Siirry pääsisältöön

Voittojen kotiutusta Aasiassa; Bidenin ja Xin tapaaminen fokuksessa.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla -0,1 % tai välillä [-0,5, 0,3] %.

Wall Street

Yhdysvaltalaiset sijoittajat auttoivat osakeindeksejä nousemaan keskiviikkona. Dow Jones -indeksi johti nousua 0,5 prosentin kasvulla. S&P 500 -indeksi nousi 0,2 prosenttia. Erityisen huomionarvoinen oli Russell 2000 -indeksi, joka tiistaina yllättävän Yhdysvaltojen inflaatiodatan heikkouden seurauksena kasvoi yli 5 prosenttia, ja jatkoi nousuaan vielä 0,2 prosenttia eilen.

Tämä merkittävä nousu Russell 2000 -indeksissä herättää kysymyksen, voiko se olla alku laajemmalle nousulle pörsseissä. Historiallisesti indeksi on kokenut vastaavanlaisia merkittäviä nousuja kaksi kertaa aiemmin – vuosina 1987 ja 2011. Molemmilla kerroilla nämä nousut merkitsivät vahvaa käännekohtaa maailman pörsseissä.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,4 prosentin laskussa torstaiaamuna.

Viime yönä Aasiassa nähtiin merkkejä voittojen kotiuttamisesta viime päivien vankan nousun jälkeen. Presidentti Bidenin ja presidentti Xin välinen kokous on nyt päättynyt, mikä olisi voinut potentiaalisesti luoda suuria otsikoita, mutta näin ei tapahtunut. Maat sopivat myös suorien sotilaallisten kommunikaatiolinjojen palauttamisesta välttääkseen tarpeettomia väärinkäsityksiä tulevaisuudessa.

Suorien sotilaallisten kommunikaatiolinjojen palauttaminen Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä presidentti Bidenin ja presidentti Xin kokouksen jälkeen voidaan tulkita positiiviseksi askeleeksi kohti vakautta ja ennustettavuutta kahden kansakunnan suhteissa. Aikana, jolloin geopolitiikan jännitteet heijastuvat usein markkinoiden volatiliteettiin, mikä tahansa liike kohti sovintoa ja yhteistyötä voi potentiaalisesti lievittää sijoittajien huolia ja johtaa suotuisampaan sijoitusilmapiriin.

On kuitenkin tärkeää huomata, että kommunikaatiolinjojen palauttaminen itsessään ei ratkaise Yhdysvaltojen ja Kiinan välisiä perustavanlaatuisia rakenteellisia konflikteja, kuten kauppavajeita, teknologiansiirtoa, ihmisoikeuskysymyksiä ja vaikutusvaltaa Tyynenmeren alueella. Markkinat saattavat reagoida positiivisesti lyhyen aikavälin selkeyteen ja välittömän jännityksen lievenemiseen, mutta pitkäaikaiset sijoittajat etsivät todennäköisesti merkittävämpiä neuvotteluja ja sopimuksia, jotka käsittelevät näitä syvempiä ongelmia.

Se, että kokous ei luonut niitä suuria otsikoita, voi viitata siihen, että molemmat osapuolet ovat kiinnostuneita välttämään jännitteiden eskaloitumista ja työskentelemään sen sijaan kohti jonkinlaista vakaata rinnakkaiseloa, mikä on positiivinen merkki maailmantalouden vakaudelle ja siten myös osakemarkkinoille.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 80,41 dollaria barrelilta, laskien -1,6 prosenttia keskiviikon tasoista. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,9 prosenttia samalla ajanjaksolla.
  • 1 USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,84 NOK, 10,57 SEK, 6,89 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,8 NOK, 11,46 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,9 on korkeampi kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,51).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden inflaatio-odotuksella (T10YIE), ovat 2,31 prosentissa, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosentista (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Yhdysvaltain öljyvarastotiedot, joilla on suuri vaikutus öljyn hintaan, olivat paljon odotettua korkeampia viime viikolla. Lisäksi Yhdysvaltojen vähittäismyynti heikkeni lokakuussa. Kaiken kaikkiaan tämä riitti laskemaan öljyn hintaa keskiviikkona.

Öljyn ylitarjonta voi viitata siihen, että tuotanto on ollut suurempaa kuin kysyntä. Tämä voi vuorostaan olla merkki siitä, että taloudellinen toiminta, mukaan lukien tuotanto ja kuljetus, ei absorboi öljyvarantoja niin nopeasti kuin odotettiin, mikä voi viitata talouskasvun hidastumiseen.

On tärkeää huomata, että öljyvarastotiedot ovat vain yksi indikaattori, ja monia tekijöitä vaikuttaa talouden terveyteen. Lisäanalyysejä ja tietoja tarvitaan vetämään laajempia johtopäätöksiä Yhdysvaltain talouden suunnasta.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit