Siirry pääsisältöön

Uusia ennätyksiä Wall Streetillä; Nvidia ja Microsoft fokuksessa

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,2 % tai välillä [-0,2, 0,6] %.

Wall Street

Teknologiajätit, johtajinaan Nvidia (+2,3 %) ja Microsoft (+2,1 %), olivat Wall Streetin kärjessä maanantaina. Sekä Nvidia että Microsoft, jotka ovat tänä vuonna nousseet +245 % ja +59 %, saavuttivat eilen uudet ennätykset. Nvidia julkaisee kolmannen neljänneksen tuloksensa tänään. Se, onnistuuko yhtiö vastaamaan sijoittajien korkeisiin odotuksiin tuloksistaan, on luonnollisesti suuri kysymys.

Kysyntä Nvidian tuotteille, erityisesti GPU-yksiköille, on räjähtänyt jättiyritysten valtavien investointien myötä tekoälyyn, tai AI:hin. Microsoftin tukema OpenAI on eturintamassa tekoälyssä, mutta viikonlopun yhteenotto yhtiön karismaattisen johtajan, Sam Altmanin, ja hallituksen välillä on aiheuttanut lyhytaikaista levottomuutta alalla. Toistaiseksi näyttää siltä, että Sam Altman jatkaa uraansa Microsoftilla.

Nasdaq-indeksi päätyi 1,1 % nousuun, jota seurasivat S&P 500 (+0,7 %), Dow Jones -indeksi (+0,6 %) ja Russell 2000 (+0,5 %).

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat nousseet keskimäärin 0,5 prosenttia tiistai-aamuna.

Eilisen Wall Streetin nousun ja kovia iskuja saaneiden kiinalaisten kiinteistöyhtiöiden rallin myötä Aasian pörssit ovat nousussa tiistaina. On luonnollista odottaa, että Aasian myönteinen vire voi tarttua myös Euroopan pörsseihin tänään. Sijoittajat odottavat myös Nvidian neljännesvuosituloksia sekä Federal Reserven korkokokouksen pöytäkirjaa, joka julkaistaan myöhemmin tänään.

Monet kiinalaiset kiinteistöyhtiöt ovat kasaantuneet suuria määriä velkaa ajan myötä. Tämä johtuu osittain aggressiivisesta kasvustrategiasta, joka on rahoitettu lainojen ja muiden rahoitusvälineiden avulla. Kun kiinteistömarkkinat viilenevät, velvoitteiden kattaminen muuttuu vaikeammaksi. Kiinalaisia viranomaisia odotetaan estämään alan romahtamista, ottaen huomioon sen tärkeyden maan taloudelle.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 81,79 dollaria barrelilta, laskien -1,1 prosenttia maanantain tasosta. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on laskenut -1,6 prosenttia samana aikana.
  • Yksi USD maksaa kirjoitushetkellä; 10,68 NOK, 10,42 SEK, 6,8 DKK ja 0,91 EUR, kun taas yksi EUR maksaa; 11,7 NOK, 11,42 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on 4,91, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,39).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10 vuoden inflaatio-odotuksilla (T10YIE), ovat 2,3 prosenttia, verrattuna Federal Reserven 2 prosentin tavoitteeseen (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Dollari, joka edelleen käydään kauppaa korkealla tasolla useimpiin valuuttoihin verrattuna, on laskenut merkittävästi viime päivinä odotusten vuoksi, että Yhdysvaltain korkein korkotaso saattaa olla saavutettu. Tämä on hyviä uutisia useimmille, erityisesti pienille maille, jotka ovat riippuvaisia suurimmaksi osaksi siitä, mitä ne kuluttavat. Toisin sanoen on odotettavissa, että näiden maiden inflaatiopaineet tulevat vähenemään tulevaisuudessa alentuneiden tuontihintojen myötä.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit