Siirry pääsisältöön

Kaikkien aikojen ennätys Nikkei 225, S&P 500 ja Nasdaq-indeksille.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

  • Uskon, että Helsingin pörssi avautuu 0,1 % alaspäin, tai vaihteluvälillä [-0,5, 0,3] %.

Ennusteemme, jonka on laatinut Nordnetin analyytikko Roger Berntsen tänään kello 07.13, on tarkoitettu opetusmielessä ja perustuu globaaleihin finanssimarkkinoihin edellisen kaupankäyntipäivän jälkeen (historialliset tiedot), mukaan lukien S&P 500 -futuurit, jotka ovat nousseet 0,2 % Helsingin pörssin sulkemisen jälkeen maanantaina, DAX-futuurit, jotka ovat laskeneet 0,1 %, Brent Blend (öljyn hinta), joka on laskenut 0,5 %, ja USDEUR, joka on ennallaan. Ennusteessa ei ole otettu huomioon Helsingin pörssin yhtiöiden kurssia liikuttavia uutisia (tuloksia ym.). Roger Berntsenillä ei ole omistuksia tässä raportissa mainituissa yhtiöissä.

Wall Street

Tekno-osakkeet johtivat jälleen kerran Wall Streetillä ja samalla auttoivat saavuttamaan uusia ennätyksiä sekä S&P 500 (+0,1 %) että Nasdaq Composite (+0,3 %) -indekseille. Kuusi kymmenestä alasektorista päätyi kuitenkin laskuun, joten eilinen nousu oli suhteellisen vaatimaton. Dow Jones -indeksi päätyi 0,1 prosenttia alaspäin.

Pienet ja keskisuuret yhtiöt, jotka kuuluvat Russell 2000 (+0,6 %) -indeksiin, menestyivät parhaiten eilen. Nämä yhtiöt ovat korkoherkempiä kuin suurimmat yhtiöt. Jos korot jatkavat laskuaan tulevaisuudessa, on luonnollista olettaa, että nämä yhtiöt voivat hyötyä siitä.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,4 prosenttia tiistaiaamuna.

Nikkei 225 nousi tiistaina uuteen kaikkien aikojen ennätykseen ja on nyt noussut peräti 24 prosenttia tänä vuonna. Vertailun vuoksi, teknologiavetoinen Nasdaq-indeksi on noussut 22,6 prosenttia. Euroopassa Tanskan pörssi on menestynyt parhaiten vuonna 2024, nousulla 25,4 prosenttia, paljon kiitos Novo Nordiskille. Piirivalmistaja Nvidia on johtanut Nasdaq-indeksin uusiin korkeuksiin, ei vain tänä vuonna, vaan myös viimeisten kahden vuoden aikana. Japanissa Softbank on ollut johtava.

Novo Nordisk, Nvidia ja Softbank ovat vahvassa markkina-asemassa, mutta kohtaavat myös haasteita. Novo Nordisk, diabeteshoidon johtava yritys, hyötyy maailmanlaajuisen diabeteksen lisääntymisestä, mutta on herkkä hintapaineelle ja kilpailulle. Nvidia hallitsee GPU-markkinoita ja panostaa vahvasti tekoälyyn, mutta kohtaa kovaa kilpailua ja korkeita kehityskustannuksia. Softbank, joka tunnetaan Vision Fundistaan, omistaa vahvan sijoitussalkun, mutta kohtaa riskejä, jotka liittyvät korkeaan velkaan ja monimutkaisiin yritysrakenteisiin.

Kaikilla kolmella yhtiöllä on merkittäviä kasvumahdollisuuksia innovaatioiden, uusille markkinoille laajentumisen ja strategisten kumppanuuksien kautta, mutta heidän on navigoitava markkinoiden vaihteluiden, sääntelyhaasteiden ja teknologisten muutosten läpi.

Korot, valuutta ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 85,5 dollaria tynnyriltä.
  • 1 USD maksaa tällä hetkellä: 10,61 NOK; 10,58 SEK; 6,89 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,5 NOK; 11,46 SEK ja 7,46 DKK.
  • Korkokäyrä Yhdysvalloissa on kääntynyt (korkeampi kahden vuoden korko, joka on 4,63, kuin kymmenen vuoden korko, joka on 4,29).
  • Pitkän aikavälin inflaatio-odotukset Yhdysvalloissa, mitattuna 10 vuoden inflaatiokorolla (T10YIE), ovat 2,27 prosenttia, kun Federal Reserven tavoite on 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Federal Reserven johtaja Jerome Powellin puolivuosittainen vierailu kongressiin tapahtuu tänään ja huomenna. Tämä on tärkeä tapahtuma, jossa hän raportoi Yhdysvaltojen talouden tilasta ja Federal Reserven rahapoliittisista toimista. Hänen lausuntonsa voivat vaikuttaa merkittävästi globaaleihin finanssimarkkinoihin, sillä ne antavat näkemyksiä tulevista koronmuutoksista ja talousnäkymistä.

Puolivuosittainen vierailu ja siihen liittyvä raportti kongressille tunnetaan nimellä “The Humphrey-Hawkins testimony.” Nimi juontaa juurensa Humphrey-Hawkinsin täystyöllisyys- ja tasapainoinen kasvu -laista vuodelta 1978, joka vaati Federal Reserveä raportoimaan kongressille kahdesti vuodessa rahapolitiikasta ja talouden tilasta. Lain tarkoituksena oli edistää täystyöllisyyttä, talouskasvua ja hintavakautta.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki