Siirry pääsisältöön

Nousua Aasiassa maanantaina. Öljyn hinta fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla -0,1 % tai välillä [-0,5, 0,3] %.

Wall Street

Toinen vahva viikko Wall Streetillä on ohi, ei vähiten Russell 2000 -indeksille, joka nousi perjantaina uudet 1,35 prosenttia. S&P 500, Nasdaq Composite ja Dow Jones Industrial Average päättivät kuitenkin suhteellisen tasaisesti, vaikka ne ovatkin nousseet merkittävästi viimeisen kolmen viikon aikana.

Sanonta “Kuten tammikuu menee, niin menee vuosi” kuvaa uskoa, että osakemarkkinoiden kehitys tammikuussa voi osoittaa, miten loppuvuosi tulee kehittymään. Idea tunnetaan tammikuuilmiönä.

Vaikka historialliset tiedot joskus tukevat tätä havaintoa, yleinen näkemys on, että markkinat ovat liian monimutkaiset ja vuoden aikana monista muuttujista riippuvaiset, jotta tällaista yksinkertaistettua peukalosääntöä voidaan pitää luotettavana.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,5 prosenttia maanantaiaamuna.

Aasian pörssit ovat nousussa aamun aikana, mikä antaa toivoa vetoavusta kyseiseltä alueelta tänään. Nikkei 225, vuoden selvä voittaja Aasiassa 28,2 %:n nousullaan vuonna 2023, kuitenkin laski 0,4 % maanantaina. Hang Seng -indeksi sitä vastoin nousi lähes kaksi prosenttia. Sijoittajat odottavat nyt uusia makrotaloudellisia signaaleja, kun kolmannen neljänneksen tulostiedotukset pääosin päättyivät.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 81,21 dollaria barrelilta, noussut 2,2 prosenttia perjantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,3 prosenttia samassa ajassa.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,77 NOK, 10,49 SEK, 6,82 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,8 NOK, 11,46 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltojen korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,89 on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,46).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate -luvulla (T10YIE), ovat 2,28 prosenttia, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta on stabiloitunut hieman viime viikon jyrkän laskun jälkeen. Vuoden viimeisen OPEC+-huippukokouksen lähestyessä spekuloidaan, aikooko voimakas öljykartelli vähentää tuotantoa lisää hinnan vakauttamiseksi tai nostamiseksi. On myös mahdollista, että Yhdysvallat käyttää tämän tilaisuuden täyttääkseen strategiset öljyvarastonsa nykyisillä hinnoilla, mikä mahdollisesti voi johtaa siihen, että OPEC ylläpitää tuotantoa nykyisillä tasoilla.

OPEC:n tuotantostrategioiden ja Yhdysvaltojen varapolitiikan välinen vuorovaikutus on ratkaiseva ymmärtämään niitä taustalla olevia mekanismeja, jotka voivat vaikuttaa öljyn hintojen tulevaan suuntaan.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit