Vuoden Sijoittaja ja Vuoden Sijoitusteko 2019.

Vuoden 2019 voittajat. Julia Thurén ja Mimmit sijoittaa.

Syyskuun 19. Finlandia-talolla järjestetyssä Sijoittaja 2019 -tapahtumassa jaettiin vuoden 2018 tapaan Vuoden Sijoittaja -palkinto. Kyseessä oli äänestys, jossa kaikilla Kauppalehden ja Arvopaperin lukijoilla sekä muilla sijoittajilla oli mahdollisuus ehdottaa sopivia henkilöitä ehdolle ja tuomaristo valitsi finalistit näiden perusteella.

Vuonna 2018 äänestyksessä annettiin 1 300 yksilöityä ääntä. Vuonna 2019 äänimäärä oli lähes nelinkertainen.

Voittaja sai yli 50 % yksilöidyistä äänistä. Voitto meni yksityissijoittajalle, joka tekee käytännön taloudellista käännytystyötä lähipiirissään sekä omassa verkostossaan, jossa hänellä on tuhansia seuraajia. Hän on toimittaja ja bloggaaja, joka puhuu taloudesta häpeilemättä, hauskasti ja oivaltavasti. Vuoden sijoittaja 2019 -äänestyksen voittajaksi julistettiin Julia Thurén.

Vuonna 2019 kilpailua uudistettiin niin, että sijoittajat saivat ehdottaa ja äänestää myös Vuoden Sijoitustekoa. Tässä sarjassa voittaja sai yli 70 % annetuista yksilöidyistä äänistä. Näiden mimmien järjestämiin sijoitustapahtumiin jonotetaan viikkotolkulla ja heidän tavoitteenaan on kasvattaa etenkin nuorten naissijoittajien määrää Helsingin pörssissä. Mimmit Sijoittaa -yhteisön takaa löytyy Pia-Maria Nickström ja Hanna Tikander, jotka omalla esimerkillään saavat aloittelijat innostumaan ja kokeneemmat oppimaan lisää.

→ Lue lisää kilpailusta ja voittajista

→ Katso tallenne voittajien palkitsemistilaisuudesta ja haastattelusta

Vuoden Sijoittaja 2019 Julia Thurén ja Vuoden Sijoitusteko 2019 Mimmit sijoittaa

Vuoden Sijoittaja 2019 -finalistit.

Mikko Mäkinen

Mikko Mäkinen

Mikko Mäkinen on yksityissijoittaja ja yrittäjä Helsingistä. Mäkinen kirjoittaa kolumneja Sijoitustieto.fi:ssä ja kaverinsa kanssa perustetun sijoitusyhtiön blogissa, sekä twiittaa aktiivisesti tunnuksella @DayTraderSuomi. Mikko on elättänyt itsensä noin 10 vuotta lyhyen aikavälin kaupankäynnillä ja pidempien sijoitusten tuotoilla ja omaa mykistyttävän tuottohistorian. Viime vuosina hän on aloittanut myös enkelisijoittamisen.

Merja Mähkä

Merja Mähkä

Merja Mähkä on sijoittaja, sijoituskirjailija ja sijoituskeskustelija.

Hän ajattelee, että sijoittaminen kuuluu kaikille ja tekee hartiavoimin töitä sen eteen, että yhä useampi suomalainen rohkaistuisi vaurastumaan.

Rikhard Wacker

Rikhard Wacker

Rikhard Wacker on jyväskyläläinen 26-vuotias sijoitusbloggari, joka on kirjoittanut Inssin osingot -sijoitusblogia vuodesta 2017 asti. Sijoittamista Rikhard on harrastanut vuodesta 2012 ja salkussa on ollut mm. osakkeita, rahastoja ja ASP-säästämistä. Wacker käsittelee blogissaan sijoittamisen lisäksi säästämistä, yrittämistä sekä oman talouden hallintaa nuoren näkökulmasta. Hänen salkkuaan voi seurata myös Nordnetin Sharevillessä nimimerkillä RJW.

Julia Thurén

Julia Thurén

Julia Thurén innostui sijoittamisesta viitisen vuotta sitten, kun hän tajusi, ettei se olekaan niin vaikeaa kuin kasarileffa Wall Street näyttää.

Thurén on kirjoittanut suositun Kaikki rahasta -teoksen (Gummerus 2018) ja tekee Ylelle Melkein kaikki rahasta -podcastia.

Ilkka Parviainen

Ilkka Parviainen

Ilkka Parviainen on sijoitusalan konkari. Hän aloitti sijoittamisen jo 80-luvulla korkosijoittajana. Ilkka kuvaa itseään näin: ”Olen hyvin kärsivällinen sijoittaja, tyyliäni voisi luonnehtia kilpikonnamaiseksi. Strategiani on hyvin yksinkertainen ja suoraviivainen – mutta se toimii. Yksinkertaisuus on parasta. Olen koko elämäni aikana myynyt osakkeita vain kolme kertaa. Ostoja on nyt yli 320. Eläinsadun sanoma kilpikonna vs. ylpeä jänis on sijoitusurani ohjelanka. Mutta ei pidä luulla, että nukkuisin oman salkkuni päällä, kyllä minulla selkeät myyntikriteerit on ja väsyneet hevoset kyllä vaihdetaan uusiin, elinvoimaisimpiin. Olen hereillä ja markkinassa joka päivä vaikka en treidaakaan.”

Johanna Pöysti

Johanna Pöysti

Johanna Pöysti teki täyskäännöksen omassa taloudessaan muutama vuosi sitten. Himoshoppaajasta kuoriutuikin yllättäen sijoittaja. Pöystin oma kiinnostus sijoittamista ja oman talouden hallintaa kohtaan kulminoitui rahablogin sekä Massimuijat-yhteisön perustamiseen. Johanna on tavallinen 27-vuotias nainen, joka lifestyle-juttujen sijaan kirjoittaa blogissaan indeksirahastoista ja asuntosijoittamisesta ja haluaa kannustaa naisia sijoittamaan. Samalla kun Johanna perehtyy enemmän ja enemmän sijoittamisen maailmaan hän pyrkii jakamaan oppimaansa blogissaan ja Massimuijat-yhteisössä.

Osakekeisari

Osakekeisari

Osakekeisari on kolmekymppinen säästämisestä, sijoittamisesta ja taloudesta kiinnostunut duunari. Osakekeisari haluaa herättää keskustelua oman talouden hallinnasta ja edistää osakesijoittamisen yleistymistä tavallisen kansan keskuudessa. Hän jakaa aktiivisesti omia näkemyksiään Twitterissä sekä blogissa. Sijoittaminen kuuluu kaikille! Lisätietoa: https://osakekeisari.wordpress.com/

Vuoden Sijoitusteko 2019 -finalistit.

Inderes

Inderes Roast

Inderes on kaikille osakesijoittajille avoin analyysipalvelu ja yhteisö. Yhdeksi Inderesin suosituimmista konsepteista on noussut ROAST, joka mahdollistaa sijoittajille avoimen ympäristön yhtiön johdon haastamiselle live-lähetyksessä.

Mimmit sijoittaa

Mimmit sijoittaa

Pia-Maria Nickström ja Hanna Tikander

Mimmit sijoittaa -yhteisössä puhutaan sijoittamisesta rennoissa merkeissä. Blogista lähtenyt projekti on kasvanut vuodessa liki 20 000 henkilön verkostoksi, suosituiksi sijoitustapahtumiksi ja podcastiksi. Yhteisö tähtää kasvattamaan erityisesti nuorten naissijoittajien määrää Helsingin pörssissä.

Nuoret osakesäästäjät

Nuoret Osakesäästäjät

Nuoret Osakesäästäjät edistää kaikkien nuorten talousosaamista ja vaurastumista koulutuksesta ja varallisuustasosta riippumatta. Vuonna 2017 nuorten sijoittajien perustama vapaaehtoisverkosto toimii koko Suomessa järjestäen erilaisia tapahtumia, koulutuksia ja yritysvierailuja sekä on aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Kasvava nuorten verkosto työskentelee myös talousopetuksen sekä yksityissijoittajien oikeudenmukaisen kohtelun puolesta, sillä vaurastuminen on jokaisen oikeus.

Pörssilähettiläät

Pörssilähettiläät

Pörssilähettiläät ovat Pörssisäätiön kouluttamia 15–19-vuotiaita nuoria, jotka kertovat yläkouluissa 9.-luokkalaisille oman talouden hallinnasta, säästämisestä, sijoittamisesta ja pörssin toiminnasta. Lähettiläät kertovat, kuinka fiksulla rahankäytöllä voi helpottaa arkea ja toteuttaa omia unelmia. Tavoitteena on parantaa suomalaisten talousosaamista. Tällä hetkellä Pörssilähettiläitä on noin sata ympäri Suomen.