Siirry pääsisältöön

Kaivattua nousua Wall Streetillä

Tämä on konekäännös Norjan Nordnet Blogissa julkaistusta artikkelista.

Tärkeä huomio: Tekstin tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi tiedoksi, eikä niitä tule ymmärtää sijoitusneuvoksi tai suositukseksi ostaa, myydä tai pitää mitään arvopaperia tai sijoitustuotetta, eikä sitä ole tarkoitettu henkilökohtaiseksi sijoitusneuvonnaksi. Pörssikommentin tarkoituksena on antaa lukijalle näkemystä maailmantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista.

Arvioin, että Helsingin pörssi avaa tänään tasolla +0,0 % tai välillä [-0,4, 0,4] %.

Wall Street

Monen haasteellisen päivän jälkeen suunta kääntyi viimein ylöspäin Wall Streetillä. Dow Jones -indeksi johdatti nousua 1,6 %:n kasvulla, S&P 500- ja Nasdaq-indeksien seuratessa tiukasti perässä, nousten 1,2 % kumpikin. Nyt sijoittajat valmistautuvat lokakuun viimeiseen kaupankäyntipäivään sekä keskiviikkona pidettävään tärkeään Federal Reserve -kokoukseen.

Nousijat ja laskijat

Western Digital on johtava tallennusratkaisujen valmistaja, mukaan lukien kiintolevyt ja SSD-asemat (Solid State Drives). Yrityksen tuotteet ovat kriittisiä komponentteja monissa kuluttaja- ja yritystuotteissa, PC:istä ja pelikonsoleista palvelimiin ja datakeskuksiin.

ON Semiconductor on puolijohteiden toimittaja, mukaan lukien anturit, tehonsäätölaitteet ja analogiset komponentit. Nämä komponentit ovat tärkeitä useissa sovelluksissa, autoteollisuudesta ja teollisista laitteista kulutuselektroniikkaan.

Aasia

  • Aasian suurimmat indeksit (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) ovat tiistai-aamuna keskimäärin -0,7 prosentin laskussa.

Heikot PMI-luvut (Purchasing Managers’ Index) Kiinasta pelottivat monia sijoittajia Aasiassa viime yönä. Japanissa sen sijaan osakkeet nousevat hieman Japanin pankin korkokokouksen päättymisen jälkeen. Kaiken kaikkiaan aasialaisilta pörsseiltä ei saada selkeää vetoapua tänään.

Tuloskausi jatkuu tänään tunnetuilla yrityksillä kuten Caterpillar, Pfizer ja Advanced Micro Devices. Caterpillar on suuri rakennus- ja kaivoslaitteiden valmistaja, ja heidän myyntinsä heijastaa usein yleistä taloudellista toimintaa maailmanlaajuisesti. Vahvat myyntiluvut voivat viitata talouskasvuun, kun taas heikot luvut voivat viitata taantumaan.

Pfizer on yksi maailman suurimmista lääkeyhtiöistä, ja heidän tuloksensa antavat näkemystä terveysalasta yleisesti, mukaan lukien se, miten tekijät kuten patentit, tutkimus- ja kehityskulut sekä sääntelyolosuhteet vaikuttavat alaan.

AMD on merkittävä toimija prosessorien ja näytönohjainten valmistuksessa, ja heidän tuloksensa antavat näkemystä teknologia-alan tilasta, erityisesti tietokoneiden ja palvelimien osalta.

Korot, valuutat ja raaka-aineet

  • Öljyn hinta (Brent Blend) on nyt 86,76 dollaria barrelilta, mikä on 0,4 prosenttia korkeampi kuin maanantain tasoilla. Kaasun hinta (Henry Hub Natural Gas) on samassa ajassa noussut 0,2 prosenttia.
  • Yhdysvaltain dollari maksaa tällä hetkellä; 11,17 NOK, 11,17 SEK, 7,04 DKK ja 0,94 EUR, kun taas yksi euro maksaa; 11,8 NOK, 11,84 SEK ja 7,46 DKK.
  • Yhdysvaltain korkokäyrä on käänteinen (kaksivuotinen korko, joka on nyt 5,04, on korkeampi kuin kymmenenvuotinen korko, joka on 4,88).
  • Yhdysvaltain pitkän aikavälin inflaatio-odotukset, mitattuna 10-vuotisen inflaatiosuojan kautta (10-Year Breakeven Inflation Rate, T10YIE), ovat 2,44 prosenttia, verrattuna Yhdysvaltain keskuspankin tavoitteeseen 2 prosenttia (Lähde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Öljyn hinta on laskenut viime päivinä, huolimatta kasvaneista geopoliittisista jännitteistä Lähi-idässä (Hamas-Israel). Niin kauan kuin konflikti ei leviä, öljyn toimitusta Lähi-idässä ei odoteta pysähtyvän, mikä olisi voinut johtaa korkeampiin öljyn hintoihin.

Lähde: Raaka-aineet, korot, valuuttakurssit, indeksit ja osakekurssit on otettu Infrontista.

Joka arkiaamu ilmestyvästä Nordnetin aamukirjeestä löydät Roger Berntsenin tuoreet pörssikommentit.
→ Tilaa aamukirje

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit