Siirry pääsisältöön

Nousua Aasiassa yöllä. Öljyn hinta alle 80 dollariin.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,1 % tai välillä [-0,3, 0,5] %.

Wall Street

Nasdaq-indeksi (+0,1 %) nousi yhdeksäntenä päivänä peräkkäin, mitä ei ole tapahtunut useaan vuoteen. Nousu käynnistyi Fedin viimeviikkoisen korkopäätöksen jälkeen. Monet toivovat ja uskovat, että USA:n korkohuippu on saavutettu. Viimeaikainen pörssinousu ei ole kuitenkaan tapahtunut kovin laajalla rintamalla.

Se tarkoittaa, että pienet ja keskisuuret yritykset Russell 2000 -indeksissä (-1,1 %) ovat olleet alamäessä viimeiset viisi päivää. Russell 2000 -indeksi on tärkeä mittari pienten ja keskisuurten amerikkalaisten yritysten suorituskyvylle ja sen kehitys antaa näkemystä talouden laajemmasta terveydestä.

Vaikka Nasdaq-indeksin nousu viittaa pääasiassa teknologiasektorin ja suurten yritysten vahvuuteen, Russell 2000 -indeksin kehitys antaa varoituksen siitä, että taloudellinen optimismi ei ehkä ole niin kattavaa.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin nousseet 0,3 prosenttia torstaiaamuna.

Aasian pörssit ovat nousussa aamutunteina, mikä antaa toivoa vetoavusta tältä alueelta tänään. Kiinan heikot inflaatioluvut ovat osaltaan edesauttaneet torstain nousua. Vaikka useimmat suuret taloudet maailmassa kamppailevat korkean inflaation kanssa, Kiina ei ole tässä tilanteessa.

Toisin sanoen useimmat sijoittajat olettavat, että Kiinan viranomaiset tulevat lisäämään taloudellisia elvytystoimiaan lähiaikoina. Näihin toimiin voi kuulua korkojen leikkauksia, julkisten menojen lisäystä tai verohelpotuksia, jotka kaikki voivat edistää talouskasvua. Sijoittajien odotukset näistä mahdollisista toimista voivat siten olla ajavana voimana nykyisessä nousussa Aasian pörssimarkkinoilla.

Korot, valuutat ja hyödykkeet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 79,52 dollaria barrelilta, laskien -1,4 prosenttia keskiviikon tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,1 prosenttia samassa ajassa.
  • Yksi USD maksaa kirjoitushetkellä; 11,18 NOK, 10,89 SEK, 6,96 DKK ja 0,93 EUR, kun taas yksi EUR maksaa; 12 NOK, 11,66 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,93, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,49).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuoden inflaatio-odotuksilla (T10YIE), ovat 2,34 prosentissa, verrattuna Federal Reserven tavoitteeseen 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyllä käydään nyt kauppaa alle 80 dollaria barrelilta, mikä on alhaisin taso neljään kuukauteen. Dollari sitä vastoin on noussut kyseisellä ajanjaksolla. Öljyllä käydään pääasiassa kauppaa Yhdysvaltain dollareissa maailmanmarkkinoilla. Kun dollari vahvistuu, öljyn ostaminen muilla valuutoilla tulee kalliimmaksi sijoittajille. Tämä voi johtaa öljyn kysynnän laskuun ja mahdollisesti alhaisempiin hintoihin.

On huomionarvoista, että vaikka öljyhintojen ja dollarin välillä on historiallinen korrelaatio, tämä suhde ei ole aina johdonmukainen ja siihen voivat vaikuttaa monet muut tekijät, mukaan lukien poliittiset tapahtumat, OPECin politiikka, tuotantotasot ja energian kysynnän muutokset teknologisen kehityksen tai energiapolitiikan muutosten vuoksi.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit