Siirry pääsisältöön

Vuoden Sijoittaja ja Vuoden Sijoitusteko 2022.


Vuoden 2022 voittajat. Päivi Rantanen ja Mamma Betalar.

Nordnet järjesti Vuoden Sijoittaja ja Sijoitusteko -kilpailun jo viidettä kertaa. Kilpailun tavoite on nostaa esiin yksityissijoittajia ja muita tahoja, jotka edistävät suomalaista sijoituskeskustelua, omistajuutta ja kansankapitalismia; heitä, jotka omalla toiminnallaan kannustavat muita aloittamaan vaurastumisen ja ottamaan päivittäiset raha-asiat sekä säästöt haltuun.

Finalistit yleisöäänestykseen valitsi alkusyksystä 2022 tuomaristo, johon kuuluivat Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen, Kauppalehden uutispäällikkö Lauri Sihvonen, Vuoden Sijoittaja 2021 Jukka Lepikkö ja Vuoden Sijoitusteko 2021 TATin Sijoittajakoulua edustavana TATin toimitusjohtaja Jenni Järvelä.

Voittajat valittiin yleisöäänestyksellä 3.–31.10.2022, johon tuli yksilöityjä ääniä yhteensä 2 082 kappaletta. Vuoden Sijoittaja 2022 -voittajaksi nousi 38,7 %:n äänisaaliin kahmaissut velkakierteestä sijoittajaksi selviytynyt kotiäiti Päivi Rantanen. Vuoden Sijoitusteko 2022 -voittajaksi 37,7 %:n äänipotilla kiiri Nata Salmelan ja Jamin Hamidin vetämä Mamma Betalar -podcast. Voittajat palkittiin SijoittajaMessuilla Messukeskuksessa 16.11.2022.

Lue lisää vuoden 2022 kilpailusta ja voittajista

Katso taltiointi voittajien palkitsemisesta ja haastattelusta SijoittajaMessuilla

Voittajat 2022 1200x628.jpg

Vuoden Sijoittaja 2022 -finalistit.

Jarmo Friman.jpg

Jarmo Friman

Jarmo Friman on yksityissijoittaja, Falco Sijoitusklubin perustajaornitologi ja intohimoinen finanssitwitteristi. Jarmon salkku tilttaa energiaan, metalleihin ja lähestymistapaan, jota voisi kutsua kontraamiseksi. Jarmo avaa Twitter-tilillään @JarmoFriman käyttämäänsä metodia ja kirjoittaa säännöllisesti muista sijoitusaiheista. ”Aina jossain on bull!”

Kuva: Arvopaperi

Marja-Leena Haapanen.jpg

Marja-Leena Haapanen

Marja-Leena Haapanen on osakesijoittaja, kouluttaja, Naisten Oman Pörssiklubin ja Virtual Money Clubin perustaja, sekä juuri naisille suunnattujen sijoitustapahtumien järjestäjänä uranuurtaja. Marja-Leena on luennoinut laajalti naisen oikeudesta ja velvollisuudesta hoitaa oma rahataloutensa, varallisuutensa kasvattamisesta sijoittamalla, sekä omaisuutensa hallinnasta. Marja-Leena on Suomen Osakesäästäjien hallituksen jäsen ja Miss Suomi -organisaation virallinen kouluttaja.

Svenne Holmström.jpg

Sven-Eric ”Svenne” Holmström

Svenne Holmström on yksityissijoittaja ja yrittäjä. Hän on omistanut elämänsä sijoittamiseen, aloittaen sijoittamisen vuonna 2000. Yli 20 vuoden työura on keskittynyt sijoittamiseen ensin pankkimaailmassa ja edellisen viiden vuoden aikana rippumattomana sijoituskouluttajana yrityksessään Ghost Investor. Hän on kirjoittanut satoja blogeja, artikkeleita ja kolumneja sijoittamisesta ja on aktiivinen Suomen Osakesäästäjissä. Svenne kouluttaa sijoittamista maanläheisellä ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Hän on myös varsin aktiivinen keskustelija eri somen sijoitusryhmissä.

Leena Niemistö.jpg

Leena Niemistö

Leena Niemistö on lääkäritaustainen sarjayrittäjä, startup-sijoittaja ja hallitusammattilainen. Sijoitustoiminnallaan Leena haluaa edistää vaikeiden kansansairauksien varhaista diagnosointia ja vaikuttavaa hoitoa, vihreää siirtymää ja jokapäiväistä elämää helpottavien digitaalisten ratkaisujen kehittämistä ja käyttöönottoa. Leenan rooli on sparrata kasvuyrittäjiä, usein hallituksen puheenjohtajana tai neuvonantajana. Tähän mennessä Leena on ollut mukana viiden yhtiön listaamisessa jatkaen näiden tukemista myös listayhtiöinä. Leena haluaa esimerkillään rohkaista sijoittamaan myös varhaisen vaiheen listaamattomiin siemen- ja kasvuvaiheen yhtiöihin.

Seuraa Leenaa Twitterissä: @LNiemist

Päivi-Rantanen.jpg

Päivi Rantanen

Päivi Rantanen on viiden lapsen kotiäiti, joka kertoo selviytymistarinaa velkakierteestä taloudelliseen tasapainoon. Päivin taloudenhallinta ja säästäväinen elämäntyyli on innostanut tuhansia perheenäitejä tarkastelemaan omaa talouttaan ja sijoittamaan. Vuonna 2021 Päivi säästi 10 000 € perhevapailla ja samaan aikaan aloitti sijoittamisen.

Päivin rahamatkaa voi seurata Instagramissa @kolmiokuudelle-tilillä.

Johannes Sippola.jpg

Johannes Sippola

Johannes Sippola on kolmannen vuoden lääketieteen opiskelija Helsingin yliopistossa ja intohimoinen isältänsä perityn sijoitusyhtiön (Medifilm Oy) toimitusjohtaja. Johannekselta löytyy sijoituskokemusta vajaa neljä vuotta, ja matkalla Johannes on erikoistunut osakepoimintaan ja kerännyt ison tietomäärän myös treidaamisen saralla. Sijoitusuran aikana koko Suomen sijoitusyhteisöstä on tullut Johannekselle kuin toinen koti – kansankapitalismin edistäminen ja Suomen sijoitusyhteisössä aktiivinen kanssasijoittajien auttaminen ja heidän kehittyminen sijoittajina on Johannekselle sydämen asia.

Seuraa Johannesta Twitterissä @johannes1796.

Vuoden Sijoitusteko 2022 -finalistit.

Mamma Betalar Jasmin Hamid ja Natalia Salmela 770x325.jpg

Mamma Betalar

Mamma Betalar -podcastin missiona on edistää etenkin naisten taloudellista tasa-arvoa. Podissa näyttelijä Jasmin Hamid sekä yrittäjä Nata Salmela paneutuvat ruuhkavuosien pyhään kolminaisuuteen: työhön, perheeseen ja rahaan. Mamma Betalar on yksi Suomen kuunnelluimpia podcasteja, joka tuo sijoitus- ja rahateemat ymmärrettävässä muodossa suoraan kuuntelijan korviin.

Kuuntele Mamma Betalar -podia.

Mihin Sitä Säästäis 770x325.jpg

Mihin Sitä Säästäis?

Mihin Sitä Säästäis? on Lari Heinosen luoma mediabrändi, joka on muutamassa vuodessa kasvanut yhdeksi YouTuben, TikTokin ja koko Suomi-somen isoimmista sijoituskanavista. Tarkoituksena on ollut alusta lähtien avata sijoittamista, säästämistä ja muita talouteen liittyviä asioita kansantajuisesti, koska kaikilla on oikeus ymmärtää mistä puhutaan. Lari Heinonen on pyörittänyt Mihin Sitä Säästäis? -brändiä yksin alusta asti, mutta tulevaisuudessa on tarkoitus kasvattaa tästä yhä suurempi ja enemmän ihmisiä tavoittava media. Tavoitteena on saada yhä useampi Suomalainen oppimaan sijoittamisesta ja innostumaan oman talouden hoitamisesta.

Seuraa Mihin Sitä Säästäis? YouTubessa, TikTokissa tai mihinsitasaastais.fi.

Omistajuuden professori Samuli Knupfer 770x325.jpg

Omistajuuden professuuri

Omistajuuden professuuri on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululle keväällä 2022 perustettu lahjoitusprofessuuri. Tämän maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisen professuurin yhtenä tärkeimmistä tavoitteista on vahvistaa omistajuuden kulttuuria Suomessa.

Omistajuuden professoriksi nimitettiin kauppatieteiden tohtori Samuli Knüpfer, joka palasi Suomeen useiden ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen. Samulin mielestä sijoittamisen kulttuuri on Suomessa hyvällä pohjalla, mutta siinä on vielä paljon parannettavaa. Omistajuuden professorina hän haluaakin edistää sitä, että mahdollisimman moni saataisiin Suomessa sijoittajaksi. Hänen mielestään on myös tärkeää varmistaa, että Suomessa on tarpeeksi menestyviä yrityksiä, joihin sijoittaa.

Professuurihankkeen käynnistämisessä oli avainroolissa omistamisesta kirjan kirjoittanut Tero Luoma. Hän kokosi hankkeelle tukijoita yhdessä Ensto Investin omistajiin kuuluvan Lari Raitavuon kanssa. Professuuria tuki ennätykselliset 100 lahjoittajaa.

Ylen Pörssipäivä Mikko Jylhä 770x325.jpg

Yle Pörssipäivä

Yle Pörssipäivä on viikoittainen podcast, jossa keskustellaan sijoittamisesta, listatuista yhtiöistä, toimialoista ja laajemminkin taloudesta – jokaiselle tärkeää omaa taloutta unohtamatta! Sijoittajien lisäksi podissa tavataan asiantuntijoita talouden eri aloilta, analyytikoita, yritysvieraita ja vaikuttajia. Ihmisiä itseoppineista sijoittajista toimitusjohtajiin.

Pörssipäivän juuret ovat radiossa, josta se siirtyi podcastiksi vuoden 2022 alussa. Kuluneen, vajaan kymmenen vuoden aikana markkinoilla ollaan koettu monet nousut ja laskut, mutta Pörssipäivän perusajatus on pysynyt muuttumattomana. Tarjolla on ajankohtaista puhetta osakemarkkinoista yhdessä mielenkiintoisten vieraiden kanssa.

Podcastia tekee Mikko Jylhä ja tuottaa Pertti Ylikojola. Uusi jakso Yle Areenassa torstaisin.