Siirry pääsisältöön
Kaupallinen yhteistyö: Invesco.

ETF:iä vihreään siirtymään.

Näin sijoitat kustannustehokkaasti yrityksiin, jotka työskentelevät kovimmin Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden eteen.

Mietitkö, miten saisit ilmastofiksua omistusta salkkuusi matalin kuluin? Yksi tapa on sijoittaa pörssilistattuun rahastoon eli ETF:ään, joka sisältää Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin pyrkivien yritysten osakkeita.

"Olemme rakentaneet tuotteen, joka tarjoaa tehokkaan tavan ottaa näkemystä yrityksiin, jotka ovat eturintamassa edistämässä ilmastonmuutoksen ehkäisyyn ja sopeutumiseen liittyviä tavoitteita. Nämä ovat yrityksiä, joilla on tiukat kriteerit ja korkeat standardit suhteessa vastuullisuuteen ja ESG-tekijöihin."

- Fredrik Nilsson
Invescon pohjoismaisen ETF-tarjonnan kehityspäällikkö

Avaa Nordnet-asiakkuus
invesco-logo-sopiva.png

Ilmastofiksu ETF.

Invesco MSCI World ESG Climate Paris Aligned UCITS ETF seuraa MSCI World ESG Climate Paris Aligned Benchmark Select -indeksiä, joka sisältää noin 600 suurta ja keskisuurta pörssiyritystä maailman kehittyneiltä markkinoilta. Indeksi pyrkii vähentämään fyysisiä riskejä, jotka liittyvät vihreään siirtymään ja ilmastonmuutokseen. Se tekee tätä sulkemalla pois yrityksiä, joiden ei katsota pyrkivän aktiivisesti Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin. Indeksi myös painottaa vihreästi toimivia yrityksiä.

"PAB (Paris Aligned Benchmark) ETF:mme pyrkivät sijoittamaan yrityksiin, jotka vähentävät merkittävästi hiilidioksidipäästöjä ja pyrkivät kohti nollavisiota eli kasvihuonekaasujen vähentämistä 1,5 asteen tavoitteen mukaisesti sekä jäljellä olevien päästöjen neutralointia vuodesta 2050 alkaen", Fredrik sanoo. "Invesco Paris Aligned ETF:t tarjoavat laajan hajautuksen yrityksiin, jotka edistävät vihreää siirtymää."

ETF:t ovat kustannustehokas tapa sijoittaa vihreästi.

Pörssilistatut rahastot (ETF) ovat jo pitkään olleet ammattisijoittajien ratkaisu silloin, kun halutaan saada tiettyä indeksiä vastaavaa tuottoa edullisin kuluin. Myös yksityissijoittajat ovat etenkin Suomessa löytäneet ETF:t viime vuosina.

"Toimiala kasvaa edelleen voimakkaasti, suurelta osin yksityissijoittajien vetämänä. ETF:ien tärkeimmät edut ovat, että ne tarjoavat suurta joustavuutta kaupankäyntiin (niillä käydään kauppaa kuin osakkeilla pörssissä), tarjoavat tehokkaan hajautuksen ja edulliset juoksevat kulut verrattuna aktiivisesti hoidettuihin rahastoihin. Vaikuttaa, että ESG-painotteiset ETF:t ovat jatkossakin sekä yksityis- että ammattilaissijoittajien kiikarissa, Fredrik Nilsson sanoo.

Tärkeää tietoa riskeistä ja tuotoista.

Tämä sivu ei ole eikä sitä pidä tulkita sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittamiseen ja rahoitusinstrumentteihin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voivat muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan.

Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehotetaan tutustumaan rahastoesitteeseen ja avaintietoasiakirjaan (KIID) ennen sijoituspäätösten tekemistä. Rahastoesitteeseen löydät rahastoyhtiön verkkosivuilla ja KIID:n löydät rahaston yleiskatsaussivulta ja toimeksiantonäkymästä Nordnetin palvelusta.


Opi lisää Invesco MSCI World ESG Climate Paris Aligned UCITS ETF:istä.

invesco-paris-yt.jpg
MSCI ESG Climate Paris Aligned UCITS ETF:t pähkinänkuoressa.

Dr Chris Mellor kertoo minuutin videolla, mistä Paris Aligned -ETF:issä on kyse.

Invesco MSCI World ESG Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc
Logo: Invesco MSCI World ESG Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc ()
Juoksevat kulut
0,19%
Omistajat
219
12 kk
+20,11%
Riski
Vastuullisuus
Artikla 9
Morningstar rating
0 stars

Kaikki Invesco's Paris Aligned Benchmark ETF:t Nordnetissä.

Invesco tarjoaa viisi ETF:ää, jotka seuraavat Paris Aligned -kohdeindeksiä. Opi lisää klikkaamalla tuotteiden nimiä:
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki