Siirry pääsisältöön

Kaupallinen yhteistyö UPM Metsän kanssa.

Metsärahan sijoittaminen.

Harvenna ja hajauta. Laita puukaupparahat tuottamaan!

Oletko yksi 600 000 suomalaisesta metsänomistajasta, jolla jää yli 30 % puukauppatuloista säästöön? Mietitkö, miten puukauppatulot voisi hajauttaa ja sijoittaa kannattavasti?

Suomalaiset metsänomistajat ovat kiinnostuneita löytämään metsätuloilleen tuottavia sijoituskohteita – kiinnostuneiden osuus on yli 70 %. Metsänomistajat kaipaavat myös vaihtoehtoja, jotka vähentävät sijoittamiseen liittyviä pelkoja ja oman osaamisen tarvetta. Yli 30 % metsänomistajista pitää sijoitusrahastoa parhaimpana tapana hallita sijoitusten riskiä ("Metsänomistaja sijoittajana 2018"-tutkimus).

Nordnetillä on tarjota juuri näitä tarpeita vastaava tuote. Nordnet Indeksirahastot ovat hyvä perusta pitkäjänteisen säästäjän ja sijoittajan salkkuun ja niiden avulla pääset sijoittamaan ympäri maailman edullisin kuluin.

Kokeile tällä sivulla olevaa säästölaskuria ja katso, miten paljon puukauppatulosi voivat kasvaa hajautetusti osakemarkkinoille sijoitettuna.

3 syytä hajauttaa metsärahaa myös pörssiin.

 • Metsä tuottaa keskimäärin noin 4 %, kun taas esimerkiksi Helsingin pörssin keskimääräinen vuotuinen tuotto viimeiseltä 15 vuodelta (30.12.2002–29.12.2017) on ollut 7,76 %.
 • Osake- ja rahastosijoitukset ovat likvidi sijoitusmuoto: ne on helppo muuttaa tarvittaessa rahaksi. Rahastosäästämisellä voit myös helposti hajauttaa sijoitussalkkusi riskiä maantieteellisesti – helpompaa kuin metsäpalstan ostaminen ulkomailta!
 • UPM Metsän asiakkaana saat Nordnetin sijoitusasiantuntijoilta henkilökohtaista palvelua. Soita Nordnetiin numeroon 09 6817 8460 varataksesi puhelinajan. Palvelemme arkisin klo 9.45–18.30. Odotusaika on keskimäärin vain 12 sekuntia.

Linkit vievät UPM Metsän sivustolle.

UPM Metsä logo

Haluatko, että otamme yhteyttä?

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua metsärahan sijoittamisessa?
Täytä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.

Nordnet-asiakaspalvelu

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä!

Oletko jo asiakkaana Nordnetissä?
Oletko jo asiakkaana Nordnetissä?


Nordnetin indeksirahastot.

Nordnetin kansainvälisten indeksirahastojen avulla voit hajauttaa sijoituksesi ympäri maailman helposti ja edullisin kuluin. Saat monta osaketta yhdellä sijoituksella.

Indeksirahastoissa on matalat kulut, laaja hajautus ja yksittäisiä osakesijoituksia matalampi riski. Indeksirahastot ovat helppo ja kustannustehokas vaihtoehto kenen tahansa säästäjän salkkuun.

Nordnet tarjoaa viisi omaa kansainvälistä indeksirahastoa: Nordnet Indeksirahasto Maailma, USA, Kehittyvät Markkinat, Eurooppa ja uusimpana Nordnet Indeksirahasto Teknologia. Näistä neljä ensimmäistä ovat vastuullisia rahastoja, eli ne täyttävät ESG-kriteerit.

 • Edulliset kulut.
 • Sijoita helposti useille eri toimialoille.
 • Yksittäisiä osakkeita matalampi riski.
 • Helppo valinta kuukausisäästökohteeksi.
 • Alkuun jo vain 15 eurolla.

Indeksirahastot kaikkialle maailmaan.

Nordnet Indeksirahasto Kehittyvät Markkinat ESG.

Juoksevat kulut
0,39 %

Omaisuusluokka
Osakkeet

Riski
Korkea (6/7)

Nordnet Indeksirahasto Kehittyvät Markkinat ESG seuraa MSCI Emerging Markets ESG Leaders -indeksiä, eli 500 yhtiön kehitystä 26 eri kehittyvällä markkinalla. Jos uskot, että näiltä markkinoilta löytyy nukkuva jättiläinen tai toinenkin, tämä rahasto tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa niihin laajalla hajautuksella ja edullisin kuluin. Maista pääpaino on Kiinassa, mutta indeksi edustaa maita viidellä eri alueella globaalisti.

Katso avaintietoesite Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Nordnet Indeksirahasto Eurooppa ESG.

Juoksevat kulut
0,25 %

Omaisuusluokka
Osakkeet

Riski
Korkea (6/7)

Nordnet Indeksirahasto Eurooppa ESG seuraa MSCI Europe ESG Leaders -indeksiä, eli Euroopan isoimpien talouksien suurimpia yhtiöitä. Päätoimialoja ovat terveydenhuolto, kulutushyödykkeet, rahoitussektori ja teollisuus. Pääpaino on Englannin, Ranskan, Sveitsin ja Alankomaiden markkinoilla, mutta luonnollisesti myös Suomen markkina on rahastossa edustettuna.

Katso avaintietoesite Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG.

Juoksevat kulut
0,30 %

Omaisuusluokka
Osakkeet

Riski
Korkea (6/7)

Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG seuraa MSCI World ESG Leaders -indeksiä, eli yli 700 yhtiön kehitystä 23 kehittyneessä maassa ympäri maailman. Suurin osa on allokoituna USA:han sekä Euroopan ja Aasian isoihin alueisiin. Jos et halua ottaa kantaa tietyn yksittäisen markkinan kehitykseen, tämä rahasto edustaa suurinta osaa maailman markkinoista.

Katso avaintietoesite Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Nordnet Indeksirahasto USA ESG.

Juoksevat kulut
0,25 %

Omaisuusluokka
Osakkeet

Riski
Korkea (6/7)

Nordnet Indeksirahasto USA ESG seuraa S&P 500 ESG -indeksiä, eli noin 300 markkina-arvoltaan suurimman ja vastuullisen yhdysvaltalaisen yrityksen kehitystä. Sijoittamalla tähän rahastoon sijoitat sellaisiin yhtiöihin kuin Apple, Microsoft, Amazon ja Alphabet (Google). Sijoitat varasi ja hajautat riskisi moniin eri osakkeisiin ilman, että sinun tarvitsee itse tehdä osakevalintoja.

Katso avaintietoesite Linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan.

Sinulle sopivia rahastoja muutamalla klikkauksella.

Nordnetin kuukausisäästäminen

Kokeile säästölaskuriamme.

Sijoituksen arvo sijoitusajan päättyessä

Laskelman tarkoitus on antaa esimerkki siitä, miten säännöllinen säästäminen voi saada rahasi kasvamaan ajan myötä. Laskelman tulosta ei tule käsittää sijoitussuositukseksi tai -neuvoksi. Laskelma on yksinkertaistus todellisuudesta.

Laskelmassa on huomioitu rajallinen määrä muuttujia:

 • kertasijoitus alussa
 • kuukausittainen säästösumma
 • sijoitusaika vuosina
 • vuotuinen tuotto-odotus

On mahdotonta sanoa, miten suuri tuotto tulee todellisuudessa olemaan. Esimerkkilaskelman tuottoprosentti on vain oletus.

Laskelmassa ei ole huomioitu kaikkia säästösummaan todellisuudessa vaikuttavia tekijöitä, kuten inflaatiota, veroja, valuuttakurssimuutoksia ja rahastoihin liittyviä kuluja. Laskelma ei perustu mihinkään tiettyyn säästötapaan.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin kirjoitusvirheisiin ja virheellisiin laskelmiin.

*Helsingin pörssin keskimääräinen vuotuinen tuotto viimeiseltä 15 vuodelta (30.12.2002–29.12.2017) on 7,76 %, mukaan lukien osingot ja korkoa korolle -vaikutus. Ilman osinkoja tuotto on 3,35 %. Huomioi, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Huomioi, että historialliset ja simuloidut historialliset tuotot eivät ole tae tulevista tuotoista. Rahoitusinstrumenttien arvo voi sekä nousta että laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamaasi pääomaa takaisin.

Nordnet Smart -salkut on paketoitu rahastoiksi ja niillä käydään kauppaa kuten rahastoilla. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat Nordnet Smart -rahastoon. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus-sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Nosta säästämisesi uudelle tasolle.

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.

Asiakkuuden avaaminen on maksutonta. Palvelemme myös numerossa 09 6817 8460 arkisin klo 8.45–18.30.