Siirry pääsisältöön

Fedin Powell “nostatti” Wall Streetia. Inflaatioluvut keskiössä.

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista. Roger Berntsen omistaa osakkeita seuraavista tässä raportissa mainituista yrityksistä; Enphase Energy Inc.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tänään tasolla +0,3 % tai välillä [-0,1; 0,7] %.

Wall Street

Huomattavat liikkeet korkomarkkinoilla auttoivat Wall Streetin pörssinousua tiistaina. Teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi nousi 0,8 prosenttia, seurattuna S&P 500:sta (-0,5 %) ja Dow Jonesin teollisuuskeskiarvosta (+0,3 %). Lisäksi Russell 2000 -indeksi, joka koostuu pienistä ja keskisuurista yrityksistä, menestyi parhaiten 1,1 % nousulla. Russell 2000 -indeksi on pysynyt Nasdaq-indeksin tahdissa viimeisen puolen vuoden ajan, odotuksia alhaisemmista koroista tukien.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 0,2 prosenttia ylhäällä keskiviikkoaamuna.

Aasialaiset sijoittajat työnsivät alueen pörssi-indeksejä edelleen ylöspäin keskiviikkona, mikä voi auttaa parantamaan tunnelmaa Euroopan pörsseissä tänään. On myös huomionarvoista, että Aasian pörssit ovat tänä vuonna johtaneet, vaikkakin Euroopan ja USA:n pörssit seuraavat tiiviisti perässä. Onko tämä uuden trendin alku, jää nähtäväksi.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 82,89 dollaria barrelilta.
  • Yhdysvaltain dollari maksaa kirjoitushetkellä: 10,79 NOK; 10,8 SEK; 6,89 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa: 11,7 NOK; 11,68 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on invertteröity (kaksivuotinen korko, joka on 4,83, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,44).
  • Yhdysvaltojen pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden Breakeven Inflaatioasteella (T10YIE), ovat 2,33 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Maailman tärkein korko, Yhdysvaltain kymmenenvuotinen, heikkeni eilen. Samoin tekivät lyhyemmän aikavälin korot. Tuoreet lausunnot Federal Reserve -päällikkö Jerome Powellilta auttoivat laskemaan korkoja. Vaikka inflaatiopaine Yhdysvaltain taloudessa on yhä korkea, on epätodennäköistä, että kiristyksiä tulisi lisää, Powellin mukaan. Tänään julkaistaan huhtikuun KPI-luvut. Mikäli nämä luvut poikkeavat merkittävästi odotuksista, myös pörssien tunnelma muuttuu. Korkeampi kuin odotettu inflaatio on itsessään negatiivinen asia osakemarkkinoille, ja päinvastoin.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki