Siirry pääsisältöön

Laajaa nousua Wall Streetillä

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Uskon, että Helsingin pörssi avautuu tasolla +0,4 % tai välillä [0, 0,8] %.

Wall Street

Sijoittajat nostivat Wall Streetin osakkeita laajasti. Parhaiten suoriutuivat pienet ja keskisuuret yritykset, jotka sisältyvät Russell 2000 -indeksiin (+1,7%), minkä jälkeen seurasi Nasdaq-indeksi. S&P 500 (+0,8%) ja Dow Jones Industrial Average (+0,6%) tulivat seuraavina.

Tuloskausi saavuttaa huippunsa tällä viikolla, kun viisi suurinta yritystä julkaisee tuloksensa: Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet ja Meta. Nämä yritykset muodostavat merkittävän osan suurista indekseistä, kuten S&P 500 ja Nasdaq. Niiden tulokset voivat siksi vaikuttaa merkittävästi markkinoiden yleiseen suuntaan. Positiiviset tulokset voivat nostaa markkinoita, kun taas pettymykset voivat johtaa laskuun.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat keskimäärin -0,4 prosenttia alhaalla tiistaiaamuna.

Tänään Aasiasta ei ole saatavilla paljon tukea, koska alueen suuret pörssi-indeksit liikkuivat tiistaina eri suuntiin. Hang Seng -indeksi yhdessä Shanghai CSI 300:n kanssa erottui negatiivisella puolella, kun taas Nikkei 225 nousi. Lasku Hongkongissa ja Kiinassa johtuu pääasiassa epävarmuudesta velkaantuneeseen kiinteistösektoriin liittyen, joka on erittäin tärkeä Kiinan taloudelle.

Kiinan kiinteistösektori on perinteisesti ollut yksi maan talouden tärkeimmistä voimavaroista. Tämä sektori muodostaa merkittävän osan Kiinan BKT:sta ja on ollut tärkeä tulonlähde sekä paikallisille viranomaisille että yksityisille toimijoille. Viime vuosina sektori on kuitenkin kohdannut useita haasteita, jotka ovat vaikuttaneet sekä itse sektoriin että Kiinan talouteen kokonaisuudessaan.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 82,17 dollaria barrelilta, ylöspäin 0,4 prosenttia maanantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -16,8 prosenttia samana aikana.
  • Yksi USD maksaa tällä hetkellä; 10,43 NOK, 10,42 SEK, 6,88 DKK ja 0,92 EUR, kun taas yksi EUR maksaa; 11,3 NOK, 11,29 SEK ja 7,45 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,32, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,05).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE) kautta, ovat 2,3 prosentissa, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Tänään kokoontuvat Federal Reserven korkokomitean jäsenet vuoden ensimmäiseen korkokokoukseen. Korkopäätös julkaistaan vasta huomenna, koska kokous kestää kaksi päivää. Ei odoteta, että ohjauskorko (Fed Funds Rate) muuttuisi tällä kertaa. Kuitenkin, edellisen kokouksen signaalien perusteella, korkoa voidaan leikata useita kertoja seuraavien kahden vuoden aikana.

Lähde: Raaka-aineet (korot, valuuttakurssit, raaka-aineiden hinnat, indeksit ja osakekurssit) on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Yliopistonkatu 5, 3. krs | FI-00100 Helsinki