rahamedia.fi tai Instagramissa @rahamedia.fi.

Syö Nuku Säästä - Äta Sova Spara

Syö nuku säästä / Äta Sova Spara

Syö nuku säästä podi perustettiin syksyllä 2019 koska Ronja ja Ida kokivat että yksilötalouden taidot kuuluvat kaikille. He olisivat kaivanneet lisää tietoa nuorempana ja ensimmäinen tavoite olikin, että seuraava sukupolvi olisi vauraampi 30-kymppisenä kuin he.

Tarkoitus on tuoda esille ideoita ja neuvoja mutta ennen kaikkea inspiraatiota, jotta henkilökohtainen talous olisi helpompaa ja hauskempaa. Myös yksilötalous on hauskempaa jaettuna. Podin matka jatkui ja Erja Rossi tuli mukaan "studioon" loppusyksystä, joten tänään podia juontaa Ronja Roms, Ida Stepanow sekä Erja Rossi.

Seuraa podia Instagramissa @syo.nuku.saasta.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki