Siirry pääsisältöön

Kaupallinen yhteistyö Invescon kanssa.

Invesco logo

ESG-pohjaisissa pörssinoteeratuissa ETF-rahastoissa (Exchange Traded Funds) hallinnoitavat varat saavuttivat maailmanlaajuisesti juuri 100 miljardin Yhdysvaltain dollarin rajan.

Sijoittajat kaipaavat tietoa ESG-sijoittamisesta.

Huolimatta sijoitusten virtauksesta ESG ETF -rahastoihin, Invescon vuonna 2020 tekemä sijoittajatutkimus viittaa siihen, että sijoittajat kaipaavat edelleen tietoja kahdesta aiheesta: 1) ESG-sijoittamisen soveltaminen ja 2) yhteys ESG-sijoittamisen ja tuoton välillä.

ESG-filosofian soveltaminen

ESG-filosofian soveltaminen.

ESG-sijoittamisen soveltaminen alkaa oikeiden kriteerin valitsemisella - mutta valikoima on laaja. Sijoittajilla on monia ESG-strategioita, joista valita… mutta ensin sinun on tiedettävä, mitä haluat.

ESG-tuoton lähteet

ESG-tuoton lähteet.

ESG-indeksit ovat tuottaneet paremmin kuin niiden ei-ESG-vastineet. Esimerkiksi MSCI Europe ESG Universal Screened -indeksin tuotto ylitti sen ei-ESG-vertailuindeksin tuoton 2,25 prosentilla kuluvan kalenterivuoden tuotolla (YTD) laskettuna.* Yhtiöllä, jolla on vankka ESG-profiili, voi olla ominaisuuksia, jotka johtavat parempaan kannattavuuteen ja matalampiin riskeihin.


*Lähde: Bloomberg. Tuotto suhteessa MSCI Europe Total Return (Net)-indeksiin tammi–kesäkuu 2020.

Tutustu Invescon ESG ETF-valikoimaan:

Invesco S&P 500 ESG UCITS ETF (5ESG)

Invesco S&P 500 ESG UCITS ETF (5ESG)

Invesco S&P 500 ESG UCITS ETF on ESG-periaatteet huomioiva vaihtoehto S&P 500 -indeksille. ETF sulkee pois YK:n Global Compact -periaatteita rikkovat sekä tupakkatuotteita tai kiistanalaisia aseita valmistavat yhtiöt.

5ESG:n juoksevat kulut ovat 0,09 %.

Invesco MSCI World ESG Universal Screened UCITS ETF (ESGW)

Invesco MSCI World ESG Universal Screened UCITS ETF (ESGW)

Invesco MSCI World ESG Universal Screened UCITS ETF on ESG-periaatteet ja poissulkemisperusteet huomioiva vaihtoehto maailmanlaajuisille indekseille.

ESGW:n juoksevat kulut ovat 0,19 %.

Invesco MSCI USA ESG Universal Screened UCITS ETF (ESGU)

Invesco MSCI USA ESG Universal Screened UCITS ETF (ESGU)

Invesco MSCI World ESG Universal Screened UCITS ETF on ESG-periaatteet ja poissulkemisperusteet huomioiva vaihtoehto USA-indekseille.

ESGU:n juoksevat kulut ovat 0,09 %.

Invesco MSCI Europe ESG Universal Screened UCITS ETF (ESGE)

Invesco MSCI Europe ESG Universal Screened UCITS ETF (ESGE)

Invesco MSCI Europe ESG Universal Screened UCITS ETF on ESG-periaatteet ja poissulkemisperusteet huomioiva vaihtoehto Eurooppa-indekseille.

ESGE:n juoksevat kulut ovat 0,16 %.

ESG joka kantilta.

Invesco tarjoaa ESG-sijoittajille ETF:ien hyödyt, kuten läpinäkyvyyden, saatavuuden, alhaiset kustannukset ja tehokkuuden, luopumatta sitoutumisesta vastuullisuuteen.

Invescon ESG ETF-valikoimaan kuuluvat osakkeet, korkosijoitukset ja hyödykkeet.

Invesco tarjoaa sijoittajille ajatusjohtajuutta liittyen ESG-sääntelyn ja politiikan tuoreimpiin kehitysaskeliin ja ESG-sijoittamisen parhaisiin käytäntöihin.

Invesco ja ESG.

  • Mittakaava: 23 miljardia dollaria vastuullisissa strategoissa
  • Tunnustettu johtajuus: PRI:n A+-luokitus strategiasta ja hallinnosta. Yli 30 vuoden kokemus ESG-sijoittamisesta.
  • Aito sitoutuminen: Invesco äänestää yli 10 000 yrityksen asioista vuosittain.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista:

Tällä sivulla esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Usein kysyttyä ETF-kuukausisäästämisestä:

Kun aktivoit ETF-kuukausisäästösopimuksen ja Nordnet tekee merkinnät puolestasi, et maksa ostoista välityspalkkioita, vaan hinnaston mukaisen palvelumaksun. Palvelumaksu koskee kaikkia aktiivisia ETF-kuukausisäästösopimuksia riippumatta siitä, montako ETF:ää sopimuksessa on. Samalla palvelumaksulla voi siis ostaa jopa neljää eri ETF:ää. Palvelumaksu veloitetaan kuukausittain aina sen jälkeen, kun ETF-kuukausisäästösopimuksen mukaiset toimeksiannot on toteutettu (arviolta joka kuun 7.–9. päivä). Palvelumaksua ei veloiteta, jos toimeksiannot jäävät kokonaan toteutumatta, esim. puuttuvasta saldosta johtuen.

Kun päätät myydä kuukausisäästämällä hankkimasi ETF:t pois, sinulta peritään vallitsevan hinnaston mukainen välityspalkkio.

Jos valitset kuukausisäästösuunnitelmaasi muussa kuin euroissa noteeratun ETF:n, eikä sinulla ole aktiivista valuuttatiliä, niin Nordnet perii valuutanvaihdosta spread-kulun, joka on kuvattu tarkemmin hinnastossa.

ETF:illä käydään kauppaa kokonaisin osuuksin. Tämä tarkoittaa, että jos yhden ETF-osuuden hinta on esimerkiksi 100 euroa, niin tällöin minimisijoitus ETF:ään on 100 euroa. Tämä tulee ottaa huomioon niin ETF-kuukausisäästösopimuksessa kuin myös yksittäisiä ETF-ostoja suoraan markkinalta tehtäessä. ETF-kuukausisäästösopimuksessa huomionarvoista on myös se, että järjestelmä varaa salkustasi 10 % ylimääräistä saldoa sen varmistamiseksi, että ETF-kuukausisäästökaupat saadaan toteutettua markkinalla.

Esimerkki:

Olet merkinnyt ETF-kuukausisäästösopimukseesi kahta ETF:ää (A ja B). A:n hinta on 50 €/kpl ja B:n hinta on 100 €/kpl. Sinulla tulee olla salkussa vähintään 150 € * 1,1 = 165 euroa viimeistään ETF-kuukausisäästöpäivää edeltävänä pankkipäivänä, jotta kaupat toteutuvat. Jos sinulla ei ole riittävästi saldoa ETF-kuukausisäästön toteutumiseen, niin kuukausisäästö saattaa jäädä toteutumatta kokonaisuudessaan tai toteutua osittain kyseisen kuun osalta. Seuraavan kuun kuukausisäästöpäivänä järjestelmämme tarkistaa jälleen riittääkö salkkusi saldo kuukausisäästön toteuttamiseen. Jos saldo ei tietyn kuun viidentenä päivänä riitä, niin kuukausisäästö siis jatkaa rullaamista siitä huolimatta normaaliin tapaan seuraavassa kuussa.

Huomioithan, että merkintään käytettävien varojen tulee olla salkussa viimeistään kuukausisäästöpäivää edeltävänä pankkipäivänä.

Ota säästösi hallintaan.

Välittäjä 2019 Nordnet sija 1.