Siirry pääsisältöön

Jättitulokset Metalta ja Amazonilta

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasolla +0,7 % tai välillä [0,3, 1,1] %.

Wall Street

Meta Platforms (entinen Facebook) murskasi analyytikoiden odotukset neljännellä neljänneksellä. Saman teki Amazon. Apple sen sijaan petti hieman. Facebook nousi uuteen kaikkien aikojen korkeimpaan noteeraukseen jälkipörssissä, kun sijoittajat nostivat osaketta peräti 15 prosenttia. Amazon (+7 %) nousi myös merkittävästi pörssin sulkeutumisen jälkeen, kun taas Apple laski 3 prosenttia. Ottaen huomioon yritysten koon, odotetaan, että ne auttavat nostamaan sekä S&P 500- että Nasdaq-indeksejä perjantaina, sekä aasialaisia että eurooppalaisia markkinoita.

Yhdysvalloissa suurimmat ja tärkeimmät yritykset, Nvidiaa lukuun ottamatta, ovat nyt julkaisseet neljännen neljänneksen tuloksensa. Mitä tulevaisuudessa tapahtuu, riippuu suurelta osin siitä, laskevatko korot odotusten mukaisesti vai eivät.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin 1 prosentin nousussa perjantaiaamuna.

Wall Streetin positiivinen tunnelma tarttui Aasian osakemarkkinoihin perjantaina. Odotetaan, että eurooppalaiset pörssit, mukaan lukien pohjoismaiset, seuraavat samaa polkua, kun ne avautuvat kello 09:00. Etelä-Korean Kospi-indeksi, joka suoriutui hyvin torstaina, johti myös perjantaina.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 79,08 dollaria barrelilta, laskien -2,7 prosenttia torstain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -0,6 prosenttia samassa ajanjaksossa.
  • Kirjoitushetkellä 1 USD maksaa; 10,43 NOK, 10,39 SEK, 6,86 DKK ja 0,92 EUR, kun taas 1 EUR maksaa; 11,3 NOK, 11,3 SEK ja 7,45 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotisen koron, joka on 4,22, on korkeampi kuin kymmenenvuotisen koron, joka on 3,9).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ovat 2,19 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Kuukauden tärkeimmät makrotalouden luvut (US Non-farm Payrolls) julkaistaan tänään. Huolimatta merkittävistä koronnousuista viimeisen kahden vuoden aikana, Yhdysvaltain työttömyysaste pysyy edelleen alhaisena. Viimeaikaiset ilmoitukset laajoista vähennystoimista suurissa monikansallisissa yrityksissä viittaavat kuitenkin siihen, että työmarkkinatilanne saattaa heikentyä lähitulevaisuudessa. Tämä saattaa mahdollistaa Federal Reserven (Yhdysvaltain keskuspankin) koronlaskut helpommin.

Nyt kun inflaatio on saatu hallintaan, Federal Reserven päätehtäväksi tulee varmistaa talouden “pehmeä lasku”. Pehmeä lasku tarkoittaa, että he haluavat laskea korkoja varoen talouden elvyttämiseksi, vaarantamatta talouden ylikuumenemista, mikä voisi johtaa korkeaan inflaatioon. Samalla tavoitteena on ylläpitää talouskasvua aiheuttamatta merkittävää nousua työttömyydessä.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki