Siirry pääsisältöön

Vuoden Sijoittaja ja Vuoden Sijoitusteko 2021.

Vuoden 2021 voittajat. Jukka Lepikkö ja Lukiolaisten sijoittajakoulu.

Nordnet järjesti Vuoden Sijoittaja ja Sijoitusteko -kilpailun jo neljättä kertaa. Kilpailun tavoite on nostaa esiin yksityissijoittajia ja muita tahoja, jotka edistävät suomalaista sijoituskeskustelua, omistajuutta ja kansankapitalismia; heitä, jotka omalla toiminnallaan kannustavat muita aloittamaan vaurastumisen ja ottamaan päivittäiset raha-asiat sekä säästöt haltuun.

Finalistit yleisöäänestykseen valitsi alkukesästä 2021 tuomaristo, johon kuuluivat tänä vuonna Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen, Kauppalehden uutispäällikkö Lauri Sihvonen, Inderesin perustaja ja toimitusjohtaja Mikael Rautanen sekä Vuoden Sijoittaja 2020 Jasmid Hamid ja Vuoden Sijoitusteko 2020 Rahajunnut (Akseli Nieminen ja Waltteri Helisalo).

Voittajat valittiin yleisöäänestyksellä, johon tuli yksilöityjä ääniä ennätyksellinen määrä, yhteensä 3 433 kappaletta (2.–31.8.2021). Vuoden Sijoittaja 2021 -voittajaksi nousi 38,5 %:n äänisaaliin kahmaissut Traders’ Clubistakin tuttu ammattitreidaaja ja yksityissijoittaja Jukka Lepikkö. Vuoden Sijoitusteko 2021 -voittajaksi 34,2 %:n äänipotilla kiiri Lukiolaisten sijoittajakoulu.

→ Lue lisää vuoden 2021 kilpailusta ja voittajista

→ Katso tallenne voittajien palkitsemistilaisuudesta ja haastattelusta

Vuoden Sijoitustekoa 2021 edustamassa Jenni Järvelä ja Timo Holmström ja Vuoden Sijoittaja 2021 Jukka Lepikkö

Vuoden Sijoittaja 2021 -finalistit.

Vuoden Sijoittaja 2021 -finalisti Hanna-Maria Heikkinen

Hanna-Maria Heikkinen

Hanna-Maria Heikkinen on Wärtsilän sijoittajasuhdejohtaja, hallitusammattilainen ja yksityissijoittaja. Hanna haluaa edistää kansankapitalismia, koska taloudellinen mielenrauha ja vaurastuminen kuuluvat hänen mielestään kaikille. Hän pyrkii keskustelemaan sijoitusasioista aktiivisesti myös sosiaalisessa mediassa ja tuomaan suoraa osakesijoittamista lähemmäksi yksityisijoittajia moderneilla tavoilla.

Seuraa Hanna-Mariaa Twitterissä @HHeikkine.

Kuva: Tiina Somerpuro / Alma Talent

Vuoden Sijoittaja 2021 -finalisti Mirko Hurmerinta

Mirko Hurmerinta

Mirko Hurmerinta on osingoille perso sijoittaja, jonka intohimona on edistää kansankapitalismia. Hän on vahvasti sitä mieltä, että tänään on mainio päivä aloittaa pitkäjänteinen säästäminen ja sijoittaminen.

Päivätöikseen Mirko toimii sijoittajasuhdeasiantuntijana Sammossa ja pyrkii omalta osaltaan parantamaan pörssiyhtiöiden sijoittajasuhdekulttuuria erityisesti yksityissijoittajien suuntaan.

Seuraa Mirkoa Twitterissä @MirkoHurmerinta.

Vuoden Sijoittaja 2021 -finalisti Heikki Keskiväli

Heikki Keskiväli

Heikki Keskiväli on perheenisä, jonka päivätyönä on kollegoineen sulkea Espoon kivihiilivoimala (Espoo Clean Heat). Heikin intohimoja ovat aktiivinen osakepoiminta ja sijoitusoppien sekä -numeroiden kansantajuistaminen viihteellisten tarinoiden keinoin. Heikki on kirjoittanut kirjat Tähtäimessä osakkeet ja Considering stocks. Tavoitteena (ja sijoitusuransa ensimmäisen yli kymmenen vuoden saavutuksena) Heikillä on voittaa pääindeksit pitkällä aikavälillä tutkimalla vuosittain satoja yhtiöitä ja sijoittamalla niistä enimmillään muutamaan.

Seuraa Heikkiä Twitterissä @hkeskiva.

Vuoden Sijoittaja 2021 -finalisti Jens Kyllönen

Jens Kyllönen

Jens Kyllönen on entinen pokeriammattilainen ja intohimoinen sijoittaja. Hän on yksi maailman menestyneimmistä nettipokeriammattilaisista, ja on nykyisin siirtynyt ammattisijoittajaksi. Jens valmistui hiljaittain maineikkaasta London School of Economicsista laskentatoimen ja rahoituksen maisteriksi, ja pitää sijoitusblogia Sijoitustieto.fissä.

Seuraa Jensiä Twitterissä @RealJeans89.

Vuoden Sijoittaja 2021 -finalisti Sanni Lehtonen

Sanni Lehtonen

Sanni Lehtonen on intohimoinen piensijoittaja ja pienen tytön äiti. Sanni on tehnyt 10-vuotisen uran pankki- ja vakuutusmaailmassa. Elämän kokemusten ja arvojen muuttumisen myötä on ympärillä olevien ihmisten inspiroiminen ja kannustaminen mm. sijoittamiseen muodostunut yhä rakkaammaksi harrastukseksi ja kanavaksi toteuttaa itseään. Sanni haluaa olla vaikuttamassa siihen, että yhä useampi meistä mahdollistaa itselleen ja läheisilleen taloudellista turvaa, liikkumavaraa ja riippumattomuutta sekä mahdollisuuden elää näiden avulla omannäköisempää elämää.

Seuraa Sannia Instagramissa @vaurastaelamaa.

Vuoden Sijoittaja -finalisti 2021 Jukka Lepikkö

Jukka Lepikkö

Jukka Lepikkö on ammattitreidaaja ja yksityissijoittaja, joka on viimeisten vuosien aikana nostanut vahvasti treidaamista esiin suomalaisessa sijoituskeskustelussa. Hän on esitellyt huippusuositussa Traders' Club -videosarjassa uudenlaisen lähestymistavan sijoittamiseen, joka yhdistelee teknistä analyysiä, makroindikaattoreita ja sijoittajasentimenttiä.

Jukka on lisäksi kirjoittanut kirjan Treidaa kuin ammattilainen.

Seuraa Jukkaa Twitterissä @JukkaLepikko.

Vuoden Sijoitusteko 2021 -finalistit.

Vuoden Sijoitusteko 2021 -finalisti HS Visio

HS Visio

HS Visio on maaliskuussa 2021 aloittanut mediabrändi, joka keskittyy talouteen, teknologiaan, yrityksiin, markkinoihin, johtamiseen ja tulevaisuuteen. HS Vision ydin ovat visuaalisesti näyttävät digijutut, jotka vievät lukijan syvälle talouden ilmiöiden ja trendien juurisyihin.

HS Visio kuuluu vahvasti myös äänenä, sillä podcastit ovat tärkeä osa konseptia.

HS Visio lisää talousjournalismin määrää Suomen mediakentässä merkittävästi. HS Vision kohderyhmää ovat päättäjät, nuoret talous- ja teknologia-alan ammattilaiset sekä taloutta, teknologiaa ja tulevaisuutta koskevista aiheista kiinnostuneet suomalaiset.

Seuraa HS Visiota Twitterissä @hs_visio.

Vuoden Sijoitusteko 2021 -finalisti Lukiolaisten sijoittajakoulu

Lukiolaisten sijoittajakoulu

Lukiolaisten sijoittajakoulu on maksuton koko lukion ajan kestävä kurssi, jossa opiskellaan sijoittamisen ja osakesäästämisen perusteita innostavalla tavalla. Elokuusta eteenpäin mukaan on ilmoittautunut 60 toisen asteen oppilaitosta, 44 eri paikkakunnalta.

Sijoittajakoulu koostuu kuukausittaisista tapaamisista, joissa vastuuopettajan johdolla perehdytään sijoittamiseen ja oman talouden hallintaan liittyviin teemoihin. Oppilaitokset voivat halutessaan ottaa käyttöön hyväntekeväisyyssalkun, joka tarjoaa kaikille opiskelijoille omasta varallisuudesta riippumatta mahdollisuuden kokeilla sijoittamista käytännössä.

Sijoittajakoulun konsepti on historian ja yhteiskuntaopin opettajan Timo Holmströmin käsialaa ja sen levityksestä ja kehityksestä vastaa Talous ja Nuoret TAT.

Tutustu Lukiolaisten sijoittajakouluun

Vuoden Sijoitusteko 2021 -finalisti Seppo Saario ja Näin sijoitan pörssiosakkeisiin - opas nuorelle

Näin sijoitan pörssiosakkeisiin – opas nuorelle (Seppo Saario)

Seppo Saarion vuonna 1984 ilmestynyt Miten sijoitan pörssiosakkeisiin on osoittautunut kestäväksi myyntimenestykseksi. Kirjaa on useasti päivitetty vastaamaan muuttuneita markkinoita. Sepon uusi teos Näin sijoitan pörssiosakkeisiin – opas nuorelle pyrkii tarjoamaan opastusta siihen, mistä osakesijoittamisessa on kyse ja miten on mahdollista vaurastua pienellä alkupääomalla. Pörssi-indeksi osinkoineen on 28-kertaistunut vuodesta 1990. Sijoittaminen on kestävyyslaji, jossa moni on katkaissut oman miljonääripolkunsa hätäisillä osakemyynneillä.

Tutustu Näin sijoitan pörssiosakkeisiin – opas nuorelle -kirjaan

Kuva: Arttu Laitala

Vuoden Sijoitusteko 2021 -finalisti ROI

ROI Oman talouden personal trainer -sovellus 

ROI Oman talouden personal trainer -sovellus auttaa säästämään, sijoittamaan ja maksamaan velat pois! ROI tarjoaa sekä ilmaista että kuukausimaksullista sisältöä ja valmennuksia, joilla kuka tahansa voi kehittää omia sijoittamisen ja talouden hallintataitoja.

Opi sijoittamisen perusteet helposti lyhyiden videoiden, tekstien ja visojen avulla. Innostu ja saa itsevarmuutta sijoittamiseen valmentajan tukemana. Kokeile sovelluksen veloituksetonta sisältöä lataamalla sovellus Google Play- ja Apple Store -kaupoista.

Yhtiö tarjoaa palveluitaan kuluttajien lisäksi yrityksille, kaupungeille ja oppilaitoksille. Helsingin kaupungin lukioiden yli 8000 opiskelijaa aloittaa taloudellisen hyvinvoinnin polkunsa ROI sovelluksella syyskuussa 2021.

Seuraa ROI:ta osoitteessa roi-app.com, Instagramissa @roi_app ja Facebookissa @roi-sijoitussovellus.

Vuoden Sijoitusteko 2021 -finalisti Kaisa Kurittu ja Sijoita rahasi vastuullisesti -kirja

Sijoita rahasi vastuullisesti -kirja (Kaisa Kurittu)

Kaisa Kuritun raikkaalla kielellä kirjoittama Sijoita rahasti vastuullisesti -kirja avartaa, rohkaisee ja viihdyttää, jotta jokainen voi saada vastuullisesta sijoittamisesta paremman otteen – ja ymmärtää paremmin omia motiivejaan ja käytössä olevia keinojaan.

Keväällä 2021 julkaistu kirja on otettu ilolla vastaan suomalaisten sijoittajien keskuudessa. Kirja valottaa sijoittamisen, ilmastonmuutoksen torjunnan, ihmisoikeuksien vaalimisen ja hyvän johtamisen kytköksiä sekä perkaa lukemattomia pörssiyhtiöitä ja rahastoja, niin hyvässä kuin pahassa.

Kaisa on vastuullisen piensijoittamisen sanansaattaja. Leipätyönään hän sparraa yritysten vastuullisuusraportointia ja -johtamista.

Seuraa Kaisaa Twitterissä @KaisaKurittu.